Maj månedskassen

2019 Alves Vieira Vinho Tinto, Vinho Regional Alentejano, Portugal.

Alves Vieira Vinho Tinto

 Drue: Touriga Nacional, Trincadeira, Alicante Bouschet

Distrikt: Vinho Regional Alentejano, Portugal.

Årgang: 2019

Vol: 14%

Alves Vieira er bade navnet på vingården og den familie, der ejer vinmarkerne. Det er i dag Catarina Vieira, der står for driften, med Pedro Riebeiro som vinmager. Alves Vieira ligger midt i regionen Alentejo, der udgør 1/3 af Portugals areal. Vi har Lissabon mod nordvest og Algarve mod syd. De varme somre og 3000 årlige solskinstimer gør Alentejo til et decideret rødvinsland. Et afvekslende terroir med skifer, granit, kalk og ler i jordbunden giver vinstokkene gode forhold. Alentejo-regionen har fået ry for at være Portugals svar på den nye verden takket være en massiv investering i moderne teknik, en stor villighed til at eksperimentere (inspireret af australske vinmagere) og en overvægt af frugtige, fyldige, solmodne vine. Fleksibiliteten dækker også valget af druesorter, hvor en udogmatisk blanding af klassiske, portugisiske og internationale sorter er med til at præge områdets rige, varme, drikkevenlige vine.

Vinen

Alves Vieira har valgt to portugisiske druer, Touriga Nacional og Trincadeira, og den franske Alicante Bouschet til vinen i flasken. Druesorten er en højtydende blå krydsning (Grenache og Petit Bouschet) med rødt druekød og en most med masser af røde farvestoffer. Druen giver frugtige vine uden megen struktur og Alicante Bouschet bruges oftest i blandinger for at give vinen farve i kinderne. De høstede drueklaser afstilkes og gæres i rustfri ståltanke ved 25 °C i 8 dage uden efterfølgende fadlagring. Vinen i glasset har en mørk, rubinrød farvetone og en indbydende duft af violer og sorte kirsebær. Pedro Riebeiro har formået at give den saftige smag af sorte bær karakter og elegance med en smule tobak og et strejf af blyantspids, som man ofte møder i portugisiske vine. Vinen vækker interesse hele vejen frem til afslutningen med runde, modne tanniner.

Maden

Alves Vieira har alle de kvaliteter der skal til for at ledsage en populær ret som roastbeef med bagte kartofler, grønne bønner og bearnaisesauce. Det er festmad som du kan servere sammen med et glas Vinho Tinto for dine vaccinerede venner, når landet åbner op for gæstebud i løbet af sommeren.

2018 Quinta Promesa Mencia, Terra Firma Winery, Bierzo, Spanien

Quinta Promesa

 Drue: Mencia

Distrikt: Terra Firma Winery, Bierzo, Spanien.

Årgang: 2018

Vol: 14.5%

 De røde vine fra Bierzo er den spændende undtagelse, der bekræfter reglen om, hvad vi forventer os af en flaske rødvin fra Spanien, nemlig fyrig, intens frugtsmag og markant præg af fadlagring. Nøglen til det særpræg, der udmærker de røde vine fra Bierzo: friskhed og elegance, er dels voksestedet, dels druesorten Mencia. Lad os starte med vindistriktet Bierzo, der ligger et stenkast vest for Galicien. Bierzos vinmarker ligger på skråninger i 500-600 meters højde, hvor jordbunden veksler mellem skifer, granit og frugtbar silt – en finkornet jordtype med ler, sand og mineraler. Et mylder af bjerge og små dale skaber et kludetæppe af forskellige mikroklimaer med indflydelse fra bjergkæden Cordilleras Cantabrica, der skærmer for de kolde nordenvinde, kølige briser fra Atlanterhavet mod vest og varme pust fra Castiliens gloende hede somre. Både klima og jordbund passer Bierzo-distriktets signaturdrue perfekt, og Mencia står da også for to tredjedele af al vinproduktion i området. Vinhuset Terra Firma ligger i Bierzos vincentrum − den hyggelige, lille by Cacabelos med el Camino som nabo. Mencia-druen er blevet kaldt Spaniens svar på Pinot Noir, men DNA-analyser har vist at den er identisk med druen Jaen fra Dourodalen. Omkring 80% af beplantningerne af Mencia i Bierzo er vinstokke med en alder på mindst 50 år, og druesortens potentiale for at lave gode vin har længe været kendt. Først efter årtusindskiftet er potentialet blevet indfriet takket være et seriøst arbejde med dyrkning og vinifikation af druen, som gør Bierzo til et af vinverdenens nye kultområder.

