Månedens Rødvinskasse

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 569,00 kr.

2020 Fera Aglianico Primitivo, Puglia IGT, Italien

Modsætningen mellem Aglianicos kølige frugt og slanke elegance og Primitivos sødmefulde frugtfylde giver sød musik i glasset. Aglianico er en gammel druesort fra Syditalien. På grund af sit høje syreindhold, markante tanninstruktur og reserverede elegance har man kaldt druen for ”Sydens Barolo. Vinen i glasset er funklende violet med en indbydende duft af violer, sorte kirsebær, svampe og tobak. Den fyldige, kraftige smag har både saft og kraft krydret med nelliker og vanilje. Smagen bliver hængende længe i munden og toner ud i en afslutning med faste, fuldmodne tanniner.

 

2019 Château de Paraza Cuvée Spéciale, Minervois AOP, Frankrig

Cuvée Spéciale er en ”Grand Vin du Languedoc”. Château de Parazas vinmarker ligger i Minervois – et af Languedocs 20 distrikter med den fine AOP klassifikation.

Duften er rig på kirsebær og krydderurter, som går igen i smagen sammen med skovbær og lakrids og en fyrig alkoholstyrke på 14,5 vol.%. Den perfekt balancerede smagsoplevelse slutter med en lang eftersmag. Cuvée Speciales kombination af frugtig, krydret smagsfylde og let drikkelig charme gør den bredt anvendelig som madvin. Serveret kølig i store glas er vinen perfekt til et frokostbord med salater, patéer, pølse og ost. Hvis planerne går i retning af en grill-aften på terrassen har Cuvée Speciale masser af saft og kraft til at ledsage en god bøf.

 

2019 La Tribuna, Valencia DOP, Spanien.

Druerne høstes med hånden og gæringen i ståltank sker med naturgær fra drueskallerne. Den unge vin modnes i store egefade i fire måneder før den klares med vegetabilske klaringsmidler og tappes på flaske. La Tribuna er lavet på 21 år gamle vinstokke. Vinen skinner violet i glasset, og en krydret duft af brombær og sorte kirsebær stiger op til næsen. Smagen er rig på modne, sorte bær og mørk chokolade med diskrete fadtoner og et strejf af tobak i den lange eftersmag, der slutter med silkebløde tanniner. En vin med masser af sol fra den castilianske højslette.

 

2019 Quintela Vinho Tinto Colheita, Douro, Portugal.

Et af Europas mest betagende vinlandskaber findes i dalene omkring Dourodalens øvre løb. Quintela Vinho Tinto er lavet på de klassiske, lokale druesorter. Frugten er høstet først i oktober, og hver druesort gennemgår fem dages ”maceration carbonique”− en traditionel metode (meget brugt i Beaujolais) til at lave en frugtig vin som kan nydes ung. Herefter er de fire druetyper gæret separat  inden de blandes og lagres på fade af fransk eg i ni måneder. Vinens smagspalet af moden, rød bærfrugt er let og elegant med perfekt balance mellem frugt, syre og alkohol. En herlig vin, skabt til at nydes i sin ungdom − en vintype man møder alt for sjældent.