Forside

Lokale vingårde

Vi handler direkte med lokale vinproducenter. Vi finder spændende vine til gode priser og får dem hjem til dig uden fordyrende mellemled.

8 flasker vin

Hver måned sammensætter vi en kasse med 4 x 2 rødvine. Du kan også vælge 4 x 2 hvidvine. Du kan altid læse om vinene inden du bestiller.

Leveret til døren

Du får din månedskasse leveret til døren. Med leveringen medfølger historien bag vinene og spændende madopskrifter.

Rødvinskasse

Se denne måneds abonnements kasse med 4 x 2 nye rødvine

Hvidvinskasse

Se denne måned abonnementskasse med 4 x 2 nye hvidvine

Gode tilbud

Vi har lidt for meget vin på lager, derfor har du mulighed for at gøre en god handel her.
Partierne er begrænsede, så det er efter først til mølle princippet.

Puech Arnet Rosé

Drue: Grenache, Cinsault, Garignan
Distrikt: Saint-Saturnin, Pays D’Hérault Mont Baudile, Frankrig.
Årgang 2018
Vol: 13%

Saint-Saturnin de Lucian nordøst for Montpellier er hjemsted for vinkooperativet Cave de Saint-Saturnin. Byen blev grundlagt af romerne og har gennem tiden ernæret sig ved produktion af silke, olivenolie og vin.
Cave des Vignerons de Saint-Saturnin blev grundlagt i 1950 under navnet ”Le Cathedral”. Året efter startede kooperativet som nogle af de første med at tappe og sælge deres vin på flasker i stedet for aftapning i kundernes egne dunke. Det blev en stor succes, og produktionen af flasker er gennem årene steget. Druerne til Puech Arnet Rosé er høstet på Monts de Saint Baudile ─ et område med 130 ha stenet, kalkholdig jord ved foden af Larzac-plateauet. Vinmarkerne ligger på skråninger med garrigue (krat og vilde krydderurter) omgivet af ege- og fyrreskove. Det tørre, solrige klima med kølende bjergvinde er ideelt for vinavl.

Vinen
Puech Arnet Rosé er lavet på klassiske, sydfranske druesorter fra 25 år gamle vinstokke: Grenache (60 %), Cinsault (20 %) og Carignan (20 %). Med sin sarte rosa fremtoning i glasset er Puech Arnet en af de blegeste roséer, jeg mindes at have set. Men skinnet bedrager, afslører den herlige bouquet, med en intens duft af jasmin, hindbær, lime og krydderier. Der er også fuld skrue på smagen af hindbær, ribs og grapefrugt med en madvenlig tørhed, perfekt balance og en præcist doseret syre. Puech Arnet er en eminent rosé, der forener smagsfylde med finesse og elegance.

Maden
Juli er roséens kongemåned, men danskernes kærlighed til rosé er ikke kun en sommerforelskelse. Mange skænker det første glas, når den danske kaviar, stenbiderrogn, kommer i handelen i det tidlige forår. Når den søde, milde maj lokker med udendørs spisning er roséen som skabt til grønne salater, fiskepatéer og løgtærter. Og når dagene bliver kortere og spisningen flytter indendørs med fiskesupper og hønsefrikassé er roséen også en klar vinder i glasset. Drik Puech Arnet Rosé ung og frisk i store slurke ─ og sørg endelig for at anskaffe et godt lager.

Tiero

Drue: Tempranillo
Distrikt: Ribera Del Duero, Spanien
Årgang:2017
Vol: 13,5 %

Joven betegner en ung vin, der er skabt til nydelse i nuet og ikke til lagring i kælderen. Denne vintype er ofte uden traditionel fadlagring, men tilføjelsen Roble afslører, at vinen har ligget på fad, hvilket for Tieros vedkommende vil sige tre måneder på fade af fransk og amerikansk eg. Tiero er navnet på en ny serie vine, som refererer til ”la Tierra Rossa” ─ vinen fra den røde jord. Meningen med Tiero er at overføre den erfaring, der er samlet op gennem tre generationer, til et nyt udtryk for Tempranillo-druen, hvor vægten lægges på umiddelbar nydelse af den unge, friske frugt, som moderne forbrugere efterspørger i stigende grad.
Erfaring og know-how leveres af Bodega Pradorey, en vingård med 520 ha vinmarker, der hører til den 3.000 ha store ejendom Real Sitio de Ventosilla..

