2024 Giuseppe & Luigi Pinot Nero, Trevenezie IGP, Italien.

- Drue Pinot Nero
- Distrikt Trevenezie IGP, Italien.
- Årgang 2024
- Vol. 12,5%
- Pris 450,00 kr.
Ettore Anselmi grundlagde sin vingård i Veronaområdet i 1928, men omkring 1950 flyttede familien sin vinproduktion til Pocenia i vinregionen Friuli-Venezia Giulia. Her er vi så langt mod nordøst det er muligt at komme i Italien – et bakkerigt landskab med Veneto mod vest, Østrig bag alperne mord nord, Slovenien mod øst og Adriaterhavet mod syd. Faktisk ligger familiens vingård, Reguta Di Anselmi Giuseppe & Luigi kun 30 km fra grænsen til Slovenien og kun 20 km fra havet. Ettores sønner Giuseppe og Luigi står nu for produktionen af vin med over 250 ha vinmarker til rådighed. Reguta fremstiller en lang række forskellige vine og har blandt andet en stor produktion af Prosecco. Vinmarkernes jordbund er skabt af sandede aflejringer fra områdets floder med et højt indhold af mineralrig ler. De friske havbriser fra Adriaterhavet, som de lokale kalder Bora, hjælper med til at blæse regnbygerne væk, holde drueklaserne tørre og mildner klimaet med lune somre og vintre uden frost som resultat.
Vinen
Reguta eksporterer over halvdelen af sin vinproduktion og har investeret i moderne teknisk udstyr i vinkælderen, så de nu på bedste vis kan vinificere den betydelige høst af de forskellige lokale druesorter. I det aktuelle tilfælde er det Pinot Noir, på italiensk Pinot Nero, som Giuseppe & Luigi prøver kræfter med. Pinot Noir er en af verdens helt store, klassiske rødvinssorter. Flere vindistrikter prøver at lure Bourgogne kunsten af, og da Pinot Noir er en druesort, hvis sprøde frugt kræver kølige vækstvilkår, vil et alpenært område som Friuli-Venezia Giulia have en god chance for succes. Vinen i glasset har Pinot-druens lyse, rubinrøde farve og en indtagende duft af jasmin, hindbær og kirsebær. Den saftige smag af rød bærfrugt har en ungdommelig vitalitet og en ubekymret drikkevenlighed, der slutter med en balanceret, frisk frugtsyre.
Maden
Giuseppe & Luigi foreslår kødretter eller gamle oste som ”food matching”, men det lyder som tung kost for den fnuglette vin. Den unge Pinot Nero vil stå sig bedre som ledsager til en kyllingesalat med nye grøntsager serveret en lun sommeraften. Det er en vin der bør drikkes i sin ungdom − server den afkølet og drik den i store slurke.
*indeholder sulfitter