2018 Corte, Rosso Di Montepulciano DOC, Toscana, Italien

  • Drue Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot
  • Distrikt Årgang
  • Årgang 2018
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Vino Nobile di Montepulciano hører sammen Brunello di Montalcino til Italiens mest berømte  vine. Distriktets vinmarker ligger omkring byen Montepulciano, omkring 70 km sydøst for Siena. Montepulciano er en sjælden smuk by – fuld af elegante renæssancepaladser, gamle kirker, charmerende pladser, gode restauranter og stribevis af vinhandlere, der faldbyder de eftertragtede rødvine. Hver dag bestiger masser af turister de stejle gader for at nå op til pladsen øverst oppe, hvor belønningen er fantastiske panorama-udsigter over vidunderlige landskaber med vinmarker, vingårde og pinjetræer. Det lune klima garanterer masser af sol, men den beskedne mængde nedbør tvinger vinstokkenes rødder flere meter ned i den sandede, kalkrige jordbund. De varme somre tempereres af kølige vinde fra Appenninerne, som skaber perfekte betingelser for en langsom modning af druerne og giver en perfekt balance mellem sukker og syre i druemosten.

Vinen

Vino Nobile di Montepulciano DOCG fik i 1989 en lillebror, Rosso di Montepulciano DOC, der typisk fremstilles af druer fra mindre velbeliggende vinmarker eller fra yngre vinstokke. Vinen er altid lettere, saftigere og tidligere drikkeklar end Vino Nobile. Som det er tilfældet for storebror benyttes Sangiovese (70-100%) med mulighed for at tilsætte forskellige andre druesorter. Corte Rosso di Montalcino er lavet på en blanding af Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Merlot høstet fra 16 år gamle vinstokke i slutningen af september. Efter udblødning af drueskallerne med mosten i 4-5 dage finder gæringen sted i ståltank ved 26-28 °C i 10 dage. Den unge vin lagres i træfade i 3 måneder og vinens modning er fortsat efter tapning på flaske i 2018. Vinen i glasset er granatrød med en spinkel orange kant som et sikkert tegn på den drikkemodne vin. Den indbydende duft af sorte kirsebær, timian og nelliker med et strejf af tobak er krydret med et harmonisk fadpræg og slutter af med Sangiovese-druens karakteristiske syresvirp og en rank tanninstruktur. En vin med kant og karakter som antyder distriktets noblesse.

Maden

Corte Rosso di Montalcino er indbegrebet af en italiensk rødvin, der med sit niveau af syre og tannin er skabt til pastaretter, hvor vinens mundrensende effekt kommer til sin ret efter en mundfuld pasta med kødsauce. En god pizza er naturligvis også en mulighed.

*indeholder sulfitter