2020 Villa Uffizj, Costa Toscana Rosso IGT, Italien

  • Drue Sangiovese, Alicante Bouchet
  • Distrikt Toscana -Rosso IGT, Italien
  • Årgang 2020
  • Vol. 13%
  • Pris 450,00 kr.

Vi er i Pisa-regionen, ikke langt fra Middelhavet, og her har man dyrket vin siden begyndelsen af det 16. århundrede. Vinavlen har ikke ændret sig væsentligt gennem disse århundreder og har altid været baseret på menneskets relation til naturen i form af at leve i og af den. Økologiske metoder i vinavlen sikrer trivslen af ejendommens vinstokke, som yder moden frugt med ypperlig duft og smag forstærket af en naturlig energi. Brugen af biodynamisk kompost bidrager til dannelsen af humus i jorden, som er rig på biologisk liv i form af regnorme, bakterier og svampe. Tilførsel af organisk gødning bidrager med den rette næring for plantens rødder og opretholder jordens frugtbarhed. Her i de solkyssede bakkedrag ved den toskanske kyst ligger I Giusti & Zanza Vignetis vinmarker. Vinstokkene er mellem 10 og 25 år gamle, og et lavt udbytte af druer per vinstok sikrer drueklaser af højeste kvalitet når høsten nærmer sig.

Vinen

Efter høsten udblødes mosten med skallerne og gæres i 18-21 dage ved 28 °C. Den unge vin modnes i 500 liter store fade af fransk eg i seks måneder før filtrering og tapning på flaske. Den røde Villa Uffizj er lavet på 80% Sangiovese og 20% Alicante Bouschet. Druesorten Sangiovese, med rødderne solidt plantet i Toscanas bakker, er rygraden i såvel de klassiske, toskanske Chianti samt Toscanas IGT vine som Villa Uffijz Rosso.  Sangiovese-druens ret tynde drueskal giver relativt lyse vine med en frisk, syrligt læskende karakter, som slutter med tanniner, der snerrer som en Ferrari. Alicante Bouschet, er en teinturier druesort, hvilket vil sige en drue med rødt druekød og dermed mørkrød druemost. Alicante Bouschet bliver typisk brugt til at give den røde vin mere farve i kinderne og en saftig, blød smag med silkebløde tanniner. Vinen i glasset har en tæt, mørkrød farve og en indbydende duft af violer og kirsebær. Smagen er præget af Sangioveses saftige bærfrugt med en læskende syrlighed, hvis bid i gummerne er mildnet af Alicante-druernes indflydelse. Villa Uffizj er indbegrebet af en frisk madvin med bred appel. 

Maden

Den røde vin fra Toscana har de smagskvaliteter, der gør Villa Uffizj til den bedste ledsager til alle de pastaretter man kan forestille sig. Den relativt lette vin fungerer glimrende sammen med fjerkræ.

*indeholder sulfitter