August måneds kasse

2024 La Coterie Pinot Noir, IGP Pays D’Oc, Frankrig
Drue: Pinot Noir
Distrikt: IGP Pays D’Oc, Frankrig
Årgang: 2024
Vol: 12,5%
Pinot Noir står for mange som den mest sensuelle og forførende af alle verdens ædle druer, der giver vine som, når alt lykkes for vinbonden, er noget af det mest elegante og delikate, der kan skænkes i glasset. Pinot Noir er derfor en udfordring og en drøm for enhver vinmager, men mange fejlslagne forsøg har vist hvor vanskeligt det er at knække Pinot-druens kode. Pinot Noir er på samme tid sart og lunefuld, notorisk vanskelig at dyrke, selve vinificeringen rummer mange faldgruber og slutresultatet er utrolig variabelt i sit udtryk. Mange vinkendere er derfor af den opfattelse, at man for kun kan lave ypperlig Pinot Noir i Bourgogne. Det har dog ikke forhindret vinkooperativt ”Cellier Du Pic” i at gøre et forsøg med at plante Pinot Noir vinstokke i den magre, stenede jord på de kratklædte bjergskråninger tæt ved byen Assas nord for Montpellier. Mager, stenet jord samt masser af sol i druernes vækstsæson passer Pinot vinstokken glimrende, druen holder ikke af for meget varme om dagen og da slet ikke om natten. Det klares i Sydfrankrig ved at søge i højderne, for temperaturen falder med omkring 1 °C for hver 100 højdemeter.
Vinen
Men som altid er det resultatet i glasset med vin der tæller. Kooperativets unge vin gør fra starten et godt indtryk med sin lyse, rubinrøde farve, som er hvad man vil forvente af en tyndskallet druesort som Pinot Noir. Den delikate duft af hindbær og kirsebær skuffer heller ikke, og smagen af røde skovbær er både let og frisk med sin oplivende frugtsyre og et behageligt fravær af tanniner. En bourgogne er det ingenlunde, men mange af os, for hvem Pinot Noir ikke er for hjernen men for hjertet, vil kunne glæde os over denne uprætentiøse rødvin, hvis friske væsen kommer bedst til sin ret ved kølig servering i store glas. Den glider let ned og skaber en god stemning i selskabet.
Maden
La Coterie er vinen til en frokost på terrassen med salater med grøntsager, lidt røget skinke, måske en quiche Lorraine og en skål oliven og dertil flutes ad libitum. Vinen vil også vække glæde som aperitif eller et glas i utide.
*indeholder sulfitter

2022 Circum, Rosso Piceno Superiore, Rosso Piceno DOC, Marche, Italien.
Drue: Montepulciano, Sangiovese
Distrikt:Rosso Piceno DOC, Marche, Italien.
Årgang: 2022
Vol: 13,5 %
Provinsen Ascoli Piceno strækker sig fra de høje bjerge i Appenninerne til de blide strande ved Adriaterhavet, fra vingården Velenosis vinmarker omkring byen Ascoli Piceno er der kun en halv times kørsel til havet. Vinstokkene er plantet på sydvendte skråninger, hvor et lunt Middelhavsklima kæler for druerne i vækstsæsonen. De årlige 800 mm nedbør mest falder om vinteren, mens somrene er varme og tørre.
