November måneds kasse

2023 Bling Bling Merlot, Le Cellier Du Pic, IGP Pays D’Oc, Frankrig

Drue: Merlot

Distrikt: Le Cellier Du Pic, IGP Pays D’Oc, Frankrig

Årgang : 2023

Vol: 13,5%

Nu har det næppe været hensigten for Le Cellier Du Pic, et vinkooperativ med vinbønder fra området omkring Montpellier som medlemmer, at deres Merlot, med navnet Bling Bling, skulle rangeres på niveau med diamantringe eller perlekæder. Et godt gæt vil være, at vinens specielle navn skal signalere kvaliteter som umiddelbar charme og drikbarhed. Det vender vi tilbage til. Kooperativet har taget sit navn efter klippetoppen Pic Saint Loup, der rager op i det bølgende landskab nord for Languedocs hovedstad Montpellier. Oppe fra bjerget er der en pragtfuld udsigt over et landskab, hvor pittoreske landsbyer ligger omgivet af vinmarker, små skove og en tæt, stedsegrøn buskvegetation, der lokalt kaldes garrigue. Disse vinmarker byder på ideelle betingelser for vinavl. Jordbunden er rig på kalksten blandet med sand og grus, og det lokale klima er en gunstig blanding af kontinentalklima fra bjergene og kystklima fra Middelhavet. Helt mod nord beskyttes området mod barske, kolde vinde af bjergkæderne, Montagne Noire og Cévennerne. I den sidste del af druernes vækstsæson er betydelige forskelle mellem solvarme dage og kølige nætter med til at give druemosten en frisk frugtsyre.   

Vinen

Merlot er bedst kendt fra vindistriktet Bordeaux. Merlot fører an i Saint-Émilion og Pomerol og andre appellationer på højre bred. Det er distrikter, hvis navne på etiketten har eftertrykkelig Bling-faktor, men prisen er tilsvarende høj, og vinene skal typisk lagres i kælderen for at blive drikkemodne. Appellationen IGP Pays D’Oc har ikke i sig selv nogen særlig Bling-faktor, men vinene har den betydelige fordel at være til at betale og klar til at drikke med det samme. Selv om den purunge Merlot har fået en kort fadlagring, er den skabt til at blive nydt i sin ungdom. Vinen i glasset er rubinrød med den unge vins blålige tone. Duften af fuldmodne kirsebær er et signal om delikat frugtsødme, og den krydrede tone af vanilje stammer fra fadlagringen. Smagen af rød bærfrugt har ungdommens lethed og friske charme, der suppleres af en livlig frugtsyre og slutter af med venlige, runde tanniner.

Maden

Bling Bling Merlot kan du roligt skænke op i glasset til mange retter lige fra grillstegte ribben til simremad…eller blot et glas i ”utide”.

*indeholder sulfitter

2021 Zolla, Salice Salentino DOP, Italien

Drue: Negroamaro, Malvasia Nera

Distrikt: Salice Salentino DOP, Italien

Årgang: 2022

Vol: 14%

Den italienske støvles hæl er lang − fra støvlens spore i nord til Santa Maria di Leuca, hvor hælen dyppes i det joniske hav, er der 380 km. Der laves vin i det meste af Apulien, men Apuliens bedste, varmblodige rødvine dyrkes på Salento-halvøen mod syd, der udgør støvlens egentlige hæl. Landskabet her er fladt og klimaet nærmest subtropisk men samtidig præget af en konstant blæst, hvor kølige briser ventilerer vinstokkene og holder drueklaserne tørre og fri for råd og svamp. Det betydelige temperaturskift mellem hede dage og svale nætter sikrer et ønskværdigt højt niveau af frugtsyre i druerne. Salentos murstensrøde, kalkrige jord holder på den sparsomme nedbør til gavn for vinstokkens rødder i den tørre vækstsæson.

