Bass Creek Pinot Noir, Lodi, Californien, USA

  • Drue Pinot Noir
  • Distrikt Lodi, Californien, USA
  • Årgang 0
  • Vol. 13%
  • Pris 450,00 kr.

Bass Creek Pinot Noir kommer fra Iron Oaks Winery i vindistriktet Lodi, som er et af de største vinområder i Californien. Vingården er en del af vingruppen Scotto Cellars, der ejes af familien Scotto, som har italienske rødder og siden 1800-tallet har levet af at lave og sælge vin. Tre brødre og søsteren Natalie står i spidsen for firmaet med forskellige ansvarsområder.

Vinen

Mens vine på Chardonnay udgør 18.6% og Cabernet Sauvignon, 15.1% af den årlige vinproduktion i Californien, ligger Pinot Noir noget længere ned på listen med kun 5.2%. Pinot Noir er den mest sensuelle og forførende af alle druer, der giver vine som, når alt lykkes, er noget af det mest elegante og delikate, der kan frembringes. Pinot Noir er derfor udfordringen og drømmen for enhver vinmager, men druen er sart og vanskelig både at dyrke og vinificere og utrolig variabel i sit udtryk. Dertil kommer det benspænd for en californisk vinmager, at mange vinkendere er af den opfattelse, at man kun kan lave ypperlig Pinot Noir i Bourgogne. Men som en amerikansk vinskribent noterer om forskellen mellem Bourgogne og Californien, så ”taber druen sin galliske, intellektuelle kølighed og udviser en frugtig, flirtende New World-hedonisme”. De mange af os, for hvem Pinot Noir ikke er for hjernen men for hjertet, kan glæde os over den lyse, rubinrøde vin i glasset med en forførende duft af hindbær og kirsebær og en saftig smag af røde skovbær med lækker smagsfylde, en lang, krydret eftersmag og venlige tanniner. Pinot Noir som charmør i hawaiiskjorte! Bass Creek Pinot Noir er en non-vintage vin, hvilket vil sige at den – på samme måde som champagne – sættes sammen af flere årgange ved kyndig tilsmagning, så man år efter år kan give vindrikkerne samme pålidelige kvalitet og smagsbillede.

Maden

Bass Creek Pinot Noir er perfekt til fjerkræ, så hvorfor ikke forkæle vinen og gæsterne med en fra coq au vin. Man læser ofte at der skal samme vin i gryden som i glasset, men det behøves ikke! Brug bare en helt enkel, let rødvin uden for meget tannin til saucen og skænk de herlige Bass Creek dråber i glasset.

*indeholder sulfitter