Bass Creek Chardonnay, Lodi, Californien, USA

  • Drue Chardonnay
  • Distrikt Lodi, Californien, USA
  • Årgang 0
  • Vol. 12%
  • Pris 450,00 kr.

Chardonnay er den mest plantede drue i Californien og desuden en af de mest populære druer i USA. Nogen siger at Chardonnay ikke smager af noget, men det passer selvfølgelig ikke. Sagen er at Chardonnay kan smage meget forskelligt, for det er en fleksibel druesort, der tilpasser sig det lokale terroir og reagerer på, hvordan man behandler den. Ståltanke bevarer friskheden, som i vinen fra Chablis. Gæring ved lav temperatur fremhæver frugtigheden. Fadlagring giver fedme og fylde med toner af vanilje og karamel. Malolaktisk gæring kan give toner af smør og yoghurt, mens modning af den unge vin på bærmen af døde gærceller giver toner af gær, brød og toast. Amerikanerne kan godt lide den flamboyante Chardonnay-stil med sødmefuld frugt, en pænt høj alkoholstyrke, god syre og lagring på egefad. Der er med andre ord brug for kyndige folk i vineriet, der ved hvilke tangenter de skal vælge at spille på. Man skal her huske Scotto-familiens erfaringer med vinproduktion, der er samlet op via fem generations livsværk med vin. Familieproducenter er stadig rygraden i mange af Californiens vinmarker og vingårde.

Vinen

Bass Creek Chardonnay holder en fin balance på alle vinens parametre som restsødme, fedme og fadlagring og alkoholstyrken kun er 12.0 vol.%. Vinen i glasset er strågul med en skøn duft af fersken og mango krydret med vanilje fra egefadet. Smagen er fyldt med lækker tropisk frugt i balance med fin syre og en velintegreret fadlagring. Sådan skal det gøres! Bass Creek Chardonnay er en non-vintage vin, hvilket vil sige at den – på samme måde som champagne – sættes sammen af flere årgange ved kyndig tilsmagning, så man år efter år kan give vindrikkerne samme pålidelige kvalitet og smagsbillede.

Maden

Skaldyr, laks eller kylling kan godt lide at møde den fede Chardonnay fra Californien, specielt hvis der er syre med i balancen og et strejf af mineraler. Bass Creek Chardonnay kan prale med en betydelig bredde som ledsager til mad, men den kan bestemt også nydes som et glas hyggevin.

*indeholder sulfitter