Maj månedskassen

2020 Barbera D’Asti, Antiche Cantine Borgo Lame, Piemonte, Italien

Drue: Barbera

Distrikt: Antiche Cantine Borgo Lame, Piemonte, Italien

Årgang: 2020

Vol: 13%

Barbera er den 6. mest plantede druetype i Italien, men Piemonte er Barbera-druens egentlige hjemsted og det er her, den præsterer sit ypperste. Barbera er de piemontesiske vinbønders dagligvin, som de tapper direkte fra tanken i en karaffel og drikker til antipasti og enkle forretter fra det piemontesiske køkken som bønnesuppe eller pasta eller ris og tomatsovs. Barbera er også vinen du vil elske, hvis du ikke er vild med tanniner, der ─ som det danske ord garvesyre antyder ─ tørrer slimhinderne ud. Barbera er nemlig, sammen med Pinot Noir og Gamay, medlem af en eksklusiv klub af blå druer, der laver vine som kan nydes uden at det river i gummerne. Mens mængden af tanniner i en vin på Barbera er lavt, er indholdet af frugtsyrer til gengæld ganske højt ─ selv som fuldmoden bevarer Barbera-druen sit frugtsyreniveau, hvilket er en stor fordel for en vinbonde der avler druer i et varmt klima.

Vinen

I Alba-distriktet prioriteres den fornemme Nebbiolo-drue og dens kostbare vine som Barolo og Barbaresco; Barbera-stokkene bliver derfor henvist til de næstbedste marker. I Asti-distriktet, hvor der ikke dyrkes Nebbiolo, nyder Barbera godt af en placering på marker med optimal beliggenhed i forhold til solen og en leret, kalkholdig jordbund. Antiche Cantine Borgo Lame har gæret den modne Barbera-frugt fra Asti i 6-8 dage i temperatur-styrede tanke ved 28-30 °C, hvorefter den unge vin er modnet i 6 måneder på rustfri ståltanke. Det er med andre ord den ægte vare, vi får skænket i glasset, og det kan både duftes og smages. Vinens farve er funklende rubinrød med lys kant, og den indbydende duft af violer og røde kirsebær er uden antydning af egefad. Den let syrlige smag af rød bærfrugt har en læskende mineralitet og en oplivende frugtsyre i afslutningen. Barbera D’Asti er en særdeles venlig og let drikkelig vin, som vil gå i folk med træsko på, og autentiske Barbera-vine fortjener en større udbredelse som nogle af verdens mest madvenlige rødvine.

Maden

Barbera D’Asti er i ordets positive betydning det piemontesiske svar på en frikadellevin, hvilket vil sige at den er en eminent ledsager til enkle retter fra pasta, pizza og lasagne til frikadeller, forloren hare og andre farsretter. Vinen er på toppen nu og bør serveres kølig i store glas og drikkes i store slurke ─- den glider let ned!

*indeholder sulfitter

2018 Château Belingard, Bergerac AOC, Frankrig.

 Drue: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec

Distrikt: Bergerac AOC, Frankrig.

Årgang: 2018                                                                                                              Vol:13%

Dordogne, Bordeaux-distriktets smukke bagland langs floden Dordogne, er hjemsted for en række vindistrikter, der laver spændende og karakterfulde vine, men samtidig er området en af de mest oversete vinregioner i Frankrig. Det lyder som et paradoks, men den indlysende forklaring skal søges i naboskabet med Bordeaux ─den største superstar i klodens vrimmel af vindistrikter. Vinbønderne i Bergerac bruger samme druesorter som kollegerne i Bordeaux, og stilen i vinene er et meget langt stykke af vejen også den samme, men man kan forvente mindre behov for årelang modning af de unge vine i kælderen. Bergeracs bønder byder på drikkemoden, fornuftig kvalitet. Der er omkring 180 km fra Bergerac til Atlanterhavets kyst mod vest, så klimaet her i baglandet er mindre maritimt og lidt mere ekstremt end i Bordeaux. Vinmarkerne ligger mere i højderne og har en sandet, leret jordbund med et større indhold af kalksten.

