2021 Backwoods, Zinfandel, Lodi, USA

  • Drue Zinfandel
  • Distrikt Lodi, Californien
  • Årgang 2021
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Backwoods Zinfandel Reserve er en ægte repræsentant for den californiske vinindustris stolthed – Zinfandel druen. Druesorten stammer oprindelig fra Dalmatien. Starten på Zinfandels rejse over Atlanten skal søges i Østrig, der i 1797 havde overtaget herredømmet over Dalmatien .  Zinfandel kom til George Gibbs’ planteskole i Long Island i starten af 1820’erne i en sending stiklinger fra den kejserlige planteskole i Schönbrunn, der havde vinstokke med alle de druesorter, der på det tidspunkt blev dyrket i det Habsburgske kejserrige. En forveksling med den østrigske drue Zierfandler førte til navnet ”Zenfandel”. Da  driftige vinfolk,  så en mulighed for at sælge vin til tørstige guldgravere i 1850’erne var Zinfandel-stiklingernes rejse nået til ende og Californien havde fået sin signaturdrue. Zinfandel dyrkes i hele Californien, men Lodi AVA et vindistrikt i det nordlige Central Valley, står for over 40% af den samlede, californiske Zinfandel produktion. Lodi-distriktet er også hjemsted for nogle af de ældste Zinfandel-vinstokke ─ så byen Lodi har med en vis ret udråbt sig selv som “Zinfandel-hovedstad.  Druerne til Backwoods er høstet fra Lodi-parceller med en høj andel af gamle vinstokke, hvilket er med til at understrege den varmblodige stil. Reserve-prædikatet er forbeholdt vine, der er særlig kælet for i mark og kælder med seks måneder på amerikansk eg som punktum.

Vinen:

I glasset fremtræder vinen med en mørk, blå tone og en überlækker duft af brombær, eukalyptus og vanilje – næsten som at stikke næsen i et glas syltetøj. Den saftige sødme fra fuldmodne, sorte bær er tilsat en passende dosis fadkrydderier, alkoholstyrkens 14,0 vol.% er pakket ind i mange lag frugt og smagens festfyrværkeri slutter med fløjlsbløde, modne tanniner.

Maden:

Zinfandel kendt for at have meget af alting, og med så meget smæk for skillingen i glasset, skal kraftigt modspil på tallerkenen, måske andesteg, rødkål og brune kartofler.

*indeholder sulfitter