2022 Brolo Marzemino, Cantina Marsadri, Garda DOC, Italien

  • Drue Marzemino
  • Distrikt Cantina Marsadri, Garda DOC, Italien
  • Årgang 2021
  • Vol. 13%
  • Pris 450,00 kr.

Hører du til blandt dem, der søger vinens vidunderlige lethed ─ som giver lyst til et glas mere og ikke gør dig tung i hovedet ─ så følg med til vindistriktet Garda DOC. Gardasøen er Italiens største sø. Vandtemperaturen er køligere end luften om sommeren og varmere om vinteren, hvilket giver et mildt, tempereret klima i området rundt om søen. Gardasøen har to dominerende vindsystemer: Pelér, en kølig vind der blæser fra nord til syd tidligt om morgenen, og Òra, en lun vind der blæser fra syd mod nord om eftermiddagen. De maleriske småbyer i bjergene omkring søen er hjemsted for mange mindre vingårde som Cantina Marsadri i byen Raffa di Puegnano ─ en charmerende havneby på vestsiden af søen. Her har Marsadri-familien dyrket vin siden 1879, og det veludstyrede vineri, vidner om et godt håndværk og et udsøgt vinsortiment. Serien af vine med betegnelsen ”Brolo” er lavet med vingårdens mest udsøgte druer og med vinmagerens ypperste teknik.

Vinen

Blandt Garda-kystens vinøse trumfkort finder man de lette, friske rødvine, der skænkes i glasset ved en frokost på en af restauranterne ved søbredden. Druen Marzemino vil være et nyt bekendtskab for de fleste. Druen dyrkes stort set kun i Trentino-distriktet lige nord for Gardasøen og på vinmarkerne på den vestlige side af søen. Mozart smagte en vin på Marzemino i forbindelse med sin første koncert i Italien i 1769. I anden akt af operaen Don Giovanni priser helten denne vins kvaliteter med stroferne: ”Versa il vino! Excellente Marzemino!” Den rubinrøde vin i glasset har en indbydende duft af violer og sorte kirsebær. Den let krydrede, saftige smag af røde skovbær har en diskret tone af mørk chokolade og en frisk frugtsyre, der i kombination med et moderat tannin-niveau giver vinen en lethed i sin struktur. Et skønt bekendtskab med en ukendt druesort, der kæler for smagsløgene og glider let ned.

Maden

Marzemino er en spændende blå druesort, der giver velduftende, saftige og frugtprægede vine, skabt til at blive drukket i store slurke i deres ungdom og med fordel kan serveres køligt. Tænk på Marzemino som vinen til en sommerfrokost på terrassen eller et uformelt måltid med pasta eller pizza sammen med gode venner.

*indeholder sulfitter