Månedens hvidvinskasse

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 569,00 kr.

4x2 flasker hvidvin:

2020 Urbanihof Riesling Bio, Fels am Wagram, Østrig

En herlig østrigsk Riesling i perfekt balance fra start til slut. Druerne er høstet i oktober 2020 og den unge vin bevidner Riesling-druernes ry for krystalklar, ren frugt og et højt frugtsyreniveau. Vinen er lavet så den passer til det lokale køkken med madvenlig tørhed (der er kun halvandet gram sukker i flasken), en finesserig syrestruktur og en moderat alkoholstyrke.

2021 Flatrock White, Rhebokskloof, Coastal Region, Sydafrika.

Vinhuset Flatrocks marker ligger i Coastal region, som rummer landets ældste og bedst kendte vindistrikter og i dag står for omkring halvdelen af al den vin, der produceres i Sydafrika. Flatrock White er lavet på en blanding af Chenin Blanc, Chardonnay og Grenache Blanc. Vinen i glasset er strågul med en delikat duft af lime og æble. Den fyldige, let cremede smag af lime og abrikos har et bredt smagsspektrum med god længde og en frisk frugtsyre i finalen.  Den både friske og fyldige Flatrock White passer godt til krydret mad.

2020 Fiuza Reserva Sauvignon Blanc Premium, Vinho Regional Tejo, Portugal

Til Fiuza Reserva bruges den bedste frugt, og efter gæring af mosten og modning af den unge vin på sit bundfald i ståltank for at øge indholdet af duft- og smagsstoffer, tappes vinen på flaske med et tilskud på 5% af den forudgående årgang af samme vin, der har været lagret på fade af fransk eg. Vinen i glasset har den unge vins grønne glimt og en indbydende duft. Smagen af gul stenfrugt har en cremet mundfylde og kompleksitet bl.a. fra fadlagringens 5% andel af vinen i flasken. Efter en lang eftersmag slutter vinen med en fin syre.

2021 Borgo Lame Chardonnay, Piemonte, Italien.

Den piemontesiske Chardonnay lægger med sin friske, ungdommelige stil op til kølig servering i store glas som en skøn aperitif, eller det berømte ”glas i utide”. Vinen har en ren, enkel stil uden fadlagring. Farven er bleg, strågul med grønne glimt, og den delikat krydrede duft har toner af jasmin, citrus og abrikos sammen med mango og et strejf af banan. Smagen af gul stenfrugt garneret med en tone af tropisk frugt er frisk og ren i munden takket være en passende mineralitet og en forfriskende frugtsyre.

*indeholder sulfitter