Vinen
Velenosis kyndige vinfolk sikrer frugtens kvalitet ved kun at plante omkring 5.000 vinstokke per ha. Vinstokkens rødder har dermed de bedste muligheder for at forsyne planten med vand og mineraler til produktion af omkring 2,5 kg druer, hvilket rækker til godt og vel 2 flasker vin. Efter regulativet for DOC appellationen Rosso Piceno Superiore skal vinen laves af 35-70% Montepulciano plus 30-50% Sangiovese, og Velenosi har valgt en blanding af 70% Montepulciano og 30% Sangiovese. Montepulciano er Italiens næstmest plantede blå druesort, og netop bjergskråningerne i området, hvor Marche grænser op til Abruzzo regionen, egner sig perfekt til dyrkning af Montepulciano. Drueklaserne høstes med hånden og udblødes med mosten i 5-7 dage med temperaturkontrol. Efter gæringen lagres den unge vin i rustfri ståltanke for at falde til ro, hvorefter vinen tappes på flaske. Marco Velenosi, der står for firmaets vinproduktion, har ramtbalancepunktet i et delikat samspil mellem Montepulcianos saftige, røde bærfrugt og Sangiovese-druens distinkte syre og ranke tanniner. Vinen i glasset lever fuldtud op til kravet om kvalitet fra første slurk med en dyb, rubinrød farve og en indbydende duft af violer. kirsebær og solbær. Den saftige smag af rød bærfrugt lives op af en frisk syre, og smagens fine længde sluttes af med Sangiovese-druens karakteristiske, ranke tanninstruktur.
Maden
Rosso Piceno er en uprætentiøs, drikkevenlig, italiensk rødvin, der er selvskreven som ledsager til støvlelandets pastaretter og friskbagte pizzaer.
*indeholder sulfitter

2022 Alfacinha, Vinho Regional Lisboa, Portugal
Drue: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Castelao
Distrikt: Vinho Regional Lisboa, Portugal
Årgang: 2023
Vol: 12,5%
Alfacinha er en gammel portugisisk betegnelse for folk, der er født og opvokset i Lissabon. Ud over at være Portugals hovedstad er Lissabon et af Portugals mest spændende vindistrikter, hvis vinmarker strækker sig fra lidt nord for Lissabons forstæder og 150 km videre mod nord til floden Mondego. Vinmarkerne ligger spredt ud som felterne på et skakbræt på landskabets bløde bakker i en op til 40 km bred zone langs kysten ud mod Atlanterhavet. De kolde havstrømme skaber et tempereret klima i den maritime zone, som har en afgørende betydning for vinavlen i distriktet. Midt i den mest gloende sommerhede ventileres drueklaserne af kølende briser fra Atlanten, hvis vandtemperatur, selv midt på sommeren, kun når op på 16-18 °C.
Vinen
Et årelangt, målrettet arbejde med at optimere alle led i vinproduktionen fra mark til kælder er kronet med held, og Parras Wines kan i dag levere en flot serie vine på Portugals egne druer. Alfacinha er lavet på tre portugisiske sorter: Tinta Roriz, en portugisisk variant af Tempranillo-druen, Touriga Nacional, Portugals bedste rødvinsdrue, kendt for sin dybe farve og komplekse smagspalet, og Castelão, en produktiv druesort der er populær i landets sydlige vindistrikter. Efter høsten gæres druerne i små tanke af rustfrit stål, hvorefter den unge vin modnes i nogle måneder før den tappes på flaske. Resultatet viser hvad et fremstormende vinland som Portugal, der råder over en skatkiste af mere end 250 hjemlige ædle druesorter og har et trumfkort i form af Atlanterhavsregionernes kølige friske vinstil, formår når vinifikationen håndteres af kyndige kældermestre og det optimale, tekniske udstyr. Vinen i glasset er violet med en skøn duft af violer, hindbær og solbær. Den generøse, aromatiske smagspalet har toner som en god portvin (uden sukkersødme), en perfekt balance, god længde og runde, modne tanniner i afslutningen. En virkelig god allround vin, der er let at elske og let at drikke.
Maden
Portugisisk mad er kendt for sin forkærlighed for kød og fisk, og med rødvin i glasset kunne Cozido à Portuguesa, en traditionel portugisisk kødret, tjene som inspiration.
*indeholder sulfitter

2020 Sommelier, Bodegas Señorio De Arana, Rioja Crianza, Spanien
Drue: Tempranillo
Distrikt: Bodegas Señorio De Arana, Rioja Crianza, Spanien
Årgang: 2020
Vol: 14,5 %
Rioja, Spaniens suverænt bedst kendte vindistrikt, fik allerede sin fornemme DOCa status i 1925, -den højeste kategori for vine i Spanien, som er forbeholdt regioner, der har opretholdt høje kvalitetsstandarder i en længere periode. Et smagepanel på 5 eksperter prøvesmager vinen og vurdere dens typicitet, farve, klarhed, aroma, smag og kvalitet før den godkendes som Rioja Crianza med retten til det unikke bagside-mærkat med garanti for vinens autenticitet, der har samme optiske garanti for ægthed som Euro-pengesedler. DOCa Rioja-distriktets vinmarker ligger placeret i et 100 km langt dalstrøg, der strækker langs floden Ebro og dens biflod Rio Oja (der har givet distriktet navn) fra øst mod vest. Rioja er opdelt i tre zoner efter forskelle i klima og jordbundsforhold: Alta, Alavesa, og Oriental.
Vinen
Druerne til Sommelier er høstet fra marker i Rioja Alavesa mod nord i Rioja − det køligste distrikt med den friskeste frugt. Vinen er lavet på 100% Tempranillo. Gæringen af druerne varer 20 dage for at udtrække farve- og smagsstoffer fra skallerne. Efter flere omstikninger af vinen (for at fjerne den unge vins bundfald) tappes vinen på fade af amerikansk eg, hvor dens fortsatte udvikling, som Bodegas Señorio de Arana kalder ”vinens opdragelse”, varer de næste 16 måneder. Kravene til en status som “Crianza” fastlægges af ”Consejo Regulador DOCa Rioja”, og for røde vine betyder det en lagring i mindst to år efter høsten, hvor vinen i mindst et år skal ”opdrages” i et egefad. Det betyder at alle vine med dokumentation for ”Crianza-kategori” vil have et tydeligt spor af sin opdragelse i form af fadkarakter i duft og smag. Fadlagring gør farven dybere, blødgør vinens tanniner og øger kompleksiteten. Vinen i glasset er dyb rubinrød med en intens duft af kirsebær, solbær og vanilje samt ristede fadtoner. Smagen af røde og sorte bær har både saft og kraft med tonen af egefad som underlægningsmusik og en finale med markante, modne tanniner.
Maden
Sommelier er en kraftig, karakterfuld vin, der kræver modspil på tallerkenen for at komme til sin ret. I grillsæsonen vil Sommelier være en perfekt ledsager til en bøf med stegeskorte og røget smag, og en Rioja er også som skabt til efterårets simreretter.
*indeholder sulfitter

2024 La Coterie Pinot Noir, IGP Pays D’Oc, Frankrig

2022 Circum, Rosso Piceno Superiore, Rosso Piceno DOC, Marche, Italien.
Drue: Pinot Noir
Distrikt: IGP Pays D’Oc, Frankrig
Årgang: 2024
Vol: 12,5%
Pinot Noir står for mange som den mest sensuelle og forførende af alle verdens ædle druer, der giver vine som, når alt lykkes for vinbonden, er noget af det mest elegante og delikate, der kan skænkes i glasset. Pinot Noir er derfor en udfordring og en drøm for enhver vinmager, men mange fejlslagne forsøg har vist hvor vanskeligt det er at knække Pinot-druens kode. Pinot Noir er på samme tid sart og lunefuld, notorisk vanskelig at dyrke, selve vinificeringen rummer mange faldgruber og slutresultatet er utrolig variabelt i sit udtryk. Mange vinkendere er derfor af den opfattelse, at man for kun kan lave ypperlig Pinot Noir i Bourgogne. Det har dog ikke forhindret vinkooperativt ”Cellier Du Pic” i at gøre et forsøg med at plante Pinot Noir vinstokke i den magre, stenede jord på de kratklædte bjergskråninger tæt ved byen Assas nord for Montpellier. Mager, stenet jord samt masser af sol i druernes vækstsæson passer Pinot vinstokken glimrende, druen holder ikke af for meget varme om dagen og da slet ikke om natten. Det klares i Sydfrankrig ved at søge i højderne, for temperaturen falder med omkring 1 °C for hver 100 højdemeter.
