Månedens hvidvinskasse

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 569,00 kr.

4x2 flasker hvidvin:

Hvidvinskasse nr. 58

2019 Mugler Cuvée XIX-1, Weingut Schädler, Pfalz, Tyskland

Cuvée XIX-1 lyder som et eksperiment snarere end navnet på en tysk hvidvin, og på en måde er det begge dele. Men mest af alt giver det et sjældent indblik i de store muligheder, en begavet og nysgerrig vinbonde har for at lave spændende vine i vore dage. Det nye handler om druesorten Cabernet Blanco og druen Scheurebe. I glasset fremstår Mugler Cuvée XIX-1 strågul med gyldne glimt, og den blomstrende duft har toner af jasmin, Reine Claude blommer og grønne urter. Grapefrugt, stikkelsbær og grønne æbler præger den friske, let syrlige smag, som slutter med en læskende frugtsyre-finale. I både duft og smag er der mindelser om druen Sauvignon Blanc, som faktisk er Cabernet Blancs ”bedstemor” .

2019 Orvieto Classico, Cantine San Marco, Umbrien, Italien

Orvieto Classico er lavet på fire lokale druesorter som Cantine San Marco har forvandlet til en harmonisk tør vin. Vinen i glasset er strågul med grønne glimt og imponerer med sin intense, aromatiske duftpalet med toner af jasmin, grønne urter og citrus. Den friske smag har toner af gule blommer, æbler og grapefrugt. Som det er tilfældet for mange italienske hvidvine har Orvieto Classico en pikant tone af kernebitterhed, der sammen med en oplivende syre gør Orvieto til den ideelle allroundvin.

2019 Clément Bosquet Chardonnay, Vin De France, Frankrig.

Her har vi en funklende, strågul vin i glasset med gyldne glimt, og dens duftpalet er sat sammen af fersken, melon og citrus. En smag af gule blommer og abrikos er krydret med lidt kokos og vanilje, og smagen har både god fylde og længde og en passende syrebalance.   Den fyldige Clément Bosquet Chardonnay klarer fint krydrede retter fra det asiatiske køkken og er i sit es til alt godt fra havet. Drik den til en omgang fisk i ovn med urter og grønt eller pak den i madkurven skoven sammen med sushi til en forårsudflugt.

2019 Fannia, Falanghina Del Molise, Italien.

De fleste vinelskere kender både til spændingen ved noget nyt og til genkendelsens glæde. Med Fannia i glasset er det ”forandring fryder”-knappen, der trykkes på. Hvor de færreste har hørt om Molise-distriktet, er der endnu længere blandt dem, der har smagt vin lavet på druen Falanghina. Den let gyldne vin i glasset er lavet på 100% Falanghina og vinificeret på ståltank. Vinen er meget aromatisk med toner af jasmin, blommer og kvæde. Den komplekse smagspalet præges af gule blommer, grapefrugt og grønne urter med en tone af tør sherry og en frisk syre.