2022 Canto Do Pedro Reserva, Vinho Branco Reserva, Tejo, Portugal.

  • Drue Arinto, Alvarinho, Moscatel Graudo
  • Distrikt Tejo, Portugal.
  • Årgang 2023
  • Vol. 12,5%
  • Pris 450,00 kr.

 Druerne til Canto Do Pedro kommer fra marker i Bairro, som er et af vindistriktet Tejos otte underdistrikter. Markerne i Bairro hører til blandt vinfirmaets ældste vinmarker, hvilket i dette tilfælde vil sige at vinstokkene er plantet for 35 år siden. Det er vinstokke i deres bedste alder, hvor frugtens kvalitet er helt i top samtidig med at alderen ikke i mærkbar grad har mindsket mængden af drueklaser. Midt ude mellem alle vinstokkene står et 100 år gammelt, solitært egetræ, som har givet inspiration til flaskens etiket.

Vinen

Canto De Pedro er lavet på tre grønne druesorter, der alle er kendt og meget brugt i Portugal, men kun en af de tre sorter stammer fra Portugal. Arinto er en af Portugals ældste druesorter, og fra sin hjemstavn nord for Lissabon har den bredt sig til flere andre af landets vindistrikter, hvor den er kendt og værdsat for at give en most med en frisk syre og en tone af citrus i duft og smag. Alvarinho er den indfødte, spanske druesort, Albariño, der senere er vandret mod syd til Portugal og i dag er den vigtigste druesort i Vinho Verde. Alvarinho er en aromatisk drue, der giver lette, friske vine, lidt i stil med en ung Riesling, med en blomstrende duftpalet med strejf af grønne toner og forskellige frugter i smagen. Moscatel Graudo, der internationalt kendes som Muscat Alexandria, er en af verdens ældste druesorter, der takket være sin lækre, sødmefulde druesmag ofte bruges til at lave dessertvin. Efter høst og gæring har den unge vin tilbragt nogen tid på bundfaldet, hvis døde gærceller og druerester bidrager til en kraftigere, mere kompleks smagspalet. Vinen i glasset er strågul med et lysende grønt skær med en delikat duft af jasmin, fersken og grønne urter. Den fyldige smag har en aromatisk palet af smagsstoffer, hvis lækre frugtsødme har toner af fersken, mango og honningmelon der fylder godt i munden med flot længde og en fin syre. En spændende vin med en blomstrende personlighed.

Maden

Canto Do Pedro har kvaliteter der vil gøre den til en glimrende velkomstdrink. Når flasken derefter tages med ind til spisebordet, vil vinen stå sig godt sammen med retter med skaldyr eller fede fisk og som ledsager til krydrede, asiatiske retter.

*indeholder sulfitter