Vinen

Den røde Bergerac fra Château Belingard er lavet på 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc og 5% Malbec. Druerne udblødes med den nedkølede most i fire døgn før starten på gæringen, hvor den gærende most flere gange om dagen pumpes op over laget af skaller øverst i tanken for at trække farve- og garvestoffer fra skallerne til vinen. Efter en kort modning på træfade tappes vinen på flaske, hvor den nu efter fire års flaskemodning er fuldt drikkeklar.  Vinen i glasset har mange lighedstræk med en ung Bordeaux. Farven er klassisk bordeauxrød og den delikate duft af sorte og røde bær har toner af tobak og et strejf af vanilje fra egefadet. Den karakterfulde smag rummer både elementer af fuldmoden bærfrugt og en fast tanninstruktur med god længde og fylde. Guldmedaljevinder ved Concours de Bordeaux og Concours Mondial des Feminalise. 

Maden

Med sit nære slægtsskab til Bordeaux er Château Belingard en oplagt ledsager til kødretter, fordi vinens tanniner mørner kødets proteiner og renser munden for fedt samtidig med at kødet får vinen til at virke mere rund og blød. Hvis man ydermere lader en Sauce Bordelaise (lavet på rødvin, smør, skalotteløg, fond, krydderurter og eventuelt marv) ledsage kødet, vil man opleve at selv et par dråber af denne rødvinssauce giver en helt ny smagsoplevelse til den mest simple okseudskæring – og så akkompagnerer den en god rösti eller stegte kartofler på næsten magisk vis.

*indeholder sulfitter

2020 Saute Rocher, Saint-Guilhem Le Desert IGP, Frankrig

Drue: Syrah, Merlot, Marselan

Distrikt: Saint-Guilhem Le Desert IGP, Frankrig

Årgang: 2020

Vol: 13,5%

Saint-Guilhem Le Desert er navnet på en fransk vinklassifikation, Indication Géographique Protégée (IGP), men er også navnet på en lille bjergby midt i et vildt klippelandskab ved indgangen til les Gorges de l’Hérault. Byens smukke kirke, et mønstereksempel på romansk arkitektur, de maleriske gyder og torve og den omgivende natur har givet Saint-Guilhem Le Desert en placering som en af Frankrigs smukkeste byer, Les Plus Beaux Villages de France, og en plads på UNESCO’s verdensarvsliste.

På en klippetop over byen ligger ruinerne af giganternes slot, Château du Géant, der på et tidspunkt var hjemsted for krybskytter. Når politiet nærmere sig, sprang folk fra Saint-Guilhem Le Desert som bjerggeder op til slottet for at advare de lovløse. De vilde ture op over klippeblokkene gav byens indbyggere tilnavnet Saute-Rochers (klippe-springerne) ─ en historie som det lokale vin-kooperativ CastelBarry bringer i erindring med en serie Saute Rocher vine.

Vindistriktet Saint-Guilhem Le Desert ligger i et landskab typisk for Hérault, hvor dybe kløfter og kalkstensplateauer, dækket af kratbevoksning med timian, rosmarin og lavendel, kæmper om pladsen med et mylder af små vinmarker. CastelBarry har certifikat for bæredygtig vinproduktion fra Terra Vitis og Vignerons Engages ─ godt hjulpet i kampen mod råd og svamp af et knastørt klippelandskab, hvor vinstokkene i 100-150 meters højde bades i sol og ventileres af blæst.

Vinen

Den røde Saute Rocher er lavet på Syrah (en lokal druesort), Merlot (en drue fra Bordeaux) og Marselan (en krydsning mellem den lokale drue Grenache og Cabernet Sauvignon fra Bordeaux). ”En atypisk drueblanding”, der repræsenterer det bedste fra to verdener. Efter høsten udblødes drueklaserne nogle dage sammen med mosten før gæringen starter, hvorefter den unge vin modner i cement-tanke før tapning på flaske. Vinen i glasset har en intens purpurfarve og en skøn duft af violer, blåbær og sort lakrids. I den kraftfulde smag forenes Syrah-druens mørke frugt og animalske toner med Merlots saftige, røde bærfrugt, mens Marselan lægger bund under smagsoplevelsen med en robust smagsfylde og en fast tanninstruktur.  Saute Rocher er en herlig, sydfransk madvin med saft og kraft til mange spring op og ned af klipperne.

Maden

Server Saute Rocher let afkølet til en sommerfest med salater og grillspyd. Hvis vejret driller vil vinen gøre lykke sammen med en fransk klassiker som Confit de Canard.