Vinen
Men som altid er det resultatet i glasset med vin der tæller. Kooperativets unge vin gør fra starten et godt indtryk med sin lyse, rubinrøde farve, som er hvad man vil forvente af en tyndskallet druesort som Pinot Noir. Den delikate duft af hindbær og kirsebær skuffer heller ikke, og smagen af røde skovbær er både let og frisk med sin oplivende frugtsyre og et behageligt fravær af tanniner. En bourgogne er det ingenlunde, men mange af os, for hvem Pinot Noir ikke er for hjernen men for hjertet, vil kunne glæde os over denne uprætentiøse rødvin, hvis friske væsen kommer bedst til sin ret ved kølig servering i store glas. Den glider let ned og skaber en god stemning i selskabet.
Maden
La Coterie er vinen til en frokost på terrassen med salater med grøntsager, lidt røget skinke, måske en quiche Lorraine og en skål oliven og dertil flutes ad libitum. Vinen vil også vække glæde som aperitif eller et glas i utide.
*indeholder sulfitter
Drue: Montepulciano, Sangiovese
Distrikt:Rosso Piceno DOC, Marche, Italien.
Årgang: 2022
Vol: 13,5 %
Provinsen Ascoli Piceno strækker sig fra de høje bjerge i Appenninerne til de blide strande ved Adriaterhavet, fra vingården Velenosis vinmarker omkring byen Ascoli Piceno er der kun en halv times kørsel til havet. Vinstokkene er plantet på sydvendte skråninger, hvor et lunt Middelhavsklima kæler for druerne i vækstsæsonen. De årlige 800 mm nedbør mest falder om vinteren, mens somrene er varme og tørre.
Vinen
Velenosis kyndige vinfolk sikrer frugtens kvalitet ved kun at plante omkring 5.000 vinstokke per ha. Vinstokkens rødder har dermed de bedste muligheder for at forsyne planten med vand og mineraler til produktion af omkring 2,5 kg druer, hvilket rækker til godt og vel 2 flasker vin. Efter regulativet for DOC appellationen Rosso Piceno Superiore skal vinen laves af 35-70% Montepulciano plus 30-50% Sangiovese, og Velenosi har valgt en blanding af 70% Montepulciano og 30% Sangiovese. Montepulciano er Italiens næstmest plantede blå druesort, og netop bjergskråningerne i området, hvor Marche grænser op til Abruzzo regionen, egner sig perfekt til dyrkning af Montepulciano. Drueklaserne høstes med hånden og udblødes med mosten i 5-7 dage med temperaturkontrol. Efter gæringen lagres den unge vin i rustfri ståltanke for at falde til ro, hvorefter vinen tappes på flaske. Marco Velenosi, der står for firmaets vinproduktion, har ramtbalancepunktet i et delikat samspil mellem Montepulcianos saftige, røde bærfrugt og Sangiovese-druens distinkte syre og ranke tanniner. Vinen i glasset lever fuldtud op til kravet om kvalitet fra første slurk med en dyb, rubinrød farve og en indbydende duft af violer. kirsebær og solbær. Den saftige smag af rød bærfrugt lives op af en frisk syre, og smagens fine længde sluttes af med Sangiovese-druens karakteristiske, ranke tanninstruktur.
Maden
Rosso Piceno er en uprætentiøs, drikkevenlig, italiensk rødvin, der er selvskreven som ledsager til støvlelandets pastaretter og friskbagte pizzaer.
*indeholder sulfitter

2022 Alfacinha, Vinho Regional Lisboa, Portugal

2020 Sommelier, Bodegas Señorio De Arana, Rioja Crianza, Spanien
Drue: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Castelao
Distrikt: Vinho Regional Lisboa, Portugal
Årgang: 2023
Vol: 12,5%
Alfacinha er en gammel portugisisk betegnelse for folk, der er født og opvokset i Lissabon. Ud over at være Portugals hovedstad er Lissabon et af Portugals mest spændende vindistrikter, hvis vinmarker strækker sig fra lidt nord for Lissabons forstæder og 150 km videre mod nord til floden Mondego. Vinmarkerne ligger spredt ud som felterne på et skakbræt på landskabets bløde bakker i en op til 40 km bred zone langs kysten ud mod Atlanterhavet. De kolde havstrømme skaber et tempereret klima i den maritime zone, som har en afgørende betydning for vinavlen i distriktet. Midt i den mest gloende sommerhede ventileres drueklaserne af kølende briser fra Atlanten, hvis vandtemperatur, selv midt på sommeren, kun når op på 16-18 °C.
Vinen
Et årelangt, målrettet arbejde med at optimere alle led i vinproduktionen fra mark til kælder er kronet med held, og Parras Wines kan i dag levere en flot serie vine på Portugals egne druer. Alfacinha er lavet på tre portugisiske sorter: Tinta Roriz, en portugisisk variant af Tempranillo-druen, Touriga Nacional, Portugals bedste rødvinsdrue, kendt for sin dybe farve og komplekse smagspalet, og Castelão, en produktiv druesort der er populær i landets sydlige vindistrikter. Efter høsten gæres druerne i små tanke af rustfrit stål, hvorefter den unge vin modnes i nogle måneder før den tappes på flaske. Resultatet viser hvad et fremstormende vinland som Portugal, der råder over en skatkiste af mere end 250 hjemlige ædle druesorter og har et trumfkort i form af Atlanterhavsregionernes kølige friske vinstil, formår når vinifikationen håndteres af kyndige kældermestre og det optimale, tekniske udstyr. Vinen i glasset er violet med en skøn duft af violer, hindbær og solbær. Den generøse, aromatiske smagspalet har toner som en god portvin (uden sukkersødme), en perfekt balance, god længde og runde, modne tanniner i afslutningen. En virkelig god allround vin, der er let at elske og let at drikke.
Maden
Portugisisk mad er kendt for sin forkærlighed for kød og fisk, og med rødvin i glasset kunne Cozido à Portuguesa, en traditionel portugisisk kødret, tjene som inspiration.
*indeholder sulfitter
Drue: Tempranillo
Distrikt: Bodegas Señorio De Arana, Rioja Crianza, Spanien
Årgang: 2020
Vol: 14,5 %
Rioja, Spaniens suverænt bedst kendte vindistrikt, fik allerede sin fornemme DOCa status i 1925, -den højeste kategori for vine i Spanien, som er forbeholdt regioner, der har opretholdt høje kvalitetsstandarder i en længere periode. Et smagepanel på 5 eksperter prøvesmager vinen og vurdere dens typicitet, farve, klarhed, aroma, smag og kvalitet før den godkendes som Rioja Crianza med retten til det unikke bagside-mærkat med garanti for vinens autenticitet, der har samme optiske garanti for ægthed som Euro-pengesedler. DOCa Rioja-distriktets vinmarker ligger placeret i et 100 km langt dalstrøg, der strækker langs floden Ebro og dens biflod Rio Oja (der har givet distriktet navn) fra øst mod vest. Rioja er opdelt i tre zoner efter forskelle i klima og jordbundsforhold: Alta, Alavesa, og Oriental.
Vinen
Druerne til Sommelier er høstet fra marker i Rioja Alavesa mod nord i Rioja − det køligste distrikt med den friskeste frugt. Vinen er lavet på 100% Tempranillo. Gæringen af druerne varer 20 dage for at udtrække farve- og smagsstoffer fra skallerne. Efter flere omstikninger af vinen (for at fjerne den unge vins bundfald) tappes vinen på fade af amerikansk eg, hvor dens fortsatte udvikling, som Bodegas Señorio de Arana kalder ”vinens opdragelse”, varer de næste 16 måneder. Kravene til en status som “Crianza” fastlægges af ”Consejo Regulador DOCa Rioja”, og for røde vine betyder det en lagring i mindst to år efter høsten, hvor vinen i mindst et år skal ”opdrages” i et egefad. Det betyder at alle vine med dokumentation for ”Crianza-kategori” vil have et tydeligt spor af sin opdragelse i form af fadkarakter i duft og smag. Fadlagring gør farven dybere, blødgør vinens tanniner og øger kompleksiteten. Vinen i glasset er dyb rubinrød med en intens duft af kirsebær, solbær og vanilje samt ristede fadtoner. Smagen af røde og sorte bær har både saft og kraft med tonen af egefad som underlægningsmusik og en finale med markante, modne tanniner.
