2023 Canallas Vino Blanco, Valencia DOP, Spanien

  • Drue Moscatel, Merseguera
  • Distrikt Valencia DOP, Spanien
  • Årgang 2023
  • Vol. 12%
  • Pris 450,00 kr.

Kunstneren Paco Tuercas har ladet sig inspirere af ”street art” til etiketten. Midt i mylderet af figurer står navnet Canallas frem med store bogstaver, og et andet sted fortæller det spanske ord ”Joven”, at det er en ung vin uden fadlagring, mens Moscatel og Merseguera er navnet på de to grønne druesorter, vinen er lavet på. Vinen stammer fra distriktet Valencia, hvis 800.000 indbyggere kan nyde byens skønne beliggenhed ud mod Middelhavet. Bodegas Arráez ligger dybt inde i baglandet sydøst for Valencia ved byen Font de La Figuera, som er kendt for en juletradition, hvor indbyggerne løber gennem gaderne kun iført rødt undertøj. Vingården ligger i et naturskønt område, Terres Dels Alforins, 90 km fra Middelhavet, hvor vinmarkernes placering mellem to dalsystemer i 600-800 meters højde nyder godt af et mikroklima med indflydelse fra såvel det massive bjerglandskab som det kystnære Middelhav.

Vinen

De mere end 30 år gamle vinstokke har rødderne dybt nede i en mager, stenet jordbund, og det er sådan det skal være for at stokkene kan yde deres bedste. Drueklaserne høstes meget tidligt om morgenen og transporteres til vineriet, køles ned til 4 °C i 24 timer, hvorefter mosten udblødes sammen med skallerne i et døgn. Gæringen foregår i rustfri ståltanke. Vinen er lavet på 50% Merseguera og 50% Moscatel. De færreste har hørt om, endsige smagt, vine lavet på Merseguera ─ en ret ukendt lokal druesort, der er specielt udbredt i Valencia regionen. Vinen i glasset har en spinkel grøn tone og en delikat duft af kaprifolium, citrus og appelsinskal. Den aromatiske smagspalet er sat sammen af tropisk frugt, fersken og druesødme med et strejf af pomeransskal og en frisk frugtsyre. En hvidvin med eksotisk charme og karakter.

Maden

Den hvide Canallas har en duft- og smagsprofil, der gør den til en oplagt aperitif eller et køligt glas på terrassen en sommerdag. Den er også meget velegnet som ledsager til retter med skaldyr, og her er det værd at nævne Valencia som byen, hvor retten Paella først så dagens lys.

*indeholder sulfitter