*indeholder sulfitter

2021 Tucumen Malbec, Mendoza, Argentina.

Drue: Malbec

Distrikt: Mendoza, Argentina.

Årgang: 2021

Vol:

I slutningen af 1800-tallet emigrerede Abraham og Juana Buduguer fra Libanon-bjergene (i det osmanniske rige) til Tucumán, den største by i det nordvestlige Argentina. Familien begyndte at dyrke sukkerrør og endte, tre generationer senere, med at være den største producent af sukkerrør i Argentina. I 2005 købte Buduguer-familien 100 ha jord i Maipo, et vindistrikt i Mendoza-regionen, hvor de plantede vinstokke og ferskentræer. De første druer blev høstet i 2008. Senere fulgte 30 ha vinmarker lige syd for Mendoza, hvor familiens vineri blev etableret med kapacitet til at behandle 700 tons druer under høsten og lagre en mio. liter vin på tanke af cement og stål. Vinmarkerne ligger i knap 1.000 meters højde ved foden af Andesbjergene, hvor der kun falder omkring 200 mm regn om året. Vinstokkene er derfor afhængige af et drypvandingssystem, der henter vand fra floderne med smeltevand fra Andesbjergene. Mendozas tørre højslette, der uden kunstvanding ville være en ørken, byder på ideelle betingelser for dyrkning af vin takket være få problemer med plantesygdomme i det tørre klima, en stabil vandforsyning, garanti for strålende sol fra en skyfri himmel i vækstsæsonen samt lave temperaturer om natten, der beskytter niveauet af frugtsyre i druerne. Lave lønninger er med til at holde priserne på Mendozas vine i ave.

Vinen

Malbec kom til Argentina fra Bordeaux i 1868 og fandt hermed sit naturlige hjem som Argentinas signaturdrue. Malbec er en ret tyndskindet drue, der behøver mere sol og varme end mange andre druesorter for at modne optimalt. Det lykkedes ikke hvert år i Bordeaux, hvor Malbec mest blev brugt i blanding med andre druesorter. Når Malbec modner optimalt som i Mendoza giver den intense, frugtige vine og kan udvise både mineralitet, struktur og kompleksitet.  Den blå-violette Malbec i glasset dufter dejligt af blå blomme, hindbær og sort lakrids. Den karakterfulde smag af sorte bær har toner af krydderier og mørk chokolade med god fylde og en fast tanninstruktur i finalen. En ung, typerigtig argentinsk Malbec fra et godt vinhus.

Maden

Et glas Tucumen Malbec kræver kød på tallerkenen for at komme til sin ret og et oplagt valg vil være en argentinsk oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør. Dansk oksekød kan også være med, f.eks. i form af en klassiker som peberbøf, hvor de krydrede peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.

*indeholder sulfitter

2020 Barbera D’Asti, Antiche Cantine Borgo Lame, Piemonte, Italien

2018 Château Belingard, Bergerac AOC, Frankrig.

Drue: Barbera

Distrikt: Antiche Cantine Borgo Lame, Piemonte, Italien

Årgang: 2020

Vol: 13%

Barbera er den 6. mest plantede druetype i Italien, men Piemonte er Barbera-druens egentlige hjemsted og det er her, den præsterer sit ypperste. Barbera er de piemontesiske vinbønders dagligvin, som de tapper direkte fra tanken i en karaffel og drikker til antipasti og enkle forretter fra det piemontesiske køkken som bønnesuppe eller pasta eller ris og tomatsovs. Barbera er også vinen du vil elske, hvis du ikke er vild med tanniner, der ─ som det danske ord garvesyre antyder ─ tørrer slimhinderne ud. Barbera er nemlig, sammen med Pinot Noir og Gamay, medlem af en eksklusiv klub af blå druer, der laver vine som kan nydes uden at det river i gummerne. Mens mængden af tanniner i en vin på Barbera er lavt, er indholdet af frugtsyrer til gengæld ganske højt ─ selv som fuldmoden bevarer Barbera-druen sit frugtsyreniveau, hvilket er en stor fordel for en vinbonde der avler druer i et varmt klima.