Maden
Sommelier er en kraftig, karakterfuld vin, der kræver modspil på tallerkenen for at komme til sin ret. I grillsæsonen vil Sommelier være en perfekt ledsager til en bøf med stegeskorte og røget smag, og en Rioja er også som skabt til efterårets simreretter.
*indeholder sulfitter

2024 La Coterie Pinot Noir, IGP Pays D’Oc, Frankrig

2022 Circum, Rosso Piceno Superiore, Rosso Piceno DOC, Marche, Italien.

2022 Alfacinha, Vinho Regional Lisboa, Portugal

2020 Sommelier, Bodegas Señorio De Arana, Rioja Crianza, Spanien
Drue: Pinot Noir
Distrikt: IGP Pays D’Oc, Frankrig
Årgang: 2024
Vol: 12,5%
Pinot Noir står for mange som den mest sensuelle og forførende af alle verdens ædle druer, der giver vine som, når alt lykkes for vinbonden, er noget af det mest elegante og delikate, der kan skænkes i glasset. Pinot Noir er derfor en udfordring og en drøm for enhver vinmager, men mange fejlslagne forsøg har vist hvor vanskeligt det er at knække Pinot-druens kode. Pinot Noir er på samme tid sart og lunefuld, notorisk vanskelig at dyrke, selve vinificeringen rummer mange faldgruber og slutresultatet er utrolig variabelt i sit udtryk. Mange vinkendere er derfor af den opfattelse, at man for kun kan lave ypperlig Pinot Noir i Bourgogne. Det har dog ikke forhindret vinkooperativt ”Cellier Du Pic” i at gøre et forsøg med at plante Pinot Noir vinstokke i den magre, stenede jord på de kratklædte bjergskråninger tæt ved byen Assas nord for Montpellier. Mager, stenet jord samt masser af sol i druernes vækstsæson passer Pinot vinstokken glimrende, druen holder ikke af for meget varme om dagen og da slet ikke om natten. Det klares i Sydfrankrig ved at søge i højderne, for temperaturen falder med omkring 1 °C for hver 100 højdemeter.
Vinen
Men som altid er det resultatet i glasset med vin der tæller. Kooperativets unge vin gør fra starten et godt indtryk med sin lyse, rubinrøde farve, som er hvad man vil forvente af en tyndskallet druesort som Pinot Noir. Den delikate duft af hindbær og kirsebær skuffer heller ikke, og smagen af røde skovbær er både let og frisk med sin oplivende frugtsyre og et behageligt fravær af tanniner. En bourgogne er det ingenlunde, men mange af os, for hvem Pinot Noir ikke er for hjernen men for hjertet, vil kunne glæde os over denne uprætentiøse rødvin, hvis friske væsen kommer bedst til sin ret ved kølig servering i store glas. Den glider let ned og skaber en god stemning i selskabet.
Maden
La Coterie er vinen til en frokost på terrassen med salater med grøntsager, lidt røget skinke, måske en quiche Lorraine og en skål oliven og dertil flutes ad libitum. Vinen vil også vække glæde som aperitif eller et glas i utide.
*indeholder sulfitter
Drue: Montepulciano, Sangiovese
Distrikt:Rosso Piceno DOC, Marche, Italien.
