Månedens Rødvinskasse i december

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 14%
  • Pris 599,00 kr.

Rødvinskassen leveres fra d. 5.12

Bass Creek Pinot Noir, Lodi, Californien, USA 

Som en amerikansk vinskribent noterer om forskellen mellem Pinot Noir i Bourgogne og Californien: ”taber druen sin galliske, intellektuelle kølighed og udviser en frugtig, flirtende New World-hedonisme”. De mange af os, for hvem Pinot Noir ikke er for hjernen men for hjertet, kan glæde os over den lyse, rubinrøde vin i glasset med en forførende duft af hindbær og kirsebær og en saftig smag af røde skovbær med lækker smagsfylde, en lang, krydret eftersmag og venlige tanniner. Pinot Noir som charmør i hawaiiskjorte! 

2022 Lyricus, Rosso Piceno DOC, Marche, Italien. 

Et vellykket eksempel på den perfekte madvin til pizza og pasta − en vinstil som italienske vinbønder mestrer til perfektion. Rosso Piceno har fået sit ry som producent af pålidelige, drikkevenlige rødvine og det er et distrikt, der er værd at holde øje med. Den friske smag af rød bærfrugt har en læskende syre og et pikant strejf af bitterhed i eftersmagen. 

2022 Los Lau Garnacha, Private Collection, Spanien 

En spændende vin på fuldmoden Garnacha-frugt med temperament. Vinen i glasset er funklende rubinrød med en forførende duft af hindbær, syltede cocktail kirsebær og nelliker. Den fyrige smag af rød bærfrugt og friske figner er garneret med julekagekrydderier og slutter af med ranke tanniner.  

2022 Lirac, Rhone, Frankrig 

Området Lirac er kendt for solmættede rødvine, der får næsten lige så meget sol som naboen Châteauneuf-du-Pape. Lirac er lavet på Grenache, Syrah og Carignan og lagret i ståltank. Mørk violet i glasset med en duftpalet af brombær og jordbær krydret med kanel og kardemomme. Smagen har både kant og karakter, god fylde og længde og en harmonisk afslutning med modne tanniner.  

  *indeholder sulfitter