Porta Leone Rosé, Vino Spumante, Veneto & Friuli, Italien.

  • Drue Glera, Merlot, Cabernet
  • Distrikt Veneto & Friuli, Italien.
  • Årgang 0
  • Vol. 11%
  • Pris 450,00 kr.

Porta Leone Extra Dry er en rosévin med bobler, som er til den tørre side. Så meget vil stå klart for enhver, der står med flasken i hånden, og for mange vindrikkere vil disse facts være fuldt ud tilstrækkelige. Hvis man som en nysgerrig vindrikker gerne vil vide lidt mere, giver flaskens for- og bagside-etiket en del oplysninger, som kan afkodes ved at grave et spadestik dybere.

Vinen

Der er ikke angivet nogen årgang, men det er almindeligt for mousserende vine, hvor man gerne vil have adgang til at kunne blande most fra flere forskellige årgange for at kunne ramme vinens ”varemærke-smag” i plet hvert år. Hvad så med vinens grad af sødme? I boblevinenes verden betyder ”Extra Dry” faktisk, at vinen har en let sødme. Hvis du foretrækker en knastør vin, skal der stå ”Brut”. Hvor stammer druerne til vinen fra? Spumante er et italiensk ord for mousserende vin, hvilket bagside-etiketten bekræfter med ”Prodotto in Italia”, men der står ikke nærmere bestemt hvor i Italien. Vinen er lavet på druerne Cabernet, Merlot og Glera. Vi kender de to franske Bordeaux-druer, mens Glera er et lokalt navn for druen Prosecco, som de fleste vil huske fra den populære boblevin af samme navn. Druerne stammer fra marker i to vindistrikter helt mod nord i Italien; Veneto og Friuli. Vinen har fået sine bobler ved ”Charmat-metoden”. I dag produceres knap halvdelen af verdens mousserende vine med ”Méthode Charmat”, hvor andengæringen foregår i en lukket ståltank indtil det ønskede CO2-tryk er opnået. Herefter stoppes gæringen ved nedkøling til minus 3 °C, før vinen filtreres for at fjerne urenheder og gærrester før den tappes på flaske. Charmat-metoden giver en frugtig mousserende vin, skabt til at blive drukket i sin ungdom. Den sart rosa vin har et væld af fine bobler i glasset. Duften har toner af rosenblade, violer og røde bær, og smagen af jordbær og abrikoser har en diskret tone af Kongen af Danmarks bolcher. Boblerne prikker let på tungen og vinen slutter med en fin syre.

Maden

Porta Leone er en fnuglet og elegant vin som bør nydes afkølet, gerne direkte fra køleskabet, og serveres ved festlige lejligheder, hvor stemningen og det sociale samvær er i højsædet. Vinens spinkle elegance går fint sammen med snacks og enkle ”antipasti”.

*indeholder sulfitter