2017 Grand D’Arte Alicante Bouschet, Vinho Regional Lisboa, Portugal

  • Drue Alicante Bouschet
  • Distrikt Vinho Regional Lisboa, Portugal
  • Årgang 2017
  • Vol. 13,5%
  • Pris 450,00 kr.

Lisboa er navnet på Portugals hovedstad ved mundingen af Tagus-floden men også navnet på et af Portugals vigtigste vindistrikter, der strækker sig fra Lissabons forstæder op mod nord til floden Mondego. Det tempererede klima i denne maritime zone spiller en afgørende rolle for vinavlen i Lisboa-distriktet, hvor vinstokkenes drueklaser under de gentagne hedebølger i vækstsæsonen ventileres af kølende briser fra Atlanten.

Vinen

DFJ Vinhos har valgt en fransk specialdrue til Grand D’Arte. Alicante Bouschet er en krydsning af to ædle druesorter: Petit Bouschet og Grenache. Alicante Bouschet er en teinturier druesort, hvilket vil sige en drue med rødt druekød og dermed også rød most. Alicante Bouschet er en af de få ædle druesorter med rød druemost, som er godkendt til fremstilling af kvalitetsvin.  Gennem årene blev Alicante Bouschet i Frankrig mest brugt til at give mørkrød farve og blød fylde til masseproduceret bordvin. Men i det sydlige Portugal og i Spanien, hvor sorten kaldes Garnacha Tintorera, har vinbønderne med gode resultater brugt Alicante Bouschet-druer af bedste kvalitet kombineret med optimal vinifikation til fremstilling af vine med dyb, mørk farve, krydret duft, saftig, blød smag og silkebløde tanniner. Drueklaserne til Grand D’Arte har gennemgået en klassisk vinifikation med afstilkning og udblødning af drueskallerne sammen med mosten. Under gæringsprocessen pumpes den gærende most to gange om dagen op over laget af drueskaller øverst i tanken. Efter afsluttet gæring stabiliseres vinen i 30 dage sammen med klumpen af drueskaller for at give vinen karakter og struktur. Til slut lagres den unge vin på egefad i tre måneder. Som forventet er vinen i glasset farvetæt, næsten sort, med en mørkrød kant. Duften af sort bærfrugt har et pikant strejf af bacon. Smagen af røde og sorte bær smyger sig blidt og behageligt om smagsløgene med flot fylde, god længde og glatte, runde tanniner i finalen. En meget interessant vin på en druesort, man ikke møder så tit. Serveres kølig i store glas.

Maden

Grand D’Arte er en bredt favnende vintype. Server den ved 16 grader til rødt kød, pasta, vegetariske retter, samt krydrede asiatiske retter.

*indeholder sulfitter