Vinen

I Alba-distriktet prioriteres den fornemme Nebbiolo-drue og dens kostbare vine som Barolo og Barbaresco; Barbera-stokkene bliver derfor henvist til de næstbedste marker. I Asti-distriktet, hvor der ikke dyrkes Nebbiolo, nyder Barbera godt af en placering på marker med optimal beliggenhed i forhold til solen og en leret, kalkholdig jordbund. Antiche Cantine Borgo Lame har gæret den modne Barbera-frugt fra Asti i 6-8 dage i temperatur-styrede tanke ved 28-30 °C, hvorefter den unge vin er modnet i 6 måneder på rustfri ståltanke. Det er med andre ord den ægte vare, vi får skænket i glasset, og det kan både duftes og smages. Vinens farve er funklende rubinrød med lys kant, og den indbydende duft af violer og røde kirsebær er uden antydning af egefad. Den let syrlige smag af rød bærfrugt har en læskende mineralitet og en oplivende frugtsyre i afslutningen. Barbera D’Asti er en særdeles venlig og let drikkelig vin, som vil gå i folk med træsko på, og autentiske Barbera-vine fortjener en større udbredelse som nogle af verdens mest madvenlige rødvine.

Maden

Barbera D’Asti er i ordets positive betydning det piemontesiske svar på en frikadellevin, hvilket vil sige at den er en eminent ledsager til enkle retter fra pasta, pizza og lasagne til frikadeller, forloren hare og andre farsretter. Vinen er på toppen nu og bør serveres kølig i store glas og drikkes i store slurke ─- den glider let ned!

*indeholder sulfitter

 Drue: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec

Distrikt: Bergerac AOC, Frankrig.

Årgang: 2018                                                                                                              Vol:13%

Dordogne, Bordeaux-distriktets smukke bagland langs floden Dordogne, er hjemsted for en række vindistrikter, der laver spændende og karakterfulde vine, men samtidig er området en af de mest oversete vinregioner i Frankrig. Det lyder som et paradoks, men den indlysende forklaring skal søges i naboskabet med Bordeaux ─den største superstar i klodens vrimmel af vindistrikter. Vinbønderne i Bergerac bruger samme druesorter som kollegerne i Bordeaux, og stilen i vinene er et meget langt stykke af vejen også den samme, men man kan forvente mindre behov for årelang modning af de unge vine i kælderen. Bergeracs bønder byder på drikkemoden, fornuftig kvalitet. Der er omkring 180 km fra Bergerac til Atlanterhavets kyst mod vest, så klimaet her i baglandet er mindre maritimt og lidt mere ekstremt end i Bordeaux. Vinmarkerne ligger mere i højderne og har en sandet, leret jordbund med et større indhold af kalksten.

Vinen

Den røde Bergerac fra Château Belingard er lavet på 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc og 5% Malbec. Druerne udblødes med den nedkølede most i fire døgn før starten på gæringen, hvor den gærende most flere gange om dagen pumpes op over laget af skaller øverst i tanken for at trække farve- og garvestoffer fra skallerne til vinen. Efter en kort modning på træfade tappes vinen på flaske, hvor den nu efter fire års flaskemodning er fuldt drikkeklar.  Vinen i glasset har mange lighedstræk med en ung Bordeaux. Farven er klassisk bordeauxrød og den delikate duft af sorte og røde bær har toner af tobak og et strejf af vanilje fra egefadet. Den karakterfulde smag rummer både elementer af fuldmoden bærfrugt og en fast tanninstruktur med god længde og fylde. Guldmedaljevinder ved Concours de Bordeaux og Concours Mondial des Feminalise. 

Maden

Med sit nære slægtsskab til Bordeaux er Château Belingard en oplagt ledsager til kødretter, fordi vinens tanniner mørner kødets proteiner og renser munden for fedt samtidig med at kødet får vinen til at virke mere rund og blød. Hvis man ydermere lader en Sauce Bordelaise (lavet på rødvin, smør, skalotteløg, fond, krydderurter og eventuelt marv) ledsage kødet, vil man opleve at selv et par dråber af denne rødvinssauce giver en helt ny smagsoplevelse til den mest simple okseudskæring – og så akkompagnerer den en god rösti eller stegte kartofler på næsten magisk vis.