Vinen
Bodega Pradorey ligger i det østlige hjørne af Ribera del Duero 180 km nord for Madrid. Her produceres noget af det bedste vin i Spanien, hvor Unico Gran Reserva fra Vega Sicilia (”den spanske 1. Cru”) nævnes i samme åndedrag som Pingus, en kultvin til 9.000 kr. per flaske, der laves af danskeren Peter Sisseck. Pradoreys vinmarker løber syv km langs Duerofloden med eget vandkraftværk og solceller på taget som udtryk for respekt for miljøet. Druerne til Tiero høstes med hånden fra La Beltrana, en mark i 813 meters højde, hvor forskellen mellem dag- og nattemperatur giver god syrebalance i vinen. Tiero er mørk violet i glasset med en liflig duft af violer, solbær og brombær. I smagen er den ungdommelige frugt i front, sorte bær med et strejf af mynte, suppleret af meget diskrete fadtoner, en præcis syre og venlige tanniner i afslutningen.

Maden
Umiddelbar nydelse ─ filosofien bag Tiero Tempranillo ─ går hånd i hånd med servering af spanske tapas-retter som saltede mandler, chorizopølse, iberisk sortfodsskinke, tortilla med løg og kartofler, melon med skinke, manchego med bagte peberfrugter og stegte svampe med ristet brød.

Campo Di Mezzo

Drue : sangiovese
Distrikt: tre Monti, Romagna, Italien
Årgang: 2018
vol: 13,5

Romagna, den østlige provins i Emilia-Romagna-regionen, strækker sig fra Bologna mod sydøst ned over Appenninerne til Adriaterhavet. Romagna DOC blev skabt i 2011 ved at samle fem mindre DOC-distrikter under en hat i et ovalt distrikt med en del af den romerske hærvej, Via Emilia, fra Bologna til Rimini som længdeakse. Historiske dokumenter fortæller, at den romerske tribun Caio Appio omkring 200 år f.v.t. grundlagde byen Predappio og slog sig ned i bakkerne for at dyrke druesorten Sanguis Iovis, Jupiters Blod, som vi nu kender som Sangiovese. Båndet mellem druesort og lokale bønder blev styrket de følgende århundreder.
Vingården Tre Monti er navngivet efter et smukt område med tre højdedrag ved byen Imola, hvor vineriet og ejendommens 26 ha vinmarker ligger i 100 meters højde. Til ejendommen hører også 50 ha vinmarker med sydvendt eksponering 150 meter over havet mellem byerne Castrocaro and Predappio.. En satsning på kvalitet med selektion af de bedste stokke til fornyelse af vinmarkerne med Sangiovese har skabt opmærksomhed omkring husets vine med flot omtale i internationale vinblade og den italienske vinbibel Gambero Rosso. I 2014 fik Tre Monti det officielle stempel som økologisk vingård, som det grønne certifikat på bagside-etiketten dokumenterer.

Vinen
Sangiovese Romagna, distriktets fineste vin, adskiller sig fra sine fætre i Toscana ved en større fylde og en blødere tanninstruktur. Campo di Mezzo ("vinmarken i midten") er et godt eksempel på distriktets vinstil med sin rubinrøde farve, delikate duft af violer, kirsebær og solbær, livlige smagsfylde med diskret frugtsødme garneret med trøfler og en harmonisk syre, der slutter med en fløjlsblød tanninfinale. Campo Di Mezzo er en let drikkelig og bredt anvendelig vin med venlig alkoholstyrke (13,5 vol.%) og uden den typiske Sangiovese-vins snerrende garvesyre.

Maden
I Romagna tager man en flaske vin med som gave til værtsparret. Proppen trækkes op, der udbringes en skål, stemningen stiger og man går til bords. Campo Di Mezzo vil være en perfekt ledsager til en nakkekam langtidsbraiseret med vin og balsamico. I Romagna er der store chancer for at nakkekammen vil stamme fra et lokalt vildsvin.

Backwoods Zinfandel Reserve

Drue: Zinfandel
Distrikt: Lodi, Californien
Årgang: 2017
Vol: 14%

Backwoods Zinfandel Reserve er en ægte repræsentant for den californiske vinindustris stolthed – Zinfandel druen. Druesorten stammer oprindelig fra Dