2021 Corvina Verona IGT, Veneto, Italien

  • Drue Corvina
  • Distrikt Veneto, Italien
  • Årgang 2021
  • Vol. 12,5%
  • Pris 450,00 kr.

Navnet på vinen med den farvestrålende etiket er dannet af en druesort, Corvina, og et vinområde, Verona. Corvina er den dominerende drue i de røde vine fra Valpolicella , som ligger på den østlige side af Gardasøen ved foden af Monte Lessini. De fleste danske vindrikkere vil være bekendt med en særlig type rødvin fra dette område, Valpolicella Ripasso, som er en succeshistorie i særklasse på det danske vinmarked. Ripasso laves ved at lade en ung Valpolicella rødvin ”genpassere” (ripassare) det fugtige kvas fra tørrede, rosinagtige druer, der har været brugt til fremstilling af Amarone. En Ripasso kan betragtes som en toptunet Valpolicella.

Vinen

Corvina er i sig selv en ret tyndskallet drue, som man oftest vil møde i en blanding med andre lokale druesorter. Når Corvina, som i dette tilfælde, optræder som den eneste sort, er der tale om en helt anden og mere traditionel, lokal vintype. Hvor Ripasso-vinene er afhængige af sin rejse gennem kvaset fra produktionen af Amarone, er Valpolicella DOC, som Corvina Verona et tæt beslægtet med, en lettere, frugtbåren vintype uden fadlagring, der er skabt til at drikkes ung af vinbønderne og deres naboer til enkle, lokale retter. Det er en vintype af den slags, som man med glæde søger tilbage til, når man efter nogen tid er blevet lidt træt af de allestedsnærværende ripasso-vine. Vinen i glasset er lys rubinrød med en delikat duft af kirsebær, en indsmigrende, frisk smag af rød bærfrugt og en afslutning med fløjlsbløde, venlige tanniner. Det er en ganske enkel og meget drikkevenlig vin, der vil gå i folk med træsko på. Vinen er lavet af Cantina Valpolicella Negrar ─ et berømt, og med rette særdeles respekteret, kooperativ stiftet i 1933, hvilket borger for vinens kvalitet. Cantina Negrar har i dag 240 vinbønder som medlemmer og disponerer over godt 700 ha vinmarker i Valpolicella-distriktet. 

Maden

Corvina Verona er skabt til at blive serveret kølig og drukket i store slurke, og her er vinens alkoholstyrke i den lave ende en ubetinget fordel. Gør som Venetos vinbønder og server denne vin til enkle pastaretter og pizzaer eller server tilsvarende, enkle danske retter.

*indeholder sulfitter