2018 Tareni Frappato, Cantine Pellegrino, Terre Siciliana, Italien

- Drue Frappato
- Distrikt Sicilien, Italien
- Årgang 2018
- Vol. 14%
“Vi må forestille os en rig og blomstrende fremtid for siciliansk vin,” fremhævede Paolo Pellegrino, “og vi må tro på det, vi må pleje dette frugtbare land og skabe en drøm om at gøre alting bedre og bedre.” I dag har sjette generation af Pellegrino-familien overtaget roret for et vinhus, der til fulde har levet op til grundlæggerens iværksætter-drøm og som nu regnes for et af Trapani-regionens førende vinhuse. Cantine Pellegrino har etableret vinerier på lokaliteter mellem Marsala og Trapani, hvor jordbund og klima er specielt velegnet til de lokale druesorter, så vinhuset disponerer over en imponerende bred portefølje af hvide og røde vine plus den lokale hedvin Marsale og en berømmet dessertvin fra øen Pantelleria.
Vinen
Druesorten Frappato, der elsker det varme, tørre klima, er også rodfæstet i Siciliens historie. Frappato er i familie med Sangiovese, men den tyndskallede drue er specielt rig på aromatiske terpener, som giver en ret lys, velduftende rødvin. Druen dyrkes stort set kun på Sicilien, hvor den har nydt godt af en tendens i vinmarkedet, der går i retning af lysere, lettere vine karakteriseret ved friskhed frem for muskuløs potens. Smukt rubinrød i glasset præsenterer Tareni Frappato sin blomstrende duftpalet med toner af violer, blåbær og jordbær. Den saftige smag af rød bærfrugt og granatæble er fyldt med aromatisk velsmag og en oplivende frugtsyre med diskrete, runde tanniner i afslutningen –en værdig repræsentant for Frappato-druens unikke duft- og smagsprofil.
Maden
Tareni Frappato er en vin, der favner bredt og kan ledsage mange typer mad lige fra salater og pastaretter til kødretter og sågar en fyldig, krydret fiskesuppe, når den serveres kølig. Frappato kan noget helt særligt med tomater, så et forslag til en kødret med italiensk touch kunne være en lammekrone brunet i olivenolie med pestotapanade og basilikum-tomater.