2022 Pinotage Organic Wine By Sophie Germanier, Western Cape, Sydafrika.

- Drue Pinotage
- Distrikt Western Cape, Sydafrika.
- Årgang 2022
- Vol. 14,5%
- Pris 450,00 kr.
Jacques Germanier, en schweisisk forretningsmand, rejste til Sydafrika, købte en vingård og arbejdede fra starten med økologisk drift med ”organic certificering” som et mål, der blev nået i 2005. I 2014 flyttede hans datter Sophie til Sydafrika for at overtage ledelsen af vingården. Western Cape er Sydafrikas største vinregion med Cape Town som centrum for regionens aktiviteter. Det bjergrige område forener landskabelig skønhed med forskellige typer jordbund og meget varierende, lokale klimazoner. Det betyder at Western Cape kan lave meget forskellige vintyper. I dette tilfælde er det druen Pinotage, Sophie har satset på, og her er hun gået til roden af, hvad sydafrikansk rødvin handler om. For præcis 100 år siden skabte professor Perold Sydafrikas egen nationale druetype, Pinotage, ved at krydse Pinot Noir med den sydfranske druesort Cinsault. ”Pinotage rummer saft udvundet af kvinders tunger og løvers hjerter,” siger man i Sydafrika. ”Når man har drukket en passende mængde Pinotage, kan man tale i det uendelige og slås som løver.”
Vinen
Ved overproduktion i marken og sjusket behandling i kælderen blev der i mange år lavet Pinotage vine med ”syntetisk” duft og en ejendommelig "kogt" smag. Vinene var ganske vist billige, men de var med til at give druesorten et dårligt ry. Det ændrede sig da et af den sydafrikanske vinindustris flagskibe, sendte en fremragende, fadlagret Pinotage på markedet. Med et slag var der skabt en gylden standard for denne vintype, som langt de fleste producenter i dag forsøger at leve op til. Den unge vin i vores glas har en funklende, violet farve med toner af purpur, som det sømmer sig for en god Pinotage. Den indbydende duft har elementer af kirsebær og solbær, som man bør møde i Pinotage. Smagen af blå blommer med et strejf af kaffe er både kraftfuld og livlig takket være en frisk frugtsyre, og smagsoplevelsen slutter med en rank tanninstruktur.
Maden
Sophie foreslår at servere en ret med lam til sin Pinotage, og hun nævner også en quiche som en god mulighed. Men Sophie har også et forslag, der ikke kræver kød på tallerkenen: en ”Veggie Lasagne”
*indeholder sulfitter