Vinen

Zolla er lavet på 80% Negroamaro og 20% Malvasia Nera. Negroamaro er hælens signaturdrue og dens egenskaber fortjener samme respekt som Sangiovese fra Toscana og Nebbiolo fra Piemonte. Negroamaro trives bedst i et bredt bælte med 30.000 ha kalkholdig lerjord på tværs af Salento-halvøen, hvor druens tykke, mørke skind giver vinen en tæt farve og lidt af den pikante bitterhed, som navnet Negroamaro antyder. Malvasia Nera bidrager med aromatiske toner i vinens duft og føjer en blid blødhed til vinens struktur. Druerne høstes normalt tidligt for at bevare mostens friske syre. Efter høsten fjernes de grønne stilke fra drueklaserne og druerne kvases før skallerne udblødes med mosten i 8-10 dage. Efter gæring gennemgår den unge vin en malolaktisk eftergæring på ståltank, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Vinen modnes på brugte fade af fransk og amerikansk eg i 8-10 måneder før aftapning på flaske. Vinen i glasset er tæt rubinrød med en delikat duft af kirsebær, solbær og krydderier. Den krydrede smagspalet er sat sammen af sort bærfrugt med en snært af julekagekrydderier, og den karske frugtsyre gør vinen let og livlig i munden frem til finalen med ranke tanniner

Maden

Zolla fremhæver ”slow food” som den bedste ledsager til vinen fra Salice Salentino. Som eksempel nævnes ”pappardelle al ragu” – en pastaret med en ragout af svinekød. Pappardelle er en bred pastatype, som er velegnet til at opfange den italienske pastasauce med grofthakket svinekød.

*indeholder sulfitter

2021 Domaine De Lognac, Costières De Nîmes, Frankrig.

Drue: Syrah, Grenache, Marselan, Mouvedre

Distrikt: Costières De Nîmes, Frankrig.

Årgang: 2022

Vol: 14,5%

Costières De Nîmes er et fladt og forblæst landskab, hvor solen brænder ubarmhjertigt fra en skyfri himmel. I Kejser Augustus’ tid var Nîmes et populært sted for romerske legionærer, der efter 25 års strabadser på imperiets slagmarker kunne gå på pension med retten til et stykke jord og en sum penge til at bygge et hus og starte for sig selv som vinbonde. Områdets romerske fortid er så markant, at man kalder Nîmes for Frankrigs Rom. Ude i landskabet kan man beundre den formidable Pond du Gard − den kombinerede bro og akvædukt, konstrueret til at lede 20 millioner liter kildevand frem til byens indbyggere med et uhyggeligt præcist fald på 34 cm per km. Og så er der jo vinen, som var en af grundene til at den amerikanske præsident Jefferson besøgte området for 150 år siden. Han havde hørt, at der her var gode flasker, der gav meget vin for pengene. Det var korrekt dengang, og det er endnu rigtigere i vore dage, hvor lokale vinbønder med ambition og talent laver herlige, let drikbare vine.

Vinen

Domaine De Lognac er lavet på klassiske druesorter fra Rhônedalen som er gæret færdig efter 3 ugers udblødning med mosten og derefter lagret i cementtank frem til aftapningen på flaske. Vinen i glasset er mørk violet med lilla toner. Duften af violer, solbær, brombær og lakrids vælter op af glasset, og den kraftfulde smag af sort bærfrugt og mørk chokolade er i fin balance med vinens alkohol, eftersmagens friske syre og et lag solmodne tanniner. En yderst delikat og karakterfuld vin.

Maden

Domaine De Lognac har saft, kraft og charme til at forskønne næsten enhver ret, den bliver sat sammen med. Domaine De Lognac er en vin, der smyger sig som silke om smagsløgene. En temperamentsfuld ret med fjerkræ vil være et glimrende valg.

*indeholder sulfitter

2023 Malbec Gauchezco, Barrancas Maipu, Mendoza, Argentina

Drue: Malbec

Distrikt: Barrancas Maipu, Mendoza, Argentina. 

