2015 Castello di Radda, Granbruno, Toscana, Italien

  • Drue Sangiovese, Merlot
  • Distrikt Toscana, Italien
  • Årgang 2015
  • Vol. 0%

Det eksklusive italienske vinhus Agricole Gussalli Beretta har adresse i Lombardiet, hvor de blandt andet har en fornem produktion af tørre hvide vine. De omtales som nogle af de bedste i Italien. Bag står familien Gussalli Beretta. De har gennem årene købt op i andre dele af støvlelandet, når de har hørt, set og smagt, at der gemmer sig uudnyttede muligheder for noget stort. Sådan kom det kendte Chianti hus Castello di Radda under familiens beskyttende vinger. Nye ideer, nye metoder og en velpolstret tegnebog bragte hurtigt den generelle kvalitet i vejret.

De fleste Chianti-huse, udbyder flere forskellige kvalitetsniveauer. Vi smagte dem alle og var meget tilfredse med deres GranBruno, som på en fin måde viser, hvad der er muligt i det smukke Toscana.

Man mødes af et mildt og venligt klima, der på forunderlig vis bibringer en let genkendelig elegance til vinen. Jordens sammensætning af kalk og grus er også en vigtig faktor. Og så selvfølgelig druerne og deres blandingsforhold. Sangiovese udgør 60%, og de er høstet fra Castello di Radda’s unge Classico-vinstokke. De bidrager med friskhed og masser af sprød frugt. Sangiovese blander sig fint med 40% Merlot, der er med til at give vinen en international karakter. Merlot’en høstet fra slottes køligste vinmarker. Man sikrer sig, at druerne er tilpas modne, når de bringes til pressen. Det er vigtigt for at bevare den bløde, runde frugt, som Merlot er kendt for. Den alkoholiske gæring foretages på små rustfrie tanke. Skallerne får lov at ligge sammen med den unge vin i 10 dage. Lagringen foretages delvis på ståltanke og delvis på store træfade. Aftapningen sker på vingården den sommer, der følger høsten.

I glasset charmerer vinen med sin intense og blanke rubykulør. Næsen er saftig frugtig med noter af rød frugt og grøn peber. Smagen er blød med en fin fylde.

Tips til servering
Den er perfekt til al mad, fortæller man på slottet. Serveres den til hvidvinsretter, skal den være nogle grader under stuetemperatur. Det klarer et køleskab.Det kan vinen nemt tåle. Den er ikke så sensibel, som man tror.