Månedens hvidvinskasse

hvidvinskassen leveret til døren
  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 569,00 kr.

4x2 flasker hvidvin:

Hvidvinskasse nr. 62

2019 Jean Geiler Pinot Blanc Réserve Particulière, Alsace, Frankrig

Der findes næppe en vintype på markedet som er lettere at sætte sammen med maden end netop Pinot Blanc fra Alsace. Den fungerer bare godt hver gang til fisk, skaldyr og lyst kød. Smagen af gul stenfrugt har en lækkert krydret frugtsødme med en overraskende fylde, længde og kompleksitet og den slutter af med en fin syre.

 2020 Quivira. Verdejo de Rueda, Rueda, Spanien

Spørger man internationale vineksperter, hvad de er mest optaget af på den spanske vinscene, er svaret: Hvidvine. Verdejo, der har fået sit navn efter drueskallens grønne farve, er en af de spanske druetyper, der er med helt fremme i førerfeltet, og druen yder sit ypperste i Rueda-distriktet. Smagen af fersken, mandler og grapefrugt har imponerende fylde og kompleksitet med en forfriskende mineralitet og en perfekt syre. En smagsprøve af denne vellavede, typerigtige Verdejo de Rueda bidrager mere til forståelsen af det spanske hvidvinseventyr end nok så mange ord.

 

2020 Dollini Grüner Veltliner, Niederösterreich, Østrig.

Vinbonden Peter Dolle har sine marker og sin vingård nordvest for Wien. Vine lavet på Grüner Veltliner, den østrigske signaturdrue, er klassiske madvine. Dollini Grüner Veltliner funkler strågult i glasset med en dejlig duft af æbler, lime og grønne urter. Den friske smag af æble, grapefrugt og mirabeller har en krystalklar frugttone med et pift af peber og en knivskarp, sprød syre.

 

2020 Veuve Mathilde, Costières De Nîmes, Frankrig.

I flere af verdens bedst kendte rødvinsdistrikter gemmer der sig en lille, men særdeles interessant, produktion af hvidvine. Veuve Mathilde er en vin i særklasse, -den har tyngde og personlighed til at ledsage smagsrige retter med skaldyr, fisk eller lyst kød. Vinen fik guldmedalje ved ”Concours des Vins Orange” i 2021. Mathilde har en let cremet fylde og en kompleks smagspalet med fersken, abrikos, kvæde og grapefrugt, og festen slutter med en lang eftersmag med pikant kernebitterhed og en sprælsk frugtsyre.

*indeholder sulfitter