2023 Ventoux, Dauverne&Ranvier, Ventoux, Frankrig

  • Drue Syrah, Grenache
  • Distrikt Ventoux, Frankrig
  • Årgang 2023
  • Vol. 13,5%
  • Pris 450,00 kr.

Drue: Syrah, Grenache

Distrikt: Ventoux, Frankrig

Årgang: 2023

Vol: 13,5%

Cykelentusiaster forbinder navnet Ventoux med det legendariske bjerg, der flere gange været indlagt i Tour de France. Der er ikke vinmarker på selve bjerget, hvis hvide top med det karakteristiske observationstårn man ser hele tiden, når man er på tur i området, men fra toppen af bjerget er der en uforglemmelig udsigt over vidtstrakte landskaber med vinområder, plantager, og enorme lavendel marker. Områdets kraftige vinde gør det til en barsk oplevelse at bestige det 1.912 meter høje, nøgne bjerg på cykel, men for vinstokkene betyder kølige vinde god ventilation af drueklaserne og mindre risiko for angreb af råd og svamp. Ventoux er et herligt sted, hvor man kan beruse sig─ ikke kun i vin, men i sletter og bjerge, floder og dale, oliven, timian og lavendel. Solen skinner i Ventoux - 300 solskinsdage er normen. Vinmarkerne ligger i 200-400 meters højde, og om natten falder temperaturen ned til 15 °C. Det bevarer druernes friske syre, hvilket er afgørende for vinens balance og kvalitet.

Vinen

I vore dage er de røde vine fra Ventoux kendt for at være mørke i farven med en rig frugtfylde og aromatiske smagskvaliteter. De er typisk friskere end vinene fra andre distrikter i den sydlige ende af Rhônedalen. Makkerparret Dauvergne Ranvier har rødderne solidt plantet i vin. I 2004 besluttede de sig for at få foden på egen vinjord. Jean-François Ranvier var fra barnsben så optaget af dufte og smage, at han til sine forældres bestyrtelse havde for vane at kommentere måltidets aromaer fra A til Z, når familien var til middag hos venner og familie. En mørk violet farve i glasset viser et højt indhold af tykskallede Syrah-druer. En liflig aroma af violer og brombær krydret med dufte fra bjergskråningernes krydderurter vælter op af glasset, og smagen er pakket til randen med sorte skovbær, krydderier (kanel og kardemomme) og mørk chokolade. Vinens overflødighedshorn af smagsindtryk slutter harmonisk med runde, modne tanniner.

Maden
Ventoux er hjemsted for sorte trøfler, også kaldet de sorte diamanter, men den kan bestemt også drikkes til meget andet, måske fra grillen eller efterårets første simreret.

*indeholder sulfitter