Månedens Rødvinskasse

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 569,00 kr.

4x2 flasker Rødvin:

April rødvinskassen:

2019 Gayda Collection Grenache, Pays D’OC, Frankrig.

Med Domaine Gayda er vi kommet til Frankrig, næsten så langt mod syd, man kan komme. Den lokale druesort her i flasken er Grenache − en sort som mange elsker. Den sødmefulde drue har en relativt tynd drueskal, hvilket giver sig udtryk i den rubinrøde vins lyse tone i glasset. En aromatisk duftpalet med toner af sorte kirsebær og Herbes de provence åbner op for en nærmest eksplosiv smagsprofil af røde og sorte bær med krydret undertone, en velgørende syre, der giver vinen friskhed, og glatslebne tanniner, der afslutter smagsoplevelsen af en autentisk Grenache-vin.

2015 Spätburgunder trocken, Weingut Hellmer, Pfalz, Tyskland

Specielt Spätburgunder har nydt godt af et varmere, mere stabilt klima i Pfalzområdet. Vinen i glasset har en lys, rød farve med antydet orange kant. Den tyske udgave af Pinot Noir dufter af røde kirsebær med toner af egefad fra fadlagringen, og i smagens palet med blå blommer og kirsebær finder man også egefadets krydrede indslag med en fin syre i afslutningen.

2017 Calidio, Rosso Del Molise, Italien.

Calidio er et glimrende eksempel på den kunst, italienske vinbønder mestrer til perfektion, nemlig at lave ærlige vine, skabt til at skulle nydes til maden. Calidio er lavet på distriktets mest udbredte druesort, Montepulciano, der giver vine med dyb farve og en robust frugtsmag. Den rubinrøde vin i glasset folder hurtigt en skøn duft ud med toner af violer og kirsebær. Vinens saftige, friske velsmag er sat sammen af rød og blå bærfrugt, en livlig frugtsyre og venlige, fløjlsbløde tanniner i afslutningen.

2016 Brownstone Zinfandel, Lodi, Californien.

De sandede jorder omkring Lodi er hjemsted for nogle af Californiens ældste vinstokke, plantet for over hundrede år siden. Den blåviolette vin i glasset byder næsen på Zinfandel-druens klassiske duft af sorte bær med toner af svesker og mørk chokolade. En intens smag af lækker, sødmefuld frugt fylder munden fra første sekund, og vinens nærmest portvinsagtige fylde har ikke sin rod i en høj alkoholstyrke men i den karakterfulde frugtfyldes toner af fyldte chokolader.