Årgang: 2023

Vol: 14%

Gauchezco er en vin med ”Gaucho temperament” ─ en hyldest til den argentinske cowboy, der er hårdfør og udholdende, med jorden som seng, stjernerne som loft og det flammende bål som køkken. Det er dog ikke på Mendozas højslette, man finder de gæve gutter, men på den enorme argentinske ”Pampas”, hvor store flokke af fritgående kvæg bliver til saftige, møre bøffer. Gauchezco blev grundlagt i 1881 af den daværende guvernør for Mendoza, Tiburcio Benegas, på marker i Barrancas i Maipu-distriktet syd for regionens hovedstad Mendoza. Det der gav guvernøren blod på tanden, var oprettelsen af en jernbaneforbindelse fra Buenos Aires til Mendoza.

Vinen

Malbec kræver sol og varme for at opnå perfekt modning. Samtidig er druen modtagelig for plantesygdomme som råd og svamp, så vinmarkerne i 800 meters højde på Barrancas-højsletten ved foden af Andesbjergene er det bedst tænkelige sted at slå rod for en Malbec-vinstok. Intens solbestråling hele dagen, et knastørt klima med meget lidt nedbør og kølige nætter, der giver druemosten en frisk frugtsyre. Jordbundens dybe lag sand og grus er skabet ved århundreders aflejringer fra forårets smeltevand, og Mendozaflodens brusende strøm bruges til kunstvanding af vinstokkene. Faktisk trives Malbec så godt i bjergluften, at druerne her er mindre og har tykkere skal end Malbecdruer fra hjemlandet Frankrig, hvilket er med til at give den unge vin i glasset en nærmest blæksort, violet farvetone. Duften er rig på solbær og blåbær, og den sorte bærfrugt går igen i smagen sammen med røde blommer og et strejf af tobak. De solmodne tanniner er runde og finkornede, og den kraftfulde vin slutter af med en diskret fadtone i eftersmagen. Gauchezco Malbec har sit diskrete fadpræg fordi kun 15% af den unge vin lagres i 8 måneder på egefade, der har været brugt to gange før. Det dæmper det duftspor, fadet sætter på duft og smag, og resultatet er en mere balanceret vin.

Maden

En gaucho ville straks smide et stykke kød på grillen ─ et godt valg fordi retter med kød går meget fint sammen med den kraftige Malbec-vin. 

*indeholder sulfitter

2023 Bling Bling Merlot, Le Cellier Du Pic, IGP Pays D’Oc, Frankrig

2021 Zolla, Salice Salentino DOP, Italien

Drue: Merlot

Distrikt: Le Cellier Du Pic, IGP Pays D’Oc, Frankrig

Årgang : 2023

Vol: 13,5%

Nu har det næppe været hensigten for Le Cellier Du Pic, et vinkooperativ med vinbønder fra området omkring Montpellier som medlemmer, at deres Merlot, med navnet Bling Bling, skulle rangeres på niveau med diamantringe eller perlekæder. Et godt gæt vil være, at vinens specielle navn skal signalere kvaliteter som umiddelbar charme og drikbarhed. Det vender vi tilbage til. Kooperativet har taget sit navn efter klippetoppen Pic Saint Loup, der rager op i det bølgende landskab nord for Languedocs hovedstad Montpellier. Oppe fra bjerget er der en pragtfuld udsigt over et landskab, hvor pittoreske landsbyer ligger omgivet af vinmarker, små skove og en tæt, stedsegrøn buskvegetation, der lokalt kaldes garrigue. Disse vinmarker byder på ideelle betingelser for vinavl. Jordbunden er rig på kalksten blandet med sand og grus, og det lokale klima er en gunstig blanding af kontinentalklima fra bjergene og kystklima fra Middelhavet. Helt mod nord beskyttes området mod barske, kolde vinde af bjergkæderne, Montagne Noire og Cévennerne. I den sidste del af druernes vækstsæson er betydelige forskelle mellem solvarme dage og kølige nætter med til at give druemosten en frisk frugtsyre.   

