2019 Mugler Blanc De Noir, Weingut Schädler, Pfalz, Tyskland

- Drue Spatburgunder
- Distrikt Pfalz, Tyskland
- Årgang 2019
- Vol. 12,5%
Mugler Blanc De Noir
I 2002 overtog Daniela og Steffen Mugler det familieejede vinhus ”Manfred Schädler” i Maikammer, en idyllisk by 5 km syd for Neustadt på Deutsche Weinstrasse. Den tyske vinrute slynger sig 85 km gennem et pittoresk landskab med smukke bindingsværkshuse tilbage fra 1500-tallet. Pfalz regnes med god grund for Tysklands hyggeligste og mest solrige vindistrikt, hvor stort set alle de kendte druetyper dyrkes og giver vine med rygrad, frugt og karakter. Frugtplantager med mandel, kiwi, abrikos og figen afspejler det lune klima; mange har også citrontræer i deres have. Efter mesterlære hos lokale vinbønder føjede Steffen Mugler international erfaring til under et ophold i new Zealand. Den opsamlede viden er blevet brugt til en modernisering af vinhuset, og omlægning til økologisk dyrkning af vinmarkerne, hvor en intakt flora og fauna er en forudsætning for bæredygtig vinavl. Men den biodynamiske vinavler har også kastet sig over eksperimenter med den over 5.000 år gamle Quevri-teknologi fra Georgien, hvor most og drueskaller (uden tilsætningsstoffer) langsomt bliver til vin under 3 - 4 måneders ophold i kæmpestore, nedgravede lerkrukker. Kodeordet for Steffen Muglers lyst til at eksperimentere er provokation af de herskende metoder som middel til at finde nye veje i produktionen af vin.
Vinen
Blanc de Noir er et andet eksempel på Steffen Muglers eksperimenterende stil. ”Blanc de Noir” er en tør hvidvin lavet på røde druer. Tricket består i en meget nænsom presning af de blå druer, så den farveløse most frit kan løbe ned i gæringskarret. De blå skaller bliver tilbage i vinpressen, hvor de senere skovles op og bruges som kompost i vinmarken. I glasset fremstår Mugler Blanc de Noir med et gyldent skær og en indbydende duft af fersken, og citrus med diskrete toner af hindbær og kirsebær. Med en cremet smagsfylde og en behagelig druesødme som første indtryk kommer der toner af såvel røde bær som gul stenfrugt frem i smagen, hvor et skvæt citrus og en nydelig syre er med til at skabe balance. En interessant vin skabt til ukompliceret nydelse.
Maden
Det lokale bud på en ret som ledsager til et glas Mugler Blanc De Noir er Flammkuchen−en over 200 år gammel, tysk-fransk specialitet fra Pfalz og Alsace. Flammkuchen er en lokal version af pizza, hvor den tynde bund er kendetegnet ved at være toppet med creme fraiche, løg og bacon.