*indeholder sulfitter

2020 Saute Rocher, Saint-Guilhem Le Desert IGP, Frankrig

2021 Tucumen Malbec, Mendoza, Argentina.

Drue: Syrah, Merlot, Marselan

Distrikt: Saint-Guilhem Le Desert IGP, Frankrig

Årgang: 2020

Vol: 13,5%

Saint-Guilhem Le Desert er navnet på en fransk vinklassifikation, Indication Géographique Protégée (IGP), men er også navnet på en lille bjergby midt i et vildt klippelandskab ved indgangen til les Gorges de l’Hérault. Byens smukke kirke, et mønstereksempel på romansk arkitektur, de maleriske gyder og torve og den omgivende natur har givet Saint-Guilhem Le Desert en placering som en af Frankrigs smukkeste byer, Les Plus Beaux Villages de France, og en plads på UNESCO’s verdensarvsliste.

På en klippetop over byen ligger ruinerne af giganternes slot, Château du Géant, der på et tidspunkt var hjemsted for krybskytter. Når politiet nærmere sig, sprang folk fra Saint-Guilhem Le Desert som bjerggeder op til slottet for at advare de lovløse. De vilde ture op over klippeblokkene gav byens indbyggere tilnavnet Saute-Rochers (klippe-springerne) ─ en historie som det lokale vin-kooperativ CastelBarry bringer i erindring med en serie Saute Rocher vine.

Vindistriktet Saint-Guilhem Le Desert ligger i et landskab typisk for Hérault, hvor dybe kløfter og kalkstensplateauer, dækket af kratbevoksning med timian, rosmarin og lavendel, kæmper om pladsen med et mylder af små vinmarker. CastelBarry har certifikat for bæredygtig vinproduktion fra Terra Vitis og Vignerons Engages ─ godt hjulpet i kampen mod råd og svamp af et knastørt klippelandskab, hvor vinstokkene i 100-150 meters højde bades i sol og ventileres af blæst.

Vinen

Den røde Saute Rocher er lavet på Syrah (en lokal druesort), Merlot (en drue fra Bordeaux) og Marselan (en krydsning mellem den lokale drue Grenache og Cabernet Sauvignon fra Bordeaux). ”En atypisk drueblanding”, der repræsenterer det bedste fra to verdener. Efter høsten udblødes drueklaserne nogle dage sammen med mosten før gæringen starter, hvorefter den unge vin modner i cement-tanke før tapning på flaske. Vinen i glasset har en intens purpurfarve og en skøn duft af violer, blåbær og sort lakrids. I den kraftfulde smag forenes Syrah-druens mørke frugt og animalske toner med Merlots saftige, røde bærfrugt, mens Marselan lægger bund under smagsoplevelsen med en robust smagsfylde og en fast tanninstruktur.  Saute Rocher er en herlig, sydfransk madvin med saft og kraft til mange spring op og ned af klipperne.

Maden

Server Saute Rocher let afkølet til en sommerfest med salater og grillspyd. Hvis vejret driller vil vinen gøre lykke sammen med en fransk klassiker som Confit de Canard.

*indeholder sulfitter

Drue: Malbec

Distrikt: Mendoza, Argentina.

Årgang: 2021

Vol:

I slutningen af 1800-tallet emigrerede Abraham og Juana Buduguer fra Libanon-bjergene (i det osmanniske rige) til Tucumán, den største by i det nordvestlige Argentina. Familien begyndte at dyrke sukkerrør og endte, tre generationer senere, med at være den største producent af sukkerrør i Argentina. I 2005 købte Buduguer-familien 100 ha jord i Maipo, et vindistrikt i Mendoza-regionen, hvor de plantede vinstokke og ferskentræer. De første druer blev høstet i 2008. Senere fulgte 30 ha vinmarker lige syd for Mendoza, hvor familiens vineri blev etableret med kapacitet til at behandle 700 tons druer under høsten og lagre en mio. liter vin på tanke af cement og stål. Vinmarkerne ligger i knap 1.000 meters højde ved foden af Andesbjergene, hvor der kun falder omkring 200 mm regn om året. Vinstokkene er derfor afhængige af et drypvandingssystem, der henter vand fra floderne med smeltevand fra Andesbjergene. Mendozas tørre højslette, der uden kunstvanding ville være en ørken, byder på ideelle betingelser for dyrkning af vin takket være få problemer med plantesygdomme i det tørre klima, en stabil vandforsyning, garanti for strålende sol fra en skyfri himmel i vækstsæsonen samt lave temperaturer om natten, der beskytter niveauet af frugtsyre i druerne. Lave lønninger er med til at holde priserne på Mendozas vine i ave.

