2020 Fonte Da Perdiz, Douro reserva Tinto DOC, Portugal

  • Drue Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão, Tinta Roriz
  • Distrikt Duoro DOC, Portugal
  • Årgang 2020
  • Vol. 14%
  • Pris 450,00 kr.

Douro er både navnet på en flod og betegnelsen på et 250.000 ha stort, bjergrigt område, der tilbage i 1756 blev verdens første, velafgrænsede vinregion. På sin slyngede vej gennem klipperne danner Dourofloden sammen med sine syv bifloder et af verdens mest dramatisk, smukke vinområder, der i 2001 blev optaget på UNESCOs verdensarv-liste. 

Distriktet er verdensberømt for sine portvine, men der har altid været en produktion af tørre rødvine i området. I starten var det blot enkle, rustikke vine til lokalt brug, men nye metoder i vinifikationen samt indførelsen af rustfri ståltanke med kølefunktion satte fra starten af 1990’erne skub i produktionen af tørre rød og hvide vine, hvis kvalitet fik de store portvinshuse til at tage denne opgave lige så seriøst som produktionen af portvin. Fonte Da Perdiz er produceret på vineriet Adega de Alijó. Vinmarkerne på de stejle bjergsider i 300-500 meters højde er bygget op som terrasser med en jordbund af forvitret skifer, og terrassernes vægge er bygget op med håndkraft ved brug af skiferstykker brudt i bjergene gennem tiden.

Vinen

Vinen er lavet på nogle af Dourodalens s bedste druesorter. Efter manuel høst, da kun mennesker og muldyr kan færdes på terrasserne, gæres druerne på rustfri ståltanke med temperaturkontrol, og herefter lagres den unge vin skiftevis på ståltank/egefad i 18 måneder. Vinen i glasset er dyb violet i kanten og næsten sort i midten af glasset. Vinens duft er komponeret af mørk bærfrugt krydret med dufte fra bjergets krydderurter samt sort lakrids. Den kraftfulde smag har toner af sorte bær, svesker og mørk chokolade med behagelig frugtsødme og ranke, modne tanniner.

Maden

Fonte Da Perdiz Tinto Reserva har et overskud af kraft og smagsfylde som gør den selvskreven som ledsager til simreretter som f.eks. braiseret oksekød med svampe i rødvinssauce. I vildtsæsonen kan man byde ind med en vildtsauce, hvor blåskimmelost indgår som ingrediens

*indeholder sulfitter