Årgang: 2022
Vol: 13,5 %
Provinsen Ascoli Piceno strækker sig fra de høje bjerge i Appenninerne til de blide strande ved Adriaterhavet, fra vingården Velenosis vinmarker omkring byen Ascoli Piceno er der kun en halv times kørsel til havet. Vinstokkene er plantet på sydvendte skråninger, hvor et lunt Middelhavsklima kæler for druerne i vækstsæsonen. De årlige 800 mm nedbør mest falder om vinteren, mens somrene er varme og tørre.
Vinen
Velenosis kyndige vinfolk sikrer frugtens kvalitet ved kun at plante omkring 5.000 vinstokke per ha. Vinstokkens rødder har dermed de bedste muligheder for at forsyne planten med vand og mineraler til produktion af omkring 2,5 kg druer, hvilket rækker til godt og vel 2 flasker vin. Efter regulativet for DOC appellationen Rosso Piceno Superiore skal vinen laves af 35-70% Montepulciano plus 30-50% Sangiovese, og Velenosi har valgt en blanding af 70% Montepulciano og 30% Sangiovese. Montepulciano er Italiens næstmest plantede blå druesort, og netop bjergskråningerne i området, hvor Marche grænser op til Abruzzo regionen, egner sig perfekt til dyrkning af Montepulciano. Drueklaserne høstes med hånden og udblødes med mosten i 5-7 dage med temperaturkontrol. Efter gæringen lagres den unge vin i rustfri ståltanke for at falde til ro, hvorefter vinen tappes på flaske. Marco Velenosi, der står for firmaets vinproduktion, har ramtbalancepunktet i et delikat samspil mellem Montepulcianos saftige, røde bærfrugt og Sangiovese-druens distinkte syre og ranke tanniner. Vinen i glasset lever fuldtud op til kravet om kvalitet fra første slurk med en dyb, rubinrød farve og en indbydende duft af violer. kirsebær og solbær. Den saftige smag af rød bærfrugt lives op af en frisk syre, og smagens fine længde sluttes af med Sangiovese-druens karakteristiske, ranke tanninstruktur.
Maden
Rosso Piceno er en uprætentiøs, drikkevenlig, italiensk rødvin, der er selvskreven som ledsager til støvlelandets pastaretter og friskbagte pizzaer.
*indeholder sulfitter
Drue: Tinta Roriz, Touriga Nacional, Castelao
Distrikt: Vinho Regional Lisboa, Portugal
Årgang: 2023
Vol: 12,5%
Alfacinha er en gammel portugisisk betegnelse for folk, der er født og opvokset i Lissabon. Ud over at være Portugals hovedstad er Lissabon et af Portugals mest spændende vindistrikter, hvis vinmarker strækker sig fra lidt nord for Lissabons forstæder og 150 km videre mod nord til floden Mondego. Vinmarkerne ligger spredt ud som felterne på et skakbræt på landskabets bløde bakker i en op til 40 km bred zone langs kysten ud mod Atlanterhavet. De kolde havstrømme skaber et tempereret klima i den maritime zone, som har en afgørende betydning for vinavlen i distriktet. Midt i den mest gloende sommerhede ventileres drueklaserne af kølende briser fra Atlanten, hvis vandtemperatur, selv midt på sommeren, kun når op på 16-18 °C.
Vinen
Et årelangt, målrettet arbejde med at optimere alle led i vinproduktionen fra mark til kælder er kronet med held, og Parras Wines kan i dag levere en flot serie vine på Portugals egne druer. Alfacinha er lavet på tre portugisiske sorter: Tinta Roriz, en portugisisk variant af Tempranillo-druen, Touriga Nacional, Portugals bedste rødvinsdrue, kendt for sin dybe farve og komplekse smagspalet, og Castelão, en produktiv druesort der er populær i landets sydlige vindistrikter. Efter høsten gæres druerne i små tanke af rustfrit stål, hvorefter den unge vin modnes i nogle måneder før den tappes på flaske. Resultatet viser hvad et fremstormende vinland som Portugal, der råder over en skatkiste af mere end 250 hjemlige ædle druesorter og har et trumfkort i form af Atlanterhavsregionernes kølige friske vinstil, formår når vinifikationen håndteres af kyndige kældermestre og det optimale, tekniske udstyr. Vinen i glasset er violet med en skøn duft af violer, hindbær og solbær. Den generøse, aromatiske smagspalet har toner som en god portvin (uden sukkersødme), en perfekt balance, god længde og runde, modne tanniner i afslutningen. En virkelig god allround vin, der er let at elske og let at drikke.