Vinen

Merlot er bedst kendt fra vindistriktet Bordeaux. Merlot fører an i Saint-Émilion og Pomerol og andre appellationer på højre bred. Det er distrikter, hvis navne på etiketten har eftertrykkelig Bling-faktor, men prisen er tilsvarende høj, og vinene skal typisk lagres i kælderen for at blive drikkemodne. Appellationen IGP Pays D’Oc har ikke i sig selv nogen særlig Bling-faktor, men vinene har den betydelige fordel at være til at betale og klar til at drikke med det samme. Selv om den purunge Merlot har fået en kort fadlagring, er den skabt til at blive nydt i sin ungdom. Vinen i glasset er rubinrød med den unge vins blålige tone. Duften af fuldmodne kirsebær er et signal om delikat frugtsødme, og den krydrede tone af vanilje stammer fra fadlagringen. Smagen af rød bærfrugt har ungdommens lethed og friske charme, der suppleres af en livlig frugtsyre og slutter af med venlige, runde tanniner.

Maden

Bling Bling Merlot kan du roligt skænke op i glasset til mange retter lige fra grillstegte ribben til simremad…eller blot et glas i ”utide”.

*indeholder sulfitter

Drue: Negroamaro, Malvasia Nera

Distrikt: Salice Salentino DOP, Italien

Årgang: 2022

Vol: 14%

Den italienske støvles hæl er lang − fra støvlens spore i nord til Santa Maria di Leuca, hvor hælen dyppes i det joniske hav, er der 380 km. Der laves vin i det meste af Apulien, men Apuliens bedste, varmblodige rødvine dyrkes på Salento-halvøen mod syd, der udgør støvlens egentlige hæl. Landskabet her er fladt og klimaet nærmest subtropisk men samtidig præget af en konstant blæst, hvor kølige briser ventilerer vinstokkene og holder drueklaserne tørre og fri for råd og svamp. Det betydelige temperaturskift mellem hede dage og svale nætter sikrer et ønskværdigt højt niveau af frugtsyre i druerne. Salentos murstensrøde, kalkrige jord holder på den sparsomme nedbør til gavn for vinstokkens rødder i den tørre vækstsæson.

Vinen

Zolla er lavet på 80% Negroamaro og 20% Malvasia Nera. Negroamaro er hælens signaturdrue og dens egenskaber fortjener samme respekt som Sangiovese fra Toscana og Nebbiolo fra Piemonte. Negroamaro trives bedst i et bredt bælte med 30.000 ha kalkholdig lerjord på tværs af Salento-halvøen, hvor druens tykke, mørke skind giver vinen en tæt farve og lidt af den pikante bitterhed, som navnet Negroamaro antyder. Malvasia Nera bidrager med aromatiske toner i vinens duft og føjer en blid blødhed til vinens struktur. Druerne høstes normalt tidligt for at bevare mostens friske syre. Efter høsten fjernes de grønne stilke fra drueklaserne og druerne kvases før skallerne udblødes med mosten i 8-10 dage. Efter gæring gennemgår den unge vin en malolaktisk eftergæring på ståltank, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Vinen modnes på brugte fade af fransk og amerikansk eg i 8-10 måneder før aftapning på flaske. Vinen i glasset er tæt rubinrød med en delikat duft af kirsebær, solbær og krydderier. Den krydrede smagspalet er sat sammen af sort bærfrugt med en snært af julekagekrydderier, og den karske frugtsyre gør vinen let og livlig i munden frem til finalen med ranke tanniner

Maden

Zolla fremhæver ”slow food” som den bedste ledsager til vinen fra Salice Salentino. Som eksempel nævnes ”pappardelle al ragu” – en pastaret med en ragout af svinekød. Pappardelle er en bred pastatype, som er velegnet til at opfange den italienske pastasauce med grofthakket svinekød.

