Månedens hvidvinskasse

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 569,00 kr.

4x2 flasker hvidvin:

Hvidvinskasse nr. 60

2019 Riesling Classic, Weingut Hellmer, Pfalz, Tyskland

Riesling Classic er en charmerende, drikkevenlig hvidvin, der vil gøre sig godt både som et glas i utide på terrassen eller skænket  ved middagsbordet til fisk, skaldyr og fjerkræ. Med sin citrustone og fine balance mellem syre og sødme er Riesling Classic i særklasse når det gælder retter fra det asiatiske køkken. Den strågule vin i glasset er klassisk, tysk Riesling med en delikat duft af jasmin, fersken og lime og en karakterfuld frugtsødme og perfekt afsluttende syre.

2020 Louis Fabre Viognier, Pays D’OC IGP, Frankrig

Viognier-vinen i glasset dufter af bergamotte – en varm aroma, der dufter af både citrus og blomster på samme tid.  Viognier-mosten er følsom for påvirkning af luftens ilt, som kan give den færdige vin en majsgul farve, men det grønne skær af vinen i glasset viser dels effekten af at høste druerne i nattekulden, dels vinhusets omhu. Smagen af abrikos, kvæde og lime har en pikant tone af grønne grannåle, og smagen munder ud i en meget fin syrebalance. Viognier kan skænkes direkte fra køleskabet og vil hurtigt nå den optimale temperatur på omkring 8 °C i glasset. Vinens fedme og aromatiske frugtsødme passer godt til retter med umami-karakter som gratinerede kammuslinger.

2020 Soldadito Marinero Blanco, Valencia DOP, Spanien.

Vine lavet på Muscat-druer har en nærmest forførende duft og en meget lækker smag, hvis forkælelse af lugte- og smagssansen man ikke behøver et vinkursus for at nyde. Druerne er høstet med hånden fra midten af august til midten af september og gæret ved lav temperatur i ståltank. Vinen i glasset er strågul med et grønt skær og duften har de elementer af kaprifolium, modne druer og honningmelon som karakteriserer Muscatdruens aromapalet. Smagen har dejligt friske toner af citrus, som er med til at balancere sødme og blomstrende aroma. Den let cremede fylde og en lang eftersmag er sammen med syren med til at fuldende en lækker smagsoplevelse.

2019 Jean Geiler Auxerrois, Alsace, Frankrig

En vin fra Alsace smager af ren og skær drue med præg af den jordbund, som vinstokken har vokset i. Auxerrois bruges typisk som hjælpedrue, -her har Jean Geiler ladet hushjælpen komme til ære og værdighed som enkeltdruevin med eget navn på etiketten.  Overraskelsen gør den særlig spændende og interessant. Vinen i glasset er intens strågul med et gyldent skær og den dufter skønt af fersken og pære med toner af honning. I munden er Auxerrois fyldig og cremet med en sødmefuld smag af Reine Claude blommer og tropisk frugt; der er en lang eftersmag med fin balance i afslutningen. Et spændende glas.