Vinen

Malbec kom til Argentina fra Bordeaux i 1868 og fandt hermed sit naturlige hjem som Argentinas signaturdrue. Malbec er en ret tyndskindet drue, der behøver mere sol og varme end mange andre druesorter for at modne optimalt. Det lykkedes ikke hvert år i Bordeaux, hvor Malbec mest blev brugt i blanding med andre druesorter. Når Malbec modner optimalt som i Mendoza giver den intense, frugtige vine og kan udvise både mineralitet, struktur og kompleksitet.  Den blå-violette Malbec i glasset dufter dejligt af blå blomme, hindbær og sort lakrids. Den karakterfulde smag af sorte bær har toner af krydderier og mørk chokolade med god fylde og en fast tanninstruktur i finalen. En ung, typerigtig argentinsk Malbec fra et godt vinhus.

Maden

Et glas Tucumen Malbec kræver kød på tallerkenen for at komme til sin ret og et oplagt valg vil være en argentinsk oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør. Dansk oksekød kan også være med, f.eks. i form af en klassiker som peberbøf, hvor de krydrede peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.

*indeholder sulfitter

2020 Barbera D’Asti, Antiche Cantine Borgo Lame, Piemonte, Italien

2018 Château Belingard, Bergerac AOC, Frankrig.

2020 Saute Rocher, Saint-Guilhem Le Desert IGP, Frankrig

2021 Tucumen Malbec, Mendoza, Argentina.

Drue: Barbera

Distrikt: Antiche Cantine Borgo Lame, Piemonte, Italien

Årgang: 2020

Vol: 13%

Barbera er den 6. mest plantede druetype i Italien, men Piemonte er Barbera-druens egentlige hjemsted og det er her, den præsterer sit ypperste. Barbera er de piemontesiske vinbønders dagligvin, som de tapper direkte fra tanken i en karaffel og drikker til antipasti og enkle forretter fra det piemontesiske køkken som bønnesuppe eller pasta eller ris og tomatsovs. Barbera er også vinen du vil elske, hvis du ikke er vild med tanniner, der ─ som det danske ord garvesyre antyder ─ tørrer slimhinderne ud. Barbera er nemlig, sammen med Pinot Noir og Gamay, medlem af en eksklusiv klub af blå druer, der laver vine som kan nydes uden at det river i gummerne. Mens mængden af tanniner i en vin på Barbera er lavt, er indholdet af frugtsyrer til gengæld ganske højt ─ selv som fuldmoden bevarer Barbera-druen sit frugtsyreniveau, hvilket er en stor fordel for en vinbonde der avler druer i et varmt klima.

Vinen

I Alba-distriktet prioriteres den fornemme Nebbiolo-drue og dens kostbare vine som Barolo og Barbaresco; Barbera-stokkene bliver derfor henvist til de næstbedste marker. I Asti-distriktet, hvor der ikke dyrkes Nebbiolo, nyder Barbera godt af en placering på marker med optimal beliggenhed i forhold til solen og en leret, kalkholdig jordbund. Antiche Cantine Borgo Lame har gæret den modne Barbera-frugt fra Asti i 6-8 dage i temperatur-styrede tanke ved 28-30 °C, hvorefter den unge vin er modnet i 6 måneder på rustfri ståltanke. Det er med andre ord den ægte vare, vi får skænket i glasset, og det kan både duftes og smages. Vinens farve er funklende rubinrød med lys kant, og den indbydende duft af violer og røde kirsebær er uden antydning af egefad. Den let syrlige smag af rød bærfrugt har en læskende mineralitet og en oplivende frugtsyre i afslutningen. Barbera D’Asti er en særdeles venlig og let drikkelig vin, som vil gå i folk med træsko på, og autentiske Barbera-vine fortjener en større udbredelse som nogle af verdens mest madvenlige rødvine.

Maden

Barbera D’Asti er i ordets positive betydning det piemontesiske svar på en frikadellevin, hvilket vil sige at den er en eminent ledsager til enkle retter fra pasta, pizza og lasagne til frikadeller, forloren hare og andre farsretter. Vinen er på toppen nu og bør serveres kølig i store glas og drikkes i store slurke ─- den glider let ned!

*indeholder sulfitter

 Drue: Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Malbec

Distrikt: Bergerac AOC, Frankrig.

