2022 Mundo Organic Monastrell, Bodegas y Viñedos del Mediterráneo, Yecla, Spanien

  • Drue Monastrel
  • Distrikt Bodegas y Viñedos del Mediterráneo, Yecla, Spanien
  • Årgang 2022
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Mundo er lavet på økologisk dyrkede Monastrell-druer. Og ”ecológico” er noget bodegaen tager alvorligt: ”Vi har produceret denne vin med den faste overbevisning, at konsekvent anvendelse af økologiske metoder i vinmarken bevarer druernes duft- og smagsstoffer optimalt og lader Monastrell-druerne vise deres sort-typicitet i glasset på bedste måde”. Bodegas y Viñedos del Mediterráneo ejes af Castaño-familien i Yecla-regionen i landet bag Alicante. Her er man godt hjulpet af vinmarker i 700-800 meters højde med en kalkholdig jordbund, 300 dages solskin og under det halve af den danske nedbørsmængde om året . Det er forhold der passer perfekt til Monastrell-vinstokken, der sender sine rødder dybt ned i undergrunden efter vand i det porøse kalklag under vinmarkerne. De gloende hede sommerdage med tør blæst på Yeclas højslette er som skabt til såvel økologisk drift som til Monastrell-druens ret sene knopskydning og blomstring, som betyder at den tykskallede drue modner sent på sæsonen og derfor kræver en lang, varm vækstperiode på godt 100 dage for at opbygge druesukker, aroma og smagsstoffer. Det er på samme tid egenskaber, der gør Monastrell-druen yderst interessant i vor tidsalder med global opvarmning, hvor dens evne til at tåle hedebølger og tørke vil give den et stort forspring frem for mange andre druesorter i de kommende årtier.

Vinen

Monastrell-druens farvemættede, tykke skal afspejler sig smukt i vinens violette farvetone i glasset. Den indbydende duftsymfoni er komponeret af brombær, sorte kirsebær og blåbær med et strejf af violer og lakrids. Smagen har den fuldmodne Monastrell-drues harmoniske kombination af saftig, sort bærfrugt og komplekse krydderier med friske, mineralske toner og silkebløde, behagelige tanniner i afslutningen.

Maden

En vin med så meget lækker frugt i bagagen glider let ned, så kunsten består i at få smidt noget kød på grillen i en fart, så der kan komme noget på tallerkenen inden flasken er tømt.

*indeholder sulfitter