2022 Los Lau Cabernet Franc, Private Collection, Spanien
- Drue Cabernet Franc
- Distrikt Spanien
- Årgang 2022
- Vol. 13,5%
- Pris 450,00 kr.
Yves Laurijssens flyttede med sin familie til Spanien for at skifte jobbet som direktør for en chokoladefabrik ud med jobbet som vinmager på vingården De Moya i det bjergrige landskab bag byen Valencia. Efter en stejl læringskurve i kunsten at forvandle druer til vin i sin nye vinkælder, har Yves fået tid og kræfter til at tænke ud af boksen. Resultatet er en serie nye vine, der sendes på markedet under navnet Los Lau Family Vineyards. Den afgørende forskel fra De Moya til Los Lau er et skift i valg af druesorter. Hvor De Moya satser på traditionelle, lokale druesorter, har Yves med Los Lau serien søgt nye udfordringer med valget af internationalt kendte druesorter som i dette tilfælde er Cabernet Franc. Prisen har været en ændring af vinens status fra De Moyas klassifikation som Valencia DO (Denominación de Origen) til Los Laus klassifikation som ”Produced in Spain”.
Vinen
Cabernet Franc er et ædelt bekendtskab, som sammen med druesorten Sauvignon Blanc er stamfader til den langt mere berømte Cabernet Sauvignon. I Bordeaux bruges druen som et forfriskende indslag i blandinger med Cabernet Sauvignon og Merlot, hvilket er blevet desto mere tiltrængt i forbindelse med den globale opvarmning. Cabernet Francs forkærlighed for kølige briser i vækstsæsonen har Yves imødekommet ved at plante sine vinstokke i 950 meters højde. Til gengæld er der ingen mangel på sol fra morgen til aften, så den spanske version af Cabernet Franc har masser af røde bær i duft og smag og kun en diskret tone af urter. Druerne gæres ved lav temperatur over flere uger, og en seks måneder lang modning i egefad giver vinen lidt ekstra krydderi i smagen. Vinen i glasset er funklende violet med en indbydende duft af blåbær og solbær krydret med en diskret tone af tobak. Den intense smag af røde og sorte bær har Cabernet Franc druens læskende mineralitet, en flot længde og en rank tanninstruktur. En typerigtig Cabernet Franc fra solrige himmelstrøg.
Maden
Med sin kombination af moden bærsmag og mineralsk friskhed vil et køligt glas Los Lau Cabernet Franc være en god ledsager til en stegt lammekølle med kartofler og løg. Nøglen til en god, spansk lammesteg er langsommelighed, hvilket vil sige langtidsstegning ved svag varme. Vinen passer også glimrende til spareribs
*indeholder sulfitter