Årgang: 2018                                                                                                              Vol:13%

Dordogne, Bordeaux-distriktets smukke bagland langs floden Dordogne, er hjemsted for en række vindistrikter, der laver spændende og karakterfulde vine, men samtidig er området en af de mest oversete vinregioner i Frankrig. Det lyder som et paradoks, men den indlysende forklaring skal søges i naboskabet med Bordeaux ─den største superstar i klodens vrimmel af vindistrikter. Vinbønderne i Bergerac bruger samme druesorter som kollegerne i Bordeaux, og stilen i vinene er et meget langt stykke af vejen også den samme, men man kan forvente mindre behov for årelang modning af de unge vine i kælderen. Bergeracs bønder byder på drikkemoden, fornuftig kvalitet. Der er omkring 180 km fra Bergerac til Atlanterhavets kyst mod vest, så klimaet her i baglandet er mindre maritimt og lidt mere ekstremt end i Bordeaux. Vinmarkerne ligger mere i højderne og har en sandet, leret jordbund med et større indhold af kalksten.

Vinen

Den røde Bergerac fra Château Belingard er lavet på 60% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc og 5% Malbec. Druerne udblødes med den nedkølede most i fire døgn før starten på gæringen, hvor den gærende most flere gange om dagen pumpes op over laget af skaller øverst i tanken for at trække farve- og garvestoffer fra skallerne til vinen. Efter en kort modning på træfade tappes vinen på flaske, hvor den nu efter fire års flaskemodning er fuldt drikkeklar.  Vinen i glasset har mange lighedstræk med en ung Bordeaux. Farven er klassisk bordeauxrød og den delikate duft af sorte og røde bær har toner af tobak og et strejf af vanilje fra egefadet. Den karakterfulde smag rummer både elementer af fuldmoden bærfrugt og en fast tanninstruktur med god længde og fylde. Guldmedaljevinder ved Concours de Bordeaux og Concours Mondial des Feminalise. 

Maden

Med sit nære slægtsskab til Bordeaux er Château Belingard en oplagt ledsager til kødretter, fordi vinens tanniner mørner kødets proteiner og renser munden for fedt samtidig med at kødet får vinen til at virke mere rund og blød. Hvis man ydermere lader en Sauce Bordelaise (lavet på rødvin, smør, skalotteløg, fond, krydderurter og eventuelt marv) ledsage kødet, vil man opleve at selv et par dråber af denne rødvinssauce giver en helt ny smagsoplevelse til den mest simple okseudskæring – og så akkompagnerer den en god rösti eller stegte kartofler på næsten magisk vis.

*indeholder sulfitter

Drue: Syrah, Merlot, Marselan

Distrikt: Saint-Guilhem Le Desert IGP, Frankrig

Årgang: 2020

Vol: 13,5%

Saint-Guilhem Le Desert er navnet på en fransk vinklassifikation, Indication Géographique Protégée (IGP), men er også navnet på en lille bjergby midt i et vildt klippelandskab ved indgangen til les Gorges de l’Hérault. Byens smukke kirke, et mønstereksempel på romansk arkitektur, de maleriske gyder og torve og den omgivende natur har givet Saint-Guilhem Le Desert en placering som en af Frankrigs smukkeste byer, Les Plus Beaux Villages de France, og en plads på UNESCO’s verdensarvsliste.

På en klippetop over byen ligger ruinerne af giganternes slot, Château du Géant, der på et tidspunkt var hjemsted for krybskytter. Når politiet nærmere sig, sprang folk fra Saint-Guilhem Le Desert som bjerggeder op til slottet for at advare de lovløse. De vilde ture op over klippeblokkene gav byens indbyggere tilnavnet Saute-Rochers (klippe-springerne) ─ en historie som det lokale vin-kooperativ CastelBarry bringer i erindring med en serie Saute Rocher vine.

Vindistriktet Saint-Guilhem Le Desert ligger i et landskab typisk for Hérault, hvor dybe kløfter og kalkstensplateauer, dækket af kratbevoksning med timian, rosmarin og lavendel, kæmper om pladsen med et mylder af små vinmarker. CastelBarry har certifikat for bæredygtig vinproduktion fra Terra Vitis og Vignerons Engages ─ godt hjulpet i kampen mod råd og svamp af et knastørt klippelandskab, hvor vinstokkene i 100-150 meters højde bades i sol og ventileres af blæst.

