Månedens Rødvinskasse i juli

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 14%
  • Pris 599,00 kr.

Rødvinskassen leveres d. 25.7

2021 Taverna Da Aldeia, Dão DOC, Portugal

Dão er et klassisk vinområde i det centrale Portugal. Den frugtige smag af solbær og ribs har en krydret aromapalet og en frisk syre, der slutter med en lang eftersmag. En elegant og aromatisk rødvin, der er lettere i stilen end de røde vine fra Douro. Taverna Da Aldeia er alsidig. Den røde Dão vin ville fungere fint her i landet som ”husets vin”, fordi den sammen med sin appel til mange retter har en kompleks, aromatisk smagsprofil, som betyder at vinen vil blive ved med at vække interesse. 

2022 La Madriguera Monastrell Vino Rosso, Bodegas Arráez,

Spanien2021

Toni er optaget af at vise hvordan lokale druesorter, der er tilpasset områdets klima og jordbundsforhold, i de rette hænder, kan lave glimrende vine. Samtidig er han en usnobbet og ligetil vinmager, hvis højeste ønske er at lave vine, som folk kan lide at drikke. Vinen i glasset har en indbydende duft af solbær, krydret med vanilje fra egefadet, og smagen af sorte skovbær har toner af mørk chokolade og en anelse tobak med god længde og modne, silkebløde tanniner. Et vellykket eksempel på hvad Monastrell kan præstere under solrige himmelstrøg.

 

Corvina Verona IGT, Veneto, Italien

Når Corvina optræder solo, er der tale om en traditionel, lokal vintype, der er skabt til at drikkes ung af vinbønderne og deres naboer til enkle, lokale retter -let afkølet i store glas. Det er en vintype af den slags, som man med glæde søger tilbage til, når man efter nogen tid er blevet lidt træt af de allestedsnærværende ripasso-vine. Vinen i glasset er lys rubinrød med en delikat duft af kirsebær, en indsmigrende, frisk smag af rød bærfrugt og en afslutning med fløjlsbløde, venlige tanniner. Det er en ganske enkel og meget drikkevenlig vin, der vil gå i folk med træsko på.

 

2022 Le Pèlerin, Saint Martin d’Agel, Faugères AOP, Frankrig

Vinen i glasset er funklende violet med toner af purpur. Den komplekse duftpalet har et overflødighedshorn af bær fra blåbær og brombær til kirsebær og blå blommer. De skønne frugter går igen i smagen ledsaget af en kølig mineralitet -med hilsen fra markens skifer, en pirrende duft af bjergets krydderurter og en fløjlsblød, finkornet tannin. En fremragende repræsentant for den lækre, drikkevenlige vintype, som karakteriserer de røde vine fra Faugères.

*indeholder sulfitter