*indeholder sulfitter

2021 Domaine De Lognac, Costières De Nîmes, Frankrig.

2023 Malbec Gauchezco, Barrancas Maipu, Mendoza, Argentina

Drue: Syrah, Grenache, Marselan, Mouvedre

Distrikt: Costières De Nîmes, Frankrig.

Årgang: 2022

Vol: 14,5%

Costières De Nîmes er et fladt og forblæst landskab, hvor solen brænder ubarmhjertigt fra en skyfri himmel. I Kejser Augustus’ tid var Nîmes et populært sted for romerske legionærer, der efter 25 års strabadser på imperiets slagmarker kunne gå på pension med retten til et stykke jord og en sum penge til at bygge et hus og starte for sig selv som vinbonde. Områdets romerske fortid er så markant, at man kalder Nîmes for Frankrigs Rom. Ude i landskabet kan man beundre den formidable Pond du Gard − den kombinerede bro og akvædukt, konstrueret til at lede 20 millioner liter kildevand frem til byens indbyggere med et uhyggeligt præcist fald på 34 cm per km. Og så er der jo vinen, som var en af grundene til at den amerikanske præsident Jefferson besøgte området for 150 år siden. Han havde hørt, at der her var gode flasker, der gav meget vin for pengene. Det var korrekt dengang, og det er endnu rigtigere i vore dage, hvor lokale vinbønder med ambition og talent laver herlige, let drikbare vine.

Vinen

Domaine De Lognac er lavet på klassiske druesorter fra Rhônedalen som er gæret færdig efter 3 ugers udblødning med mosten og derefter lagret i cementtank frem til aftapningen på flaske. Vinen i glasset er mørk violet med lilla toner. Duften af violer, solbær, brombær og lakrids vælter op af glasset, og den kraftfulde smag af sort bærfrugt og mørk chokolade er i fin balance med vinens alkohol, eftersmagens friske syre og et lag solmodne tanniner. En yderst delikat og karakterfuld vin.

Maden

Domaine De Lognac har saft, kraft og charme til at forskønne næsten enhver ret, den bliver sat sammen med. Domaine De Lognac er en vin, der smyger sig som silke om smagsløgene. En temperamentsfuld ret med fjerkræ vil være et glimrende valg.

*indeholder sulfitter

Drue: Malbec

Distrikt: Barrancas Maipu, Mendoza, Argentina. 

Årgang: 2023

Vol: 14%

Gauchezco er en vin med ”Gaucho temperament” ─ en hyldest til den argentinske cowboy, der er hårdfør og udholdende, med jorden som seng, stjernerne som loft og det flammende bål som køkken. Det er dog ikke på Mendozas højslette, man finder de gæve gutter, men på den enorme argentinske ”Pampas”, hvor store flokke af fritgående kvæg bliver til saftige, møre bøffer. Gauchezco blev grundlagt i 1881 af den daværende guvernør for Mendoza, Tiburcio Benegas, på marker i Barrancas i Maipu-distriktet syd for regionens hovedstad Mendoza. Det der gav guvernøren blod på tanden, var oprettelsen af en jernbaneforbindelse fra Buenos Aires til Mendoza.

Vinen

Malbec kræver sol og varme for at opnå perfekt modning. Samtidig er druen modtagelig for plantesygdomme som råd og svamp, så vinmarkerne i 800 meters højde på Barrancas-højsletten ved foden af Andesbjergene er det bedst tænkelige sted at slå rod for en Malbec-vinstok. Intens solbestråling hele dagen, et knastørt klima med meget lidt nedbør og kølige nætter, der giver druemosten en frisk frugtsyre. Jordbundens dybe lag sand og grus er skabet ved århundreders aflejringer fra forårets smeltevand, og Mendozaflodens brusende strøm bruges til kunstvanding af vinstokkene. Faktisk trives Malbec så godt i bjergluften, at druerne her er mindre og har tykkere skal end Malbecdruer fra hjemlandet Frankrig, hvilket er med til at give den unge vin i glasset en nærmest blæksort, violet farvetone. Duften er rig på solbær og blåbær, og den sorte bærfrugt går igen i smagen sammen med røde blommer og et strejf af tobak. De solmodne tanniner er runde og finkornede, og den kraftfulde vin slutter af med en diskret fadtone i eftersmagen. Gauchezco Malbec har sit diskrete fadpræg fordi kun 15% af den unge vin lagres i 8 måneder på egefade, der har været brugt to gange før. Det dæmper det duftspor, fadet sætter på duft og smag, og resultatet er en mere balanceret vin.