Maden
Portugisisk mad er kendt for sin forkærlighed for kød og fisk, og med rødvin i glasset kunne Cozido à Portuguesa, en traditionel portugisisk kødret, tjene som inspiration.
*indeholder sulfitter
Drue: Tempranillo
Distrikt: Bodegas Señorio De Arana, Rioja Crianza, Spanien
Årgang: 2020
Vol: 14,5 %
Rioja, Spaniens suverænt bedst kendte vindistrikt, fik allerede sin fornemme DOCa status i 1925, -den højeste kategori for vine i Spanien, som er forbeholdt regioner, der har opretholdt høje kvalitetsstandarder i en længere periode. Et smagepanel på 5 eksperter prøvesmager vinen og vurdere dens typicitet, farve, klarhed, aroma, smag og kvalitet før den godkendes som Rioja Crianza med retten til det unikke bagside-mærkat med garanti for vinens autenticitet, der har samme optiske garanti for ægthed som Euro-pengesedler. DOCa Rioja-distriktets vinmarker ligger placeret i et 100 km langt dalstrøg, der strækker langs floden Ebro og dens biflod Rio Oja (der har givet distriktet navn) fra øst mod vest. Rioja er opdelt i tre zoner efter forskelle i klima og jordbundsforhold: Alta, Alavesa, og Oriental.
Vinen
Druerne til Sommelier er høstet fra marker i Rioja Alavesa mod nord i Rioja − det køligste distrikt med den friskeste frugt. Vinen er lavet på 100% Tempranillo. Gæringen af druerne varer 20 dage for at udtrække farve- og smagsstoffer fra skallerne. Efter flere omstikninger af vinen (for at fjerne den unge vins bundfald) tappes vinen på fade af amerikansk eg, hvor dens fortsatte udvikling, som Bodegas Señorio de Arana kalder ”vinens opdragelse”, varer de næste 16 måneder. Kravene til en status som “Crianza” fastlægges af ”Consejo Regulador DOCa Rioja”, og for røde vine betyder det en lagring i mindst to år efter høsten, hvor vinen i mindst et år skal ”opdrages” i et egefad. Det betyder at alle vine med dokumentation for ”Crianza-kategori” vil have et tydeligt spor af sin opdragelse i form af fadkarakter i duft og smag. Fadlagring gør farven dybere, blødgør vinens tanniner og øger kompleksiteten. Vinen i glasset er dyb rubinrød med en intens duft af kirsebær, solbær og vanilje samt ristede fadtoner. Smagen af røde og sorte bær har både saft og kraft med tonen af egefad som underlægningsmusik og en finale med markante, modne tanniner.
Maden
Sommelier er en kraftig, karakterfuld vin, der kræver modspil på tallerkenen for at komme til sin ret. I grillsæsonen vil Sommelier være en perfekt ledsager til en bøf med stegeskorte og røget smag, og en Rioja er også som skabt til efterårets simreretter.
*indeholder sulfitter

Tilmeld dig rødvinskassen her
Gode smagsoplevelser med ExploreWines rødvins abonnement
Hos Explorewines elsker vi vin, og den passion vil vi gerne dele med dig. Vi har derfor sammensat et rødvinsabonnement til dig, som går op i kvalitet og gode smagsoplevelser. Rødvinskassen indeholder 4 x 2 kvalitets rødvine fra vinhuse i hele verden. Alle vin er hver måned nøje udvalgt, og vi kan garantere dig, at du ikke bliver skuffet. Vores rødvinspakke kan du købe for blot 599, - pr. måned.