2018 Micina Nerello Mascalese, Cantine Cellaro, Terre Siciliane, Italien

- Drue Mascalese, Nerello Capuccio
- Distrikt Sicilien, Italien
- Årgang 2018
- Vol. 13%
Cantina Cellaro er kendt for sin placering i et flot landskab med appelsintræ-søen, Lago Arancio, omkranset af skovklædte bjerge, og bjergbyen Sambuca di Sicilia 40 km sydvest for Palermo, der i 2016 blev udnævnt til den smukkeste by i Italien.
Med en placering kun 15 km fra Middelhavet nyder Cantine Cellaros marker godt af svalende havbriser samt kølige nætter her i 300-600 meters højde over havet,nattens temperaturfald er med til bevare druesaftens syreindhold og til at holde sukkerkoncentrationen (og dermed den færdige vins alkoholprocent) nede på et acceptabelt niveau. Dyrkning af Nerello Mascalese har bredt sig fra markerne med vulkansk jordbund omkring Etna til resten ad Sicilien, hvor vinbønderne har lært at sætte pris på druesortens evne til at give lyse vine med frisk vinsyre og et pænt hug af tanniner.
Vinen
Denne Borghi-vin er lavet på 90% Nerello Mascalese og 10% Nerello Cappuccio – en druesort, der primært bruges som hjælpesort til Nerello Mascalese, som den tilfører blød frugtfylde. Lys violet i glasset udsender Quattro Borghi en skøn duft af violer, hindbær og kirsebær. Smagen er præget af rød bærfrugt med et strejf af balsamiske fadtoner, livlig og elegant, med en forfriskende frugtsyre og en harmonisk tanninstruktur. Grib lejligheden til at prøve noget nyt men vær klar over, at vinen har hedonistiske og vanedannende kvaliteter.
Maden
Server den kølig i store glas til retter med kylling, eller endnu bedre, som ledsager til fuglevildt. Der er jagtsæson på fasaner fra 01.10. - 31.01., så hvad med at servere Nerello Mascalese til en grydestegt fasan med bacon og vildtsovs.