Vinen

Den røde Saute Rocher er lavet på Syrah (en lokal druesort), Merlot (en drue fra Bordeaux) og Marselan (en krydsning mellem den lokale drue Grenache og Cabernet Sauvignon fra Bordeaux). ”En atypisk drueblanding”, der repræsenterer det bedste fra to verdener. Efter høsten udblødes drueklaserne nogle dage sammen med mosten før gæringen starter, hvorefter den unge vin modner i cement-tanke før tapning på flaske. Vinen i glasset har en intens purpurfarve og en skøn duft af violer, blåbær og sort lakrids. I den kraftfulde smag forenes Syrah-druens mørke frugt og animalske toner med Merlots saftige, røde bærfrugt, mens Marselan lægger bund under smagsoplevelsen med en robust smagsfylde og en fast tanninstruktur.  Saute Rocher er en herlig, sydfransk madvin med saft og kraft til mange spring op og ned af klipperne.

Maden

Server Saute Rocher let afkølet til en sommerfest med salater og grillspyd. Hvis vejret driller vil vinen gøre lykke sammen med en fransk klassiker som Confit de Canard.

*indeholder sulfitter

Drue: Malbec

Distrikt: Mendoza, Argentina.

Årgang: 2021

Vol:

I slutningen af 1800-tallet emigrerede Abraham og Juana Buduguer fra Libanon-bjergene (i det osmanniske rige) til Tucumán, den største by i det nordvestlige Argentina. Familien begyndte at dyrke sukkerrør og endte, tre generationer senere, med at være den største producent af sukkerrør i Argentina. I 2005 købte Buduguer-familien 100 ha jord i Maipo, et vindistrikt i Mendoza-regionen, hvor de plantede vinstokke og ferskentræer. De første druer blev høstet i 2008. Senere fulgte 30 ha vinmarker lige syd for Mendoza, hvor familiens vineri blev etableret med kapacitet til at behandle 700 tons druer under høsten og lagre en mio. liter vin på tanke af cement og stål. Vinmarkerne ligger i knap 1.000 meters højde ved foden af Andesbjergene, hvor der kun falder omkring 200 mm regn om året. Vinstokkene er derfor afhængige af et drypvandingssystem, der henter vand fra floderne med smeltevand fra Andesbjergene. Mendozas tørre højslette, der uden kunstvanding ville være en ørken, byder på ideelle betingelser for dyrkning af vin takket være få problemer med plantesygdomme i det tørre klima, en stabil vandforsyning, garanti for strålende sol fra en skyfri himmel i vækstsæsonen samt lave temperaturer om natten, der beskytter niveauet af frugtsyre i druerne. Lave lønninger er med til at holde priserne på Mendozas vine i ave.

Vinen

Malbec kom til Argentina fra Bordeaux i 1868 og fandt hermed sit naturlige hjem som Argentinas signaturdrue. Malbec er en ret tyndskindet drue, der behøver mere sol og varme end mange andre druesorter for at modne optimalt. Det lykkedes ikke hvert år i Bordeaux, hvor Malbec mest blev brugt i blanding med andre druesorter. Når Malbec modner optimalt som i Mendoza giver den intense, frugtige vine og kan udvise både mineralitet, struktur og kompleksitet.  Den blå-violette Malbec i glasset dufter dejligt af blå blomme, hindbær og sort lakrids. Den karakterfulde smag af sorte bær har toner af krydderier og mørk chokolade med god fylde og en fast tanninstruktur i finalen. En ung, typerigtig argentinsk Malbec fra et godt vinhus.

Maden

Et glas Tucumen Malbec kræver kød på tallerkenen for at komme til sin ret og et oplagt valg vil være en argentinsk oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør. Dansk oksekød kan også være med, f.eks. i form af en klassiker som peberbøf, hvor de krydrede peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.

*indeholder sulfitter

Gode smagsoplevelser med ExploreWines rødvins abonnement

Hos Explorewines elsker vi vin, og den lidenskab vil vi gerne dele med dig. Vi har derfor sammensat et rødvinsabonnement til dig, som går op i kvalitet og gode smagsoplevelser. Rødvinskassen indeholder 4 x 2 kvalitets rødvine fra vinhuse i hele verden. Alle vin er hver måned nøje udvalgt, og vi kan garantere dig, at du ikke bliver skuffet. Vores rødvinspakke kan du købe for blot 569, - pr. måned. 

Tilmeld dig rødvinskassen her