Vinen

Vinen i glasset er rubinrød med en meget aromatisk duft af violer, solbær, kirsebær og krydderier. Den friske, læskende smag af rød bærfrugt har et pikant strejf af peber, en sprød syre, god længde og runde tanniner. Dejlig ung rødvin i perfekt balance .

Maden

Quinta Promesa Mencia har den egenskab, som en god restaurantvin bør have, nemlig evnen til at ledsage mange slags retter fra spanske bonderetter til danske frikadeller. Men vinen kan godt fortjene en festlig ret på tallerkenen som feks. mørbrad stegt med svampe..

2019 Velenosi Rosso Piceno, Marche, Italien.

Velenosi Rosso Piceno

 Drue: Montepulciano, Sangiovese

Distrikt: Marche, Italien.

Årgang: 2019

Vol: 12,5%

 Med Rosso Piceno er vi kommet til Ascoli Piceno − et vindistrikt, hvor man ikke kan læne sig op af et fint navn fyldt med prestige og forhåndsforventninger. Der vil derfor ikke blive givet ved dørene, når vinen skænkes i glasset − vinhuset Velenosi må levere smag og kvalitet fra første mundfuld. Geografisk er vi på østsiden af det italienske støvleskaft omtrent på højde med Rom. Provinsen Ascoli Piceno strækker sig fra de høje bjerge i Appenninerne til de blide strande ved Adriaterhavet, og fra Velenosis vineri i byen Ascoli Piceno er der kun en halv times kørsel til havet. Vinmarkerne ligger i 200-300 meters højde på sydvendte skråninger med en jordbund af kalkrig lerjord. Distriktets lune Middelhavsklima er behageligt for vinplanten: regnen falder mest om vinteren, mens somrene er varme og tørre. Velenosi hjælper naturen med at sikre druernes kvalitet ved kun at plante 5.000 vinstokke per ha. Hver stok leverer omkring 2,5 kg druer, hvilket rækker til godt og vel 2 flasker vin.

Vinen

Montepulciano er Italiens næstmest plantede blå druesort, og netop bjergskråningerne i området hvor Marche grænser op til regionen Abruzzo egner sig perfekt til dyrkning af Montepulciano. Velenosis Rosso Piceno er lavet af 70% Montepulciano, mens Sangiovese står for 30%. De bedste producenter har fundet et balancepunkt med Montepulcianos saftige, koncentrerede frugt i samspil med Sangiovese-druens syre og tanniner, og flere vinbøger nævner Rosso Piceno som et distrikt, der er værd at holde øje med. Vinen i glasset lever fuldtud op til kravet om kvalitet fra første færd. Rosso Picenos funklende, rubinrøde glimt fanger straks øjet, og en indbydende duft af violer og kirsebær frister lugtesansen. Den saftige smag af rød bærfrugt er let og livlig i munden takket være en frisk syre, og smagsoplevelsen slutter med venlige, runde tanniner i eftersmagen.

Maden

Rosso Piceno er et pletskud af drikkevenlig, italiensk rødvin. Server vinen kølig i store glas og drik den slurk for slurk med venlig tanke på dens lave alkoholstyrke. Rosso Piceno er selvskreven til støvlelandets enkle pastaretter og friskbagte pizzaer. Hvad med at prøve italienske cannelloni dertil.

2020 Bois De Montlobre, Languedoc, Frankrig.

Bois De Montlobre

Drue: Grenache, Syrah

Distrikt: Languedoc, Frankrig.

