2021 Canallas Vino Tinto, Bodegas Arráez, Valencia DOP, Spanien

- Drue Tempranillo, Monastrel
- Distrikt Bodegas Arráez, Valencia DOP, Spanien
- Årgang 2021
- Vol. 12,5%
Bodegas Arráez laver ikke vin for snobber, fortæller husets hjemmeside, og den sort-hvide etiket, som kunstneren Paco Tuercas har fyldt op med forskellige figurer, er da også ganske uhøjtidelig. En uprætentiøs attitude, gåpåmod og en frisk energi ─ sådan har det været siden Antonio Arráez Garrigós started sin bodega i 1950. I starten handlede det om at lave vin til det spanske marked, men i 1980 blev vinhusets produktion tilført en international horisont af sønnen Don Antonio Arráez Ibanco. Siden 2007 har Antonios barnebarn, Toni Arráez Calabuig, været direktør for Bodega Arráez, og hans personlighed og visioner for en moderne, ukunstlet vinstil har været revolutionerende for bodegaen uden at man har givet køb på det skatkammer af tradition og knowhow, som familien og medarbejderne har oparbejdet gennem årene.
Vinen
Druerne til vinen er høstet fra 30 år gamle vinstokke plantet i en kalkholdig lerjord på skråninger i omkring 600 meters højde. Klimaet nyder godt af en kombineret indflydelse fra det fastlandets klippemassiv og den maritime indflydelse fra det nærliggende Middelhav. Den røde Canallas er lavet på 50% Tempranillo og 50% Monastrell. Tempranillo, kendt som Spaniens blå signaturdrue, er den mest udbredte druesort i nordlige vindistrikter som Rioja og Ribera del Duero. Tempranillo bidrager til vinen med sin duft af kirsebær, svesker og nuancer af læder, en let krydret smag af mørk bærfrugt og faste tanniner. Hvor Tempranillo af temperament trives bedst mod nord i Spanien, så er Monastrell (en druesort der på én gang er både rustik og vidunderligt saftig) i sit es her under en glødende, sydspansk sol. Efter høsten udblødes mosten med skallerne og gæres under temperaturkontrol i rustfri ståltanke i en proces, der samlet varer 20-25 dage. Den unge vin lagrer i 4 måneder på fade af amerikansk eg og fremstår som et vellykket resultat af årtiers tradition og moderne vinifikation.
Maden
Den røde Canallas vil i Valencia blive serveret til en spansk gryderet med bøfkød i strimler krydret med hvidløg, chili og små stykker chorizo-pølse, der svømmer rundt i en rigt smagende tomatsauce. Men vinen favner forbavsende bredt, takket være sin moderne, uprætentiøse stil, og den vil fungere fint som ledsager til alt godt fra grillen.
*indeholder sulfitter