2023 Font D’Amour Rosé, Domaine Du Vistre, Gard IPG, Frankrig.

  • Drue Grenache Gris
  • Distrikt Domaine Du Vistre, Gard IPG, Frankrig.
  • Årgang 2023
  • Vol. 12,5%
  • Pris 450,00 kr.

Druerne til Font D’Amour stammer fra en mark af samme navn, hvor familien Dupret har høstet frugt til deres vine gennem århundreder. Familiens vingård, Domaine Du Vistre, ligger i departementet Gard og midt i en trekant, der dannes af byerne Montpellier, Nîmes og Arles. Historiens vingesus fornemmes meget tydeligt på disse kanter, hvor antikkens imponerende bygningsværker er kombineret med en spektakulær natur med dramatiske bjergkløfter, brusende floder og grønne vinmarker.  Domaine Du Vistre disponerer over 75 ha vinmarker, hvor Rémy, sammen med sønnerne Benoit og Mathieu Dupret (7. generation i vinbonde-slægten), står for pleje af vinstokkene i marken og gæring af druerne i vineriet. Det at være vinbonde ligger nærmest i blodet, og trioen har et intimt kendskab til deres terroir og mange erfaringer at trække på. Domænet er medlem af ”Camargue Biosphere” og opnåede i 2019 retten til et HVE certifikat for bæredygtig vinavl.

Vinen

Font D’Amour har appellationen ”Vin de Pays du Gard IGP. Den er lavet på Grenache Gris ─ en mutation af den velkendte Grenache Noir.  Grenache har ret let ved at mutere, hvilket vil sige ændre arvelige egenskaber, så der findes også en Grenache Blanc, der bruges til hvide vine. Endelig er der så Grenache Gris, hvis skaller har mindre pigment end den ”sorte” Grenache, så druerne fremstår som gråbrune snarere end blå. Den grå Grenache bruges oftest i hvide vine, eller som her i rosévin, og druesorten dyrkes kun på 1700 ha vinmarker i Roussillon og Languedoc. Vinen i glasset er nærmest beige med en lys, gullig-rosé farvetone. Den indbydende duft har toner af hindbær og citrus, mens smagen af abrikos og granatæble er i perfekt balance med en moderat alkoholstyrke og en fin syrefinale. En vin med karakter lavet på druer med meget lidt farvestof i skallerne.

Maden

Servér små brødhapsere med oliventapenade som en lille snack sammen med en et glas kølig Font D’Amour til dine gæster. Rosévinen kan følge med ind til forretten, som kunne være en enkel salat med avocado og rejer eller en lidt større salatskål med røget laks, sprød salat, grønne bønner, hasselnødder, tranebær og hytteost.

*indeholder sulfitter