Månedens hvidvinskasse

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 569,00 kr.

4x2 flasker hvidvin:

2021 Domaine Guinand Chardonnay, Pays D’Oc IGP, Frankrig.

Det solrige, varme klima er med til at give den unge Chardonnay farve i kinderne og flere strenge på det aromatiske klaviatur. Vinen i glasset er strågul med gule glimt af smørblomster. Den forførende, aromatiske bouquet har toner af fersken, citrus, smør og mandler uden præg af egefad, som man kan møde i oversøiske Chardonnay-vine. Smagen har en rig palet af Reine Claude blommer, melon og nødder med en let cremet smagsfylde, god længde og en velbalanceret syre.

2021 Busy Bee Chenin Blanc/Rousanne, Swartland, Sydafrika

Vinen i glasset er strågul med en løfterig duftpalet sat sammen af jasmin, fersken og citrus med et strejf af honning. Den intense smagsfylde har toner af nektarin, honningmelon, grapefrugt og pære; vinen er let cremet i munden med flot kompleksitet og en præcis syre i afslutningen. Et eksempel på perfekt vinifikation af mindre kendte druesorter. Busy Bee har en aromatisk smagsfylde, der gør den velegnet til retter med skaldyr, fisk eller fjerkræ, og vinen vil være en særdeles god ledsager til et fad sushi. En dejlig livlig sydafrikaner.

2021 Antiche Cantine Borgo Lame Roero Arneis DOCG, Piemonte, Italien.

Selv om Piemonte er en af verdens mest berømte vinregioner, takket være røde vine som Barolo og Barbaresco, er distriktet også hjemsted for en meget interessant og kompetent grøn drue, Arneis. Den har fået tildelt klassifikationen DOCG som er Italiens højeste klassifikation og er en overbygning til DOC klassifikationen. Vinen er lys strågul med grønne glimt. Den indbydende duft af æbler, abrikos og grønne urter slutter med et strejf af mandler. Smagen har delikate toner af melon, kiwi og grapefrugt, meget frisk og harmonisk, der slutter med en let kernebitterhed i eftersmagen og en intens frugtsyrefinale.

 

2021 Château Bélingard, Bergerac Sec AOC, Frankrig.

Château Bélingard er en meget frisk og livlig hvidvin, som vil gøre god fyldest ved et hvert frokostbord.Kombinationen af den aromatiske Sauvignon Blanc, med sin umiskendelige duft af hyld og solbærblade, og den mere fyldige Sémillon, med duft af gule blommer og honning, har opnået et ry som en klassisk hvidvin. Den strågule vin i glasset lyser op med grønne glimt, og den intense duft af hyldeblomst, passionsfrugt og citrus har en floral dimension takket være et lille tilskud af Muscadelle. Smagen bæres frem af den udtalte citrustone, som er karakteristisk for Sauvignon Blanc, mens Sémillons bidrag af gul stenfrugt er med til at give bredde og dybde i smagen.    

*indeholder sulfitter