Årgang: 2020

Vol: 13,5%

Bois De Montlobre, skoven ved landsbyen Montlobre nordvest for Montpellier, ligger ikke langt fra vartegnet for indgangen til Languedoc regionen: Pic Saint-Loup. Det 658 meter høje bjerg rejser sig ved foden af bjergkæden Cévennerne i et landskab med ”garrigue”, middelhavsvegetation med krat og vilde krydderurter, som er med til at krydre vinen fra områdets vinmarker. En snes km øst for Bois De Montlobre blev etableringen af en vinkælder i byen Assas i 1939 den spæde start på et nyt vinkooperativ. Trods modgang og tilbageslag som i 1956, hvor 90% af vinstokkene måtte rykkes op med rode og nye stokke plantes efter en lang periode med hård frost, er kooperativet Le Cellier du Pic i dag vokset til knap 100 vinbønder med i alt godt 700 ha vinmarker. Den enkelte vinavler har under 10 ha til rådighed til sine vinstokke, men den beskedne størrelse er netop forudsætningen for at finde magien i de små guldklumpers terroir. Diversitet i vinmarkerne og fællesskabets styrke med hensyn til investering og teknisk ekspertise i vinkælderen er grundlaget for kooperativets succes.

Vinen

Bois De Montlobre er lavet på 80% Grenache og 20% Syrah. Vinåret 2020 startede med et mildt, regnfuldt forår som gav vinmarkerne de reserver af vand, der kunne række til vinstokkenes behov i den lange, tørre sommer. Masser af sommersol gav fuldmodne druer med farve, saft og kraft, som leverede både friskhed og styrke til vinen. Alle druer kom i hus i tørvejr, hvilket gjorde det nemmere at opfylde kravet om nul sprøjtemidler ved dyrkning af druer til den økologiske Bois De Montlobre. En meget interessant og lovende årgang, lyder vinbøndernes dom. Vinen i glasset er mørk violet med en forjættende duft af violer, krydderier og sorte bær. Den intense smag af solmoden sort bærfrugt med toner af mørk chokolade har rig smagsfylde, en fin syre og modne tanniner i afslutningen.

Maden

Bois De Montlobre vil gøre sig godt sammen med fjerkræ, og der må gerne være fut i krydringen. Med tanke på den kommende grillsæson er det også interessant, at Bois De Montlobre har den ungdommelige vildskab og umiddelbare charme, der vil gå hånd i hånd med grillfestens lugt af røg og smagen af brun, sprød stegeskorpe.

2019 Alves Vieira Vinho Tinto, Vinho Regional Alentejano, Portugal.

2018 Quinta Promesa Mencia, Terra Firma Winery, Bierzo, Spanien

Alves Vieira Vinho Tinto

 Drue: Touriga Nacional, Trincadeira, Alicante Bouschet

Distrikt: Vinho Regional Alentejano, Portugal.

Årgang: 2019

Vol: 14%

Alves Vieira er bade navnet på vingården og den familie, der ejer vinmarkerne. Det er i dag Catarina Vieira, der står for driften, med Pedro Riebeiro som vinmager. Alves Vieira ligger midt i regionen Alentejo, der udgør 1/3 af Portugals areal. Vi har Lissabon mod nordvest og Algarve mod syd. De varme somre og 3000 årlige solskinstimer gør Alentejo til et decideret rødvinsland. Et afvekslende terroir med skifer, granit, kalk og ler i jordbunden giver vinstokkene gode forhold. Alentejo-regionen har fået ry for at være Portugals svar på den nye verden takket være en massiv investering i moderne teknik, en stor villighed til at eksperimentere (inspireret af australske vinmagere) og en overvægt af frugtige, fyldige, solmodne vine. Fleksibiliteten dækker også valget af druesorter, hvor en udogmatisk blanding af klassiske, portugisiske og internationale sorter er med til at præge områdets rige, varme, drikkevenlige vine.

