2022 La Madriguera Monastrell Vino Rosso, Bodegas Arráez, Spanien

  • Drue Monastrel
  • Distrikt Bodegas Arráez, Spanien
  • Årgang 2022
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Bodegas Arráez ligger i Valencia- provisen. Bodegaen blev grundlagt i 1950 og har sine vinmarker i Terres Dels Alforins ─ et smukt landskab med et velegnet klima til dyrkning af vin. Bodega Arráez har siden starten i 1950 været ledet af familien Arráez. Toni Arráez Calabuig, der har stået i spidsen for bodegaen siden 2007, har som bodegaens direktør og ledende ønolog (vinmager) en nøglerolle. Toni er optaget af at vise hvordan lokale druesorter, der er tilpasset områdets klima og jordbundsforhold, i de rette hænder, kan lave glimrende vine. Samtidig præsenterer han sig som en usnobbet og ligetil vinmager, hvis højeste ønske er at lave vine, som folk kan lide at drikke uden først at skulle præpareres med en lang fortælling om appellationer og medaljer.

Vinen

I dette tilfælde  lavet på den lokale druesort Monastrell, der i Frankrig er kendt under navnet Mourvedre. Monastrell er en tykskallet blå drue med små, kompakte drueklaser, et højt sukkerindhold i mosten og masser af farvestoffer og tanniner i skallen. Den solhungrende druesort vinder frem i disse år og er ved at forlade sin position som tilsætningsdrue til nu at være den dominerende drue i mange spanske områder. Det skyldes at Monastrell, der blomstrer sent og modner ekstremt sent, i vore dage, med den globale opvarmnings påvirkning af klimaet, har fået lettere ved at få opfyldt sine krav til en lang, varm og solrig vækstperiode. Frugten til La Madriguera er høstet fra 30 år gamle vinstokke med rødderne fæstet i leret, kalkrig jord på vinmarker i 650 meters højde. Efter vinifikationen er den unge vin lagret på fade af fransk eg i 4 måneder. Vinen i glasset er mørk violet med strejf af purpur. Den indbydende duft af solbær er krydret med vanilje fra egefadet, og smagen af sorte skovbær har toner af mørk chokolade og en anelse tobak med god længde og modne, silkebløde tanniner. Et vellykket eksempel på hvad Monastrell kan præstere under solrige himmelstrøg.

Maden

Retter fra Middelhavskøkkenet er bodegaens bud på den mad på tallerkenen, der passer godt i stilen med den frugtige, kraftige vin, der bør serveres kølig i store glas. Årstiden taget i betragtning er det værd at notere, at vinen er eminent som ledsager til kød og grøntsager tilberedt på grillen.

*indeholder sulfitter