Maden

En gaucho ville straks smide et stykke kød på grillen ─ et godt valg fordi retter med kød går meget fint sammen med den kraftige Malbec-vin. 

*indeholder sulfitter

2023 Bling Bling Merlot, Le Cellier Du Pic, IGP Pays D’Oc, Frankrig

2021 Zolla, Salice Salentino DOP, Italien

2021 Domaine De Lognac, Costières De Nîmes, Frankrig.

2023 Malbec Gauchezco, Barrancas Maipu, Mendoza, Argentina

Drue: Merlot

Distrikt: Le Cellier Du Pic, IGP Pays D’Oc, Frankrig

Årgang : 2023

Vol: 13,5%

Nu har det næppe været hensigten for Le Cellier Du Pic, et vinkooperativ med vinbønder fra området omkring Montpellier som medlemmer, at deres Merlot, med navnet Bling Bling, skulle rangeres på niveau med diamantringe eller perlekæder. Et godt gæt vil være, at vinens specielle navn skal signalere kvaliteter som umiddelbar charme og drikbarhed. Det vender vi tilbage til. Kooperativet har taget sit navn efter klippetoppen Pic Saint Loup, der rager op i det bølgende landskab nord for Languedocs hovedstad Montpellier. Oppe fra bjerget er der en pragtfuld udsigt over et landskab, hvor pittoreske landsbyer ligger omgivet af vinmarker, små skove og en tæt, stedsegrøn buskvegetation, der lokalt kaldes garrigue. Disse vinmarker byder på ideelle betingelser for vinavl. Jordbunden er rig på kalksten blandet med sand og grus, og det lokale klima er en gunstig blanding af kontinentalklima fra bjergene og kystklima fra Middelhavet. Helt mod nord beskyttes området mod barske, kolde vinde af bjergkæderne, Montagne Noire og Cévennerne. I den sidste del af druernes vækstsæson er betydelige forskelle mellem solvarme dage og kølige nætter med til at give druemosten en frisk frugtsyre.   

Vinen

Merlot er bedst kendt fra vindistriktet Bordeaux. Merlot fører an i Saint-Émilion og Pomerol og andre appellationer på højre bred. Det er distrikter, hvis navne på etiketten har eftertrykkelig Bling-faktor, men prisen er tilsvarende høj, og vinene skal typisk lagres i kælderen for at blive drikkemodne. Appellationen IGP Pays D’Oc har ikke i sig selv nogen særlig Bling-faktor, men vinene har den betydelige fordel at være til at betale og klar til at drikke med det samme. Selv om den purunge Merlot har fået en kort fadlagring, er den skabt til at blive nydt i sin ungdom. Vinen i glasset er rubinrød med den unge vins blålige tone. Duften af fuldmodne kirsebær er et signal om delikat frugtsødme, og den krydrede tone af vanilje stammer fra fadlagringen. Smagen af rød bærfrugt har ungdommens lethed og friske charme, der suppleres af en livlig frugtsyre og slutter af med venlige, runde tanniner.

Maden

Bling Bling Merlot kan du roligt skænke op i glasset til mange retter lige fra grillstegte ribben til simremad…eller blot et glas i ”utide”.