Vinen

Alves Vieira har valgt to portugisiske druer, Touriga Nacional og Trincadeira, og den franske Alicante Bouschet til vinen i flasken. Druesorten er en højtydende blå krydsning (Grenache og Petit Bouschet) med rødt druekød og en most med masser af røde farvestoffer. Druen giver frugtige vine uden megen struktur og Alicante Bouschet bruges oftest i blandinger for at give vinen farve i kinderne. De høstede drueklaser afstilkes og gæres i rustfri ståltanke ved 25 °C i 8 dage uden efterfølgende fadlagring. Vinen i glasset har en mørk, rubinrød farvetone og en indbydende duft af violer og sorte kirsebær. Pedro Riebeiro har formået at give den saftige smag af sorte bær karakter og elegance med en smule tobak og et strejf af blyantspids, som man ofte møder i portugisiske vine. Vinen vækker interesse hele vejen frem til afslutningen med runde, modne tanniner.

Maden

Alves Vieira har alle de kvaliteter der skal til for at ledsage en populær ret som roastbeef med bagte kartofler, grønne bønner og bearnaisesauce. Det er festmad som du kan servere sammen med et glas Vinho Tinto for dine vaccinerede venner, når landet åbner op for gæstebud i løbet af sommeren.

Quinta Promesa

 Drue: Mencia

Distrikt: Terra Firma Winery, Bierzo, Spanien.

Årgang: 2018

Vol: 14.5%

 De røde vine fra Bierzo er den spændende undtagelse, der bekræfter reglen om, hvad vi forventer os af en flaske rødvin fra Spanien, nemlig fyrig, intens frugtsmag og markant præg af fadlagring. Nøglen til det særpræg, der udmærker de røde vine fra Bierzo: friskhed og elegance, er dels voksestedet, dels druesorten Mencia. Lad os starte med vindistriktet Bierzo, der ligger et stenkast vest for Galicien. Bierzos vinmarker ligger på skråninger i 500-600 meters højde, hvor jordbunden veksler mellem skifer, granit og frugtbar silt – en finkornet jordtype med ler, sand og mineraler. Et mylder af bjerge og små dale skaber et kludetæppe af forskellige mikroklimaer med indflydelse fra bjergkæden Cordilleras Cantabrica, der skærmer for de kolde nordenvinde, kølige briser fra Atlanterhavet mod vest og varme pust fra Castiliens gloende hede somre. Både klima og jordbund passer Bierzo-distriktets signaturdrue perfekt, og Mencia står da også for to tredjedele af al vinproduktion i området. Vinhuset Terra Firma ligger i Bierzos vincentrum − den hyggelige, lille by Cacabelos med el Camino som nabo. Mencia-druen er blevet kaldt Spaniens svar på Pinot Noir, men DNA-analyser har vist at den er identisk med druen Jaen fra Dourodalen. Omkring 80% af beplantningerne af Mencia i Bierzo er vinstokke med en alder på mindst 50 år, og druesortens potentiale for at lave gode vin har længe været kendt. Først efter årtusindskiftet er potentialet blevet indfriet takket være et seriøst arbejde med dyrkning og vinifikation af druen, som gør Bierzo til et af vinverdenens nye kultområder.

Vinen

Vinen i glasset er rubinrød med en meget aromatisk duft af violer, solbær, kirsebær og krydderier. Den friske, læskende smag af rød bærfrugt har et pikant strejf af peber, en sprød syre, god længde og runde tanniner. Dejlig ung rødvin i perfekt balance .

Maden

Quinta Promesa Mencia har den egenskab, som en god restaurantvin bør have, nemlig evnen til at ledsage mange slags retter fra spanske bonderetter til danske frikadeller. Men vinen kan godt fortjene en festlig ret på tallerkenen som feks. mørbrad stegt med svampe..

2019 Velenosi Rosso Piceno, Marche, Italien.

2020 Bois De Montlobre, Languedoc, Frankrig.

Velenosi Rosso Piceno

 Drue: Montepulciano, Sangiovese

Distrikt: Marche, Italien.

