2018 Vivaldi Appassimento, Rosso Veneto, Italien

- Drue Corvina, Corvinone, Rondinella, Merlot
- Distrikt Veneto, Italien
- Årgang 2018
- Vol. 14%
Vivaldi er et innovativt og moderne vinfirma, der er skabt med det formål at fremstille og sælge vine fra Veneto-regionens mange distrikter, hvor Valpolicella er et af de bedst kendte. Navnet Vivaldi klinger italiensk og får nok mange til at tænke på komponisten Vivaldi og hans bedst kendte værk ”De fire årstider”. Koncerterne spilles i forskellige tempi som fx allegro(hastigt) og adagio(langsom). Italiensk har siden Middelalderen været musikkens sprog, som alle musikelskere er fortrolige med.
Ingen vil betvivle Italiens musikhistoriske betydning, og det samme gælder landets førende position som vinland. Italien er verdens største vinproducent, fulgt af Frankrig og Spanien, og italienerne har omkring 2.000 hjemlige druesorter til rådighed. Normalt bruges kun omkring de 400 i den kommercielle vinproduktion, men selv dette udvalg af lokale sorter er flere end det antal hjemlige druesorter som klassiske vinlande som Frankrig, Spanien og Grækenland til sammen kan prale af.
Det er derfor ikke så mærkeligt at Italien også har udviklet et vinsprog, som det er nyttigt for vinelskere at kende til. Tag fx ordet appassimentoder er fremhævet på vinens etiket. Det er det italienske udtryk for at visne, hvilket i vinens verden betyder, at man lader druerne tørre indtil en del af vandindholdet er fordampet. Det foregår enten ved at hænge drueklaserne til tørre i særlige tørrerum eller ved at lægge klaserne på stråmåtter i et velventileret loftsrum.
Vinen
Lysende violet i glasset har Appassimento som forventet en indsmigrende duft af kirsebær og en kraftig, sødmefuld smag af kirsebær og solbær med toner af chokolade og mokka. Vinens 14,0 vol.% alkohol fungerer godt i selskab med frugtens smagsfylde og de modne, runde tanniner i afslutningen.
Maden
Italien er også det land, der har den suverænt største eksport af raffinerede landbrugsprodukter i forhold til indbyggertallet. Vi bliver derfor i det italienske spor med en al dentepasta med kødsovs, svampe, bacon og tomater eller måske en Pizza Al Prosciutto med tomat, frisk mozzarella, olivenolie, frisk basilikum og italiensk skinke.