*indeholder sulfitter

Drue: Negroamaro, Malvasia Nera

Distrikt: Salice Salentino DOP, Italien

Årgang: 2022

Vol: 14%

Den italienske støvles hæl er lang − fra støvlens spore i nord til Santa Maria di Leuca, hvor hælen dyppes i det joniske hav, er der 380 km. Der laves vin i det meste af Apulien, men Apuliens bedste, varmblodige rødvine dyrkes på Salento-halvøen mod syd, der udgør støvlens egentlige hæl. Landskabet her er fladt og klimaet nærmest subtropisk men samtidig præget af en konstant blæst, hvor kølige briser ventilerer vinstokkene og holder drueklaserne tørre og fri for råd og svamp. Det betydelige temperaturskift mellem hede dage og svale nætter sikrer et ønskværdigt højt niveau af frugtsyre i druerne. Salentos murstensrøde, kalkrige jord holder på den sparsomme nedbør til gavn for vinstokkens rødder i den tørre vækstsæson.

Vinen

Zolla er lavet på 80% Negroamaro og 20% Malvasia Nera. Negroamaro er hælens signaturdrue og dens egenskaber fortjener samme respekt som Sangiovese fra Toscana og Nebbiolo fra Piemonte. Negroamaro trives bedst i et bredt bælte med 30.000 ha kalkholdig lerjord på tværs af Salento-halvøen, hvor druens tykke, mørke skind giver vinen en tæt farve og lidt af den pikante bitterhed, som navnet Negroamaro antyder. Malvasia Nera bidrager med aromatiske toner i vinens duft og føjer en blid blødhed til vinens struktur. Druerne høstes normalt tidligt for at bevare mostens friske syre. Efter høsten fjernes de grønne stilke fra drueklaserne og druerne kvases før skallerne udblødes med mosten i 8-10 dage. Efter gæring gennemgår den unge vin en malolaktisk eftergæring på ståltank, hvor den skarpe æblesyre omdannes til den blidere mælkesyre. Vinen modnes på brugte fade af fransk og amerikansk eg i 8-10 måneder før aftapning på flaske. Vinen i glasset er tæt rubinrød med en delikat duft af kirsebær, solbær og krydderier. Den krydrede smagspalet er sat sammen af sort bærfrugt med en snært af julekagekrydderier, og den karske frugtsyre gør vinen let og livlig i munden frem til finalen med ranke tanniner

Maden

Zolla fremhæver ”slow food” som den bedste ledsager til vinen fra Salice Salentino. Som eksempel nævnes ”pappardelle al ragu” – en pastaret med en ragout af svinekød. Pappardelle er en bred pastatype, som er velegnet til at opfange den italienske pastasauce med grofthakket svinekød.

*indeholder sulfitter

Drue: Syrah, Grenache, Marselan, Mouvedre

Distrikt: Costières De Nîmes, Frankrig.

Årgang: 2022

Vol: 14,5%

Costières De Nîmes er et fladt og forblæst landskab, hvor solen brænder ubarmhjertigt fra en skyfri himmel. I Kejser Augustus’ tid var Nîmes et populært sted for romerske legionærer, der efter 25 års strabadser på imperiets slagmarker kunne gå på pension med retten til et stykke jord og en sum penge til at bygge et hus og starte for sig selv som vinbonde. Områdets romerske fortid er så markant, at man kalder Nîmes for Frankrigs Rom. Ude i landskabet kan man beundre den formidable Pond du Gard − den kombinerede bro og akvædukt, konstrueret til at lede 20 millioner liter kildevand frem til byens indbyggere med et uhyggeligt præcist fald på 34 cm per km. Og så er der jo vinen, som var en af grundene til at den amerikanske præsident Jefferson besøgte området for 150 år siden. Han havde hørt, at der her var gode flasker, der gav meget vin for pengene. Det var korrekt dengang, og det er endnu rigtigere i vore dage, hvor lokale vinbønder med ambition og talent laver herlige, let drikbare vine.