Årgang: 2019

Vol: 12,5%

 Med Rosso Piceno er vi kommet til Ascoli Piceno − et vindistrikt, hvor man ikke kan læne sig op af et fint navn fyldt med prestige og forhåndsforventninger. Der vil derfor ikke blive givet ved dørene, når vinen skænkes i glasset − vinhuset Velenosi må levere smag og kvalitet fra første mundfuld. Geografisk er vi på østsiden af det italienske støvleskaft omtrent på højde med Rom. Provinsen Ascoli Piceno strækker sig fra de høje bjerge i Appenninerne til de blide strande ved Adriaterhavet, og fra Velenosis vineri i byen Ascoli Piceno er der kun en halv times kørsel til havet. Vinmarkerne ligger i 200-300 meters højde på sydvendte skråninger med en jordbund af kalkrig lerjord. Distriktets lune Middelhavsklima er behageligt for vinplanten: regnen falder mest om vinteren, mens somrene er varme og tørre. Velenosi hjælper naturen med at sikre druernes kvalitet ved kun at plante 5.000 vinstokke per ha. Hver stok leverer omkring 2,5 kg druer, hvilket rækker til godt og vel 2 flasker vin.

Vinen

Montepulciano er Italiens næstmest plantede blå druesort, og netop bjergskråningerne i området hvor Marche grænser op til regionen Abruzzo egner sig perfekt til dyrkning af Montepulciano. Velenosis Rosso Piceno er lavet af 70% Montepulciano, mens Sangiovese står for 30%. De bedste producenter har fundet et balancepunkt med Montepulcianos saftige, koncentrerede frugt i samspil med Sangiovese-druens syre og tanniner, og flere vinbøger nævner Rosso Piceno som et distrikt, der er værd at holde øje med. Vinen i glasset lever fuldtud op til kravet om kvalitet fra første færd. Rosso Picenos funklende, rubinrøde glimt fanger straks øjet, og en indbydende duft af violer og kirsebær frister lugtesansen. Den saftige smag af rød bærfrugt er let og livlig i munden takket være en frisk syre, og smagsoplevelsen slutter med venlige, runde tanniner i eftersmagen.

Maden

Rosso Piceno er et pletskud af drikkevenlig, italiensk rødvin. Server vinen kølig i store glas og drik den slurk for slurk med venlig tanke på dens lave alkoholstyrke. Rosso Piceno er selvskreven til støvlelandets enkle pastaretter og friskbagte pizzaer. Hvad med at prøve italienske cannelloni dertil.

Bois De Montlobre

Drue: Grenache, Syrah

Distrikt: Languedoc, Frankrig.

Årgang: 2020

Vol: 13,5%

Bois De Montlobre, skoven ved landsbyen Montlobre nordvest for Montpellier, ligger ikke langt fra vartegnet for indgangen til Languedoc regionen: Pic Saint-Loup. Det 658 meter høje bjerg rejser sig ved foden af bjergkæden Cévennerne i et landskab med ”garrigue”, middelhavsvegetation med krat og vilde krydderurter, som er med til at krydre vinen fra områdets vinmarker. En snes km øst for Bois De Montlobre blev etableringen af en vinkælder i byen Assas i 1939 den spæde start på et nyt vinkooperativ. Trods modgang og tilbageslag som i 1956, hvor 90% af vinstokkene måtte rykkes op med rode og nye stokke plantes efter en lang periode med hård frost, er kooperativet Le Cellier du Pic i dag vokset til knap 100 vinbønder med i alt godt 700 ha vinmarker. Den enkelte vinavler har under 10 ha til rådighed til sine vinstokke, men den beskedne størrelse er netop forudsætningen for at finde magien i de små guldklumpers terroir. Diversitet i vinmarkerne og fællesskabets styrke med hensyn til investering og teknisk ekspertise i vinkælderen er grundlaget for kooperativets succes.

