Bass Creek Cabernet Sauvignon, Lodi, Californien, USA

  • Drue Cabernet Sauvignon
  • Distrikt Lodi, Californien, USA
  • Årgang 0
  • Vol. 13,5%
  • Pris 450,00 kr.

Drue: Cabernet Sauvignon

Distrikt: Lodi, Californien, USA

Vol: 13,5%

Byen Lodi er centrum for det amerikanske vindistrikt, Lodi AVA (American Viticultural Area), der hører til et af de største i Californien. Lodi ligger øst for San Fransisco bugten, hvis kølige vinde blæser ind over vinmarkerne fra Golden Gate broen. Det er med til at køle druerne ned i vækstsæsonen og holde syreniveauet i mosten intakt. Vinbønderne i Lodi har gjort et stort arbejde for at gøre deres produktion grøn og miljøvenlig, og resultatet er et meget skrapt sæt produktionsregler, “Lodi Rules”, der udløser et grønt mærkat. Bass Creek, som følger Lodi Reglerne, produceres af Iron Oaks Winery, en af Scotto Cellars fire vingårde i Lodi. Scotto-familien stammer fra Italien og familien har avlet vin siden Salvatore Dominic Scotto plantede nogle vinstokke i haven. I starten af 1900-tallet emigrerede 2. generation til USA og slog sig ned i New York. I 1963 købte Anthony (3. generation) en vingård i Californien. Siden er firmaet ekspanderet med raketfart til Scotto Cellars, som med fire medlemmer af 5. generation ved roret er nået op i Top-50 af amerikanske vinhuse.

Vinen

Cabernet Sauvignon er Californiens næstmest plantede druesort efter Chardonnay. Det er en lille, tykskallet druesort, der modner sent og kræver en vis varme i vækstsæsonen. Den tykke drueskal er med til at give vinen en stålsat garvesyre. I bogen "Pride of the Wineries" kan man læse at "Cabernet Sauvignon er druen for dem, der foretrækker at sove på den bare jord, spille rugby, spise rosenkål og gøre andre ting, hvor afstraffelsen indgår som en del af fornøjelsen. Den type problemer har man ikke i Lodi, hvor der er sol og varme nok i vækstsæsonen til at give druemosten sødme og vinen en umiddelbar charme, behagelig frugtfylde. Vinen i glasset er mørkrød med et blåt skær og en delikat duft af solbær, eukalyptus og krydderier. Mørk frugt, solbær og sorte kirsebær, præger smagspaletten sammen med et strejf af tobak og diskrete fadtoner. Balancen holder hele vejen frem til finalen med modne, runde tanniner. Bass Creek er en non-vintage vin, hvilket vil sige at den sættes sammen af flere årgange ved kyndig tilsmagning, så man år efter år kan give vindrikkerne samme pålidelige kvalitet og smagsbillede.

Maden

Lodis varme sol og vinhusets kyndige vinifikation har smeltet Cabernet-druens hårde hjerte og gjort Bass Creek til en elskværdig vin, der med fornøjelse lader sig drikke til mange retter. Vinens speciale er nok i bedste amerikanske stil en grillstegt burger med salat.

*indeholder sulfitter