Vinen

Domaine De Lognac er lavet på klassiske druesorter fra Rhônedalen som er gæret færdig efter 3 ugers udblødning med mosten og derefter lagret i cementtank frem til aftapningen på flaske. Vinen i glasset er mørk violet med lilla toner. Duften af violer, solbær, brombær og lakrids vælter op af glasset, og den kraftfulde smag af sort bærfrugt og mørk chokolade er i fin balance med vinens alkohol, eftersmagens friske syre og et lag solmodne tanniner. En yderst delikat og karakterfuld vin.

Maden

Domaine De Lognac har saft, kraft og charme til at forskønne næsten enhver ret, den bliver sat sammen med. Domaine De Lognac er en vin, der smyger sig som silke om smagsløgene. En temperamentsfuld ret med fjerkræ vil være et glimrende valg.

*indeholder sulfitter

Drue: Malbec

Distrikt: Barrancas Maipu, Mendoza, Argentina. 

Årgang: 2023

Vol: 14%

Gauchezco er en vin med ”Gaucho temperament” ─ en hyldest til den argentinske cowboy, der er hårdfør og udholdende, med jorden som seng, stjernerne som loft og det flammende bål som køkken. Det er dog ikke på Mendozas højslette, man finder de gæve gutter, men på den enorme argentinske ”Pampas”, hvor store flokke af fritgående kvæg bliver til saftige, møre bøffer. Gauchezco blev grundlagt i 1881 af den daværende guvernør for Mendoza, Tiburcio Benegas, på marker i Barrancas i Maipu-distriktet syd for regionens hovedstad Mendoza. Det der gav guvernøren blod på tanden, var oprettelsen af en jernbaneforbindelse fra Buenos Aires til Mendoza.

Vinen

Malbec kræver sol og varme for at opnå perfekt modning. Samtidig er druen modtagelig for plantesygdomme som råd og svamp, så vinmarkerne i 800 meters højde på Barrancas-højsletten ved foden af Andesbjergene er det bedst tænkelige sted at slå rod for en Malbec-vinstok. Intens solbestråling hele dagen, et knastørt klima med meget lidt nedbør og kølige nætter, der giver druemosten en frisk frugtsyre. Jordbundens dybe lag sand og grus er skabet ved århundreders aflejringer fra forårets smeltevand, og Mendozaflodens brusende strøm bruges til kunstvanding af vinstokkene. Faktisk trives Malbec så godt i bjergluften, at druerne her er mindre og har tykkere skal end Malbecdruer fra hjemlandet Frankrig, hvilket er med til at give den unge vin i glasset en nærmest blæksort, violet farvetone. Duften er rig på solbær og blåbær, og den sorte bærfrugt går igen i smagen sammen med røde blommer og et strejf af tobak. De solmodne tanniner er runde og finkornede, og den kraftfulde vin slutter af med en diskret fadtone i eftersmagen. Gauchezco Malbec har sit diskrete fadpræg fordi kun 15% af den unge vin lagres i 8 måneder på egefade, der har været brugt to gange før. Det dæmper det duftspor, fadet sætter på duft og smag, og resultatet er en mere balanceret vin.

Maden

En gaucho ville straks smide et stykke kød på grillen ─ et godt valg fordi retter med kød går meget fint sammen med den kraftige Malbec-vin. 

*indeholder sulfitter

Tilmeld dig rødvinskassen her

Gode smagsoplevelser med ExploreWines rødvins abonnement

Hos Explorewines elsker vi vin, og den passion vil vi gerne dele med dig. Vi har derfor sammensat et rødvinsabonnement til dig, som går op i kvalitet og gode smagsoplevelser. Rødvinskassen indeholder 4 x 2 kvalitets rødvine fra vinhuse i hele verden. Alle vin er hver måned nøje udvalgt, og vi kan garantere dig, at du ikke bliver skuffet. Vores rødvinspakke kan du købe for blot 599, - pr. måned.