Vinen

Bois De Montlobre er lavet på 80% Grenache og 20% Syrah. Vinåret 2020 startede med et mildt, regnfuldt forår som gav vinmarkerne de reserver af vand, der kunne række til vinstokkenes behov i den lange, tørre sommer. Masser af sommersol gav fuldmodne druer med farve, saft og kraft, som leverede både friskhed og styrke til vinen. Alle druer kom i hus i tørvejr, hvilket gjorde det nemmere at opfylde kravet om nul sprøjtemidler ved dyrkning af druer til den økologiske Bois De Montlobre. En meget interessant og lovende årgang, lyder vinbøndernes dom. Vinen i glasset er mørk violet med en forjættende duft af violer, krydderier og sorte bær. Den intense smag af solmoden sort bærfrugt med toner af mørk chokolade har rig smagsfylde, en fin syre og modne tanniner i afslutningen.

Maden

Bois De Montlobre vil gøre sig godt sammen med fjerkræ, og der må gerne være fut i krydringen. Med tanke på den kommende grillsæson er det også interessant, at Bois De Montlobre har den ungdommelige vildskab og umiddelbare charme, der vil gå hånd i hånd med grillfestens lugt af røg og smagen af brun, sprød stegeskorpe.

2019 Alves Vieira Vinho Tinto, Vinho Regional Alentejano, Portugal.

2018 Quinta Promesa Mencia, Terra Firma Winery, Bierzo, Spanien

2019 Velenosi Rosso Piceno, Marche, Italien.

2020 Bois De Montlobre, Languedoc, Frankrig.

Alves Vieira Vinho Tinto

 Drue: Touriga Nacional, Trincadeira, Alicante Bouschet

Distrikt: Vinho Regional Alentejano, Portugal.

Årgang: 2019

Vol: 14%

Alves Vieira er bade navnet på vingården og den familie, der ejer vinmarkerne. Det er i dag Catarina Vieira, der står for driften, med Pedro Riebeiro som vinmager. Alves Vieira ligger midt i regionen Alentejo, der udgør 1/3 af Portugals areal. Vi har Lissabon mod nordvest og Algarve mod syd. De varme somre og 3000 årlige solskinstimer gør Alentejo til et decideret rødvinsland. Et afvekslende terroir med skifer, granit, kalk og ler i jordbunden giver vinstokkene gode forhold. Alentejo-regionen har fået ry for at være Portugals svar på den nye verden takket være en massiv investering i moderne teknik, en stor villighed til at eksperimentere (inspireret af australske vinmagere) og en overvægt af frugtige, fyldige, solmodne vine. Fleksibiliteten dækker også valget af druesorter, hvor en udogmatisk blanding af klassiske, portugisiske og internationale sorter er med til at præge områdets rige, varme, drikkevenlige vine.

Vinen

Alves Vieira har valgt to portugisiske druer, Touriga Nacional og Trincadeira, og den franske Alicante Bouschet til vinen i flasken. Druesorten er en højtydende blå krydsning (Grenache og Petit Bouschet) med rødt druekød og en most med masser af røde farvestoffer. Druen giver frugtige vine uden megen struktur og Alicante Bouschet bruges oftest i blandinger for at give vinen farve i kinderne. De høstede drueklaser afstilkes og gæres i rustfri ståltanke ved 25 °C i 8 dage uden efterfølgende fadlagring. Vinen i glasset har en mørk, rubinrød farvetone og en indbydende duft af violer og sorte kirsebær. Pedro Riebeiro har formået at give den saftige smag af sorte bær karakter og elegance med en smule tobak og et strejf af blyantspids, som man ofte møder i portugisiske vine. Vinen vækker interesse hele vejen frem til afslutningen med runde, modne tanniner.

Maden

Alves Vieira har alle de kvaliteter der skal til for at ledsage en populær ret som roastbeef med bagte kartofler, grønne bønner og bearnaisesauce. Det er festmad som du kan servere sammen med et glas Vinho Tinto for dine vaccinerede venner, når landet åbner op for gæstebud i løbet af sommeren.

Quinta Promesa

 Drue: Mencia

Distrikt: Terra Firma Winery, Bierzo, Spanien.

