2021 Scheurebe trocken, Weingut Bernhard, Rheinhessen, Tyskland

  • Drue Scheurebe
  • Distrikt Weingut Bernhard, Rheinhessen, Tyskland
  • Årgang 2021
  • Vol. 13%

På Weingut Bernhards marker omkring Frei-Laubersheim helt mod vest i Rheinhessen har vinstokke været et almindeligt syn lige siden en af Romerrigets kolonier for 1800 år siden satte gang i dyrkning af figner, mandler kastanjer og vin. Et stort mandeltræ i Weingut Bernhards vinmarker hilser hvert år foråret velkommen med sine hvide blomster, mens vinstokkene danner knopper og nye skud. Markerne ligger på sydvendte skråninger på kanten af Mainz bassinet, en sænkning i terrænet, hvor der om efteråret og vinteren dannes en let tåge der beskytter vinplanterne mod frost. Varierende jordbundsforhold med kalksten, løss, sand, lerjord og vulkansk klippe giver mulighed for at lave meget interessante vine med meget forskellige duft- og smagsvarianter. Kældermester Hartmut Bernhard har årelang erfaring med vinavl fra både Rheinhessen og Østrig, og hustruen Petra har en uddannelse med speciale i vindyrkning. Sønnen Justus Bernhard er i fuld gang med sin uddannelse til vinavler, og med sin far som læremester får han lov til at stå på egne ben med produktion af flere vintyper. Seneste vellykkede vin er en Scheurebe trocken Hackenheimer Kirschberg, der har fået rosende omtale i Gault Millau WeinGuide Deutschland.

Vinen

Scheurebe er en tysk druesort skabt af Georg Scheu (rebe er det tyske ord for vinstok) i 1916 ved en krydsning mellem en Silvaner og en Riesling. Scheurebe regnes for den suverænt bedste og mest vellykkede af de mere nutidige druekrydsninger, og den har et betydeligt indslag af Riesling i sin duft- og smagsprofil. Den strågule vin i glasset har en meget aromatisk duft af kaprifolium, æble og grapefrugt. Som etiketten viser er vinen trocken, hvilket vil sige tør med et indhold af restsukker på højst 9 g/l, men den er ikke knastør og har tværtimod stor smagsfylde og en lækker frugtsødme, der balanceres perfekt af en præcis frugtsyre.

Maden

Med en flaske Scheurebe trocken i køleskabet er man godt rustet til såvel alt godt fra havet som salater og lette retter med hvidt kød. Lagt sammen med bevidstheden om, at alle vil synes godt om denne vin, er opgaven med at finde en ret til vinen ikke vanskelig. Et forslag kunne være en rejetærte, der kan serveres både til frokost og som forret hele året rundt.

*indeholder sulfitter