2022 Château du Lucquet, Côtes du Rhône, Frankrig

  • Drue Grenache, Syrah
  • Distrikt Côtes du Rhône, Frankrig
  • Årgang 2022
  • Vol. 14,5%
  • Pris 450,00 kr.

Drue: Grenache, Syrah

Distrikt: Côtes du Rhône, Frankrig

Årgang: 2022

Vol: 14,5%

Château du Lucquets marker ligger på bløde bakkeskråninger nogle kilometer fra Rhôneflodens højre bred på det sted, hvor floden Ardéche løber sammen med Rhône. Jordbunden består af hårde lag af kalksten dækket med et lag sten og grus. Der er sten alle vegne, og mellem stenene vokser græs og ukrudt som Jean-Luc Castanier og hans vinarbejderne må luge så godt det nu lader sig gøre, men ellers kan kun vinstokkenes rødder finde næring her. Markernes syd-østvendte placering giver en langsom morgen-opvarmning af vinstokkene og en lige så langsom afkøling, når solen går ned hvilket er gunstigt for frugtens udvikling.

Vinen

Druerne er pakket med såvel frugtsukker som farve-, duft- og smagsstoffer, hvilket er afgørende for vinens kvalitet. Mostens indhold af farve- og garvestoffer hentes ud af drueskallerne ved en skånsom udblødning og gæring, hvor mosten flere gange dagligt pumpes op over drueskallerne. Efter gæringen modner den unge vin i cementtanke i seks måneder.  Vinen er lavet af 50% Grenache og 50% Syrah, hvor Jean-Luc Castanier med stort held og talentfuld vinifikation har givet Grenache-druens yppige, generøse frugt en passende kant med Syrah-druens ranke tanninstruktur. Vinen i glasset har et blåligt skær og en forførende duft af violer, hindbær og kirsebær. Der er imponerende meget saft og kraft i smagen af røde skovbær og julekagekrydderier i skøn forening med 14,5 vol.% alkohol, en frisk syre og silkebløde tanniner. En fortræffelig Rhônevin, hvis ungdommelige charme kan nydes her og nu, mens et lille lager til kælderen vil holde sig på toppen i 2-3 år.

Maden

Det er svært at gøre noget galt med valget af mad til denne perle af en Rhônevin. Jean-Luc Castanier foreslår en stegt landkylling; andre lokale forslag til retter kunne være en god bøf med ratatouille eller et fad med forskellige patéer serveret med salat og flutes.

*indeholder sulfitter