2020 Viña Curvada, Ribera Del Duero, Spanien

  • Drue Tempranillo
  • Distrikt Ribera Del Duero, Spanien
  • Årgang 2020
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

”Vejen til succes er aldrig ligeud, og på min snoede rejse har jeg mødt mange kurver og bugtninger med det fælles træk, at jeg altid har været spændt på hvad der ventede mig efter næste hjørne,” skriver David Tofterup ─ en dansk vinmager med mere end 22 års international erfaring med at lave vin. Hans utrættelige søgen efter viden om druesorter og vinproduktion i forskellige verdenshjørner har gjort ham til en international anerkendt vinmager. Sammen med sin bror Jonas Tofterup, der har en mastergrad i vitikultur (at avle druer) og ønologi (at lave vin) ─ en slags vin-ingeniør med andre ord, der som den eneste i Danmarks har bestået den vanskelige ”Master of Wine” eksamen ─ har David stiftet vinhuset Bodegas Trenza i det sydlige Spanien. Druerne til Viña Curvada kommer fra vinmarker omkring byen Peñaranda de Duero, nord for Madrid i vindistriktet Ribera Del Duero ─ de mægtige vines land og højborgen for druesorten Tempranillo. Ribera del Duero står for kraftige rødvine med moden, mørk bærfrugt, god syre og tæt tanninstruktur. Markerne med en stenet og mager jordbund ligger i mellem 720 og 1100 meters højde. Der er store temperaturudsving mellem dag og nat, hvilket giver langsommere modning af druerne, en friskere syrestruktur og finere tanniner.

Vinen

Frugten til Viña Curvada kommer fra vinstokke, der er mere end 50 og helt op til 100 år gamle. Samtidig holder David fast ved bæredygtig produktion, hvor der ikke spildes vand på kunstvanding. De tørdyrkede, gamle vinstokke giver naturligvis et lavere udbytte og en højere koncentration af duft- og smagsstoffer i druerne, hvilket kan smages i vinen. Efter gæringen er den unge vin lagret i fire måneder på fade af fransk eg. Alt godt i livet inkluderer vores sanser og sådan er det også med vin. Farven. Duften. Smagen. Følelsen. Vinen i glasset er dyb violet med toner af purpurrødt. Den delikate duft af kirsebær og blåbær er krydret med aromatiske urter og smagen af sort bærfrugt har krydrede toner af vanilje og muskatnød. Frugtens smagsfylde vokser i munden sammen med en oplivende frugtsyre til en lang eftersmag og en finale af modne, glatte tanniner. En vin der vidner om kompetent vinifikation af ædel frugt fra gamle stokke. 

Maden

Tempranillo har både saft, kraft og solskin på flaske til gryderetter. En omgang chili con carne får virkelig det bedste frem i et glas Viña Curvada.

*indeholder sulfitter