Årgang: 2018

Vol: 14.5%

 De røde vine fra Bierzo er den spændende undtagelse, der bekræfter reglen om, hvad vi forventer os af en flaske rødvin fra Spanien, nemlig fyrig, intens frugtsmag og markant præg af fadlagring. Nøglen til det særpræg, der udmærker de røde vine fra Bierzo: friskhed og elegance, er dels voksestedet, dels druesorten Mencia. Lad os starte med vindistriktet Bierzo, der ligger et stenkast vest for Galicien. Bierzos vinmarker ligger på skråninger i 500-600 meters højde, hvor jordbunden veksler mellem skifer, granit og frugtbar silt – en finkornet jordtype med ler, sand og mineraler. Et mylder af bjerge og små dale skaber et kludetæppe af forskellige mikroklimaer med indflydelse fra bjergkæden Cordilleras Cantabrica, der skærmer for de kolde nordenvinde, kølige briser fra Atlanterhavet mod vest og varme pust fra Castiliens gloende hede somre. Både klima og jordbund passer Bierzo-distriktets signaturdrue perfekt, og Mencia står da også for to tredjedele af al vinproduktion i området. Vinhuset Terra Firma ligger i Bierzos vincentrum − den hyggelige, lille by Cacabelos med el Camino som nabo. Mencia-druen er blevet kaldt Spaniens svar på Pinot Noir, men DNA-analyser har vist at den er identisk med druen Jaen fra Dourodalen. Omkring 80% af beplantningerne af Mencia i Bierzo er vinstokke med en alder på mindst 50 år, og druesortens potentiale for at lave gode vin har længe været kendt. Først efter årtusindskiftet er potentialet blevet indfriet takket være et seriøst arbejde med dyrkning og vinifikation af druen, som gør Bierzo til et af vinverdenens nye kultområder.

Vinen

Vinen i glasset er rubinrød med en meget aromatisk duft af violer, solbær, kirsebær og krydderier. Den friske, læskende smag af rød bærfrugt har et pikant strejf af peber, en sprød syre, god længde og runde tanniner. Dejlig ung rødvin i perfekt balance .

Maden

Quinta Promesa Mencia har den egenskab, som en god restaurantvin bør have, nemlig evnen til at ledsage mange slags retter fra spanske bonderetter til danske frikadeller. Men vinen kan godt fortjene en festlig ret på tallerkenen som feks. mørbrad stegt med svampe..

Velenosi Rosso Piceno

 Drue: Montepulciano, Sangiovese

Distrikt: Marche, Italien.

Årgang: 2019

Vol: 12,5%

 Med Rosso Piceno er vi kommet til Ascoli Piceno − et vindistrikt, hvor man ikke kan læne sig op af et fint navn fyldt med prestige og forhåndsforventninger. Der vil derfor ikke blive givet ved dørene, når vinen skænkes i glasset − vinhuset Velenosi må levere smag og kvalitet fra første mundfuld. Geografisk er vi på østsiden af det italienske støvleskaft omtrent på højde med Rom. Provinsen Ascoli Piceno strækker sig fra de høje bjerge i Appenninerne til de blide strande ved Adriaterhavet, og fra Velenosis vineri i byen Ascoli Piceno er der kun en halv times kørsel til havet. Vinmarkerne ligger i 200-300 meters højde på sydvendte skråninger med en jordbund af kalkrig lerjord. Distriktets lune Middelhavsklima er behageligt for vinplanten: regnen falder mest om vinteren, mens somrene er varme og tørre. Velenosi hjælper naturen med at sikre druernes kvalitet ved kun at plante 5.000 vinstokke per ha. Hver stok leverer omkring 2,5 kg druer, hvilket rækker til godt og vel 2 flasker vin.

Vinen

Montepulciano er Italiens næstmest plantede blå druesort, og netop bjergskråningerne i området hvor Marche grænser op til regionen Abruzzo egner sig perfekt til dyrkning af Montepulciano. Velenosis Rosso Piceno er lavet af 70% Montepulciano, mens Sangiovese står for 30%. De bedste producenter har fundet et balancepunkt med Montepulcianos saftige, koncentrerede frugt i samspil med Sangiovese-druens syre og tanniner, og flere vinbøger nævner Rosso Piceno som et distrikt, der er værd at holde øje med. Vinen i glasset lever fuldtud op til kravet om kvalitet fra første færd. Rosso Picenos funklende, rubinrøde glimt fanger straks øjet, og en indbydende duft af violer og kirsebær frister lugtesansen. Den saftige smag af rød bærfrugt er let og livlig i munden takket være en frisk syre, og smagsoplevelsen slutter med venlige, runde tanniner i eftersmagen.

Maden

Rosso Piceno er et pletskud af drikkevenlig, italiensk rødvin. Server vinen kølig i store glas og drik den slurk for slurk med venlig tanke på dens lave alkoholstyrke. Rosso Piceno er selvskreven til støvlelandets enkle pastaretter og friskbagte pizzaer. Hvad med at prøve italienske cannelloni dertil.

Bois De Montlobre

Drue: Grenache, Syrah

Distrikt: Languedoc, Frankrig.

Årgang: 2020

Vol: 13,5%

Bois De Montlobre, skoven ved landsbyen Montlobre nordvest for Montpellier, ligger ikke langt fra vartegnet for indgangen til Languedoc regionen: Pic Saint-Loup. Det 658 meter høje bjerg rejser sig ved foden af bjergkæden Cévennerne i et landskab med ”garrigue”, middelhavsvegetation med krat og vilde krydderurter, som er med til at krydre vinen fra områdets vinmarker. En snes km øst for Bois De Montlobre blev etableringen af en vinkælder i byen Assas i 1939 den spæde start på et nyt vinkooperativ. Trods modgang og tilbageslag som i 1956, hvor 90% af vinstokkene måtte rykkes op med rode og nye stokke plantes efter en lang periode med hård frost, er kooperativet Le Cellier du Pic i dag vokset til knap 100 vinbønder med i alt godt 700 ha vinmarker. Den enkelte vinavler har under 10 ha til rådighed til sine vinstokke, men den beskedne størrelse er netop forudsætningen for at finde magien i de små guldklumpers terroir. Diversitet i vinmarkerne og fællesskabets styrke med hensyn til investering og teknisk ekspertise i vinkælderen er grundlaget for kooperativets succes.

Vinen

Bois De Montlobre er lavet på 80% Grenache og 20% Syrah. Vinåret 2020 startede med et mildt, regnfuldt forår som gav vinmarkerne de reserver af vand, der kunne række til vinstokkenes behov i den lange, tørre sommer. Masser af sommersol gav fuldmodne druer med farve, saft og kraft, som leverede både friskhed og styrke til vinen. Alle druer kom i hus i tørvejr, hvilket gjorde det nemmere at opfylde kravet om nul sprøjtemidler ved dyrkning af druer til den økologiske Bois De Montlobre. En meget interessant og lovende årgang, lyder vinbøndernes dom. Vinen i glasset er mørk violet med en forjættende duft af violer, krydderier og sorte bær. Den intense smag af solmoden sort bærfrugt med toner af mørk chokolade har rig smagsfylde, en fin syre og modne tanniner i afslutningen.

Maden

Bois De Montlobre vil gøre sig godt sammen med fjerkræ, og der må gerne være fut i krydringen. Med tanke på den kommende grillsæson er det også interessant, at Bois De Montlobre har den ungdommelige vildskab og umiddelbare charme, der vil gå hånd i hånd med grillfestens lugt af røg og smagen af brun, sprød stegeskorpe.

Gode smagsoplevelser med ExploreWines rødvins abonnement

Hos Explorewines elsker vi vin, og den lidenskab vil vi gerne dele med dig. Vi har derfor sammensat et rødvinsabonnement til dig, som går op i kvalitet og gode smagsoplevelser. Rødvinskassen indeholder 4 x 2 kvalitets rødvine fra vinhuse i hele verden. Alle vin er hver måned nøje udvalgt, og vi kan garantere dig, at du ikke bliver skuffet. Vores rødvinspakke kan du købe for blot 569, - pr. måned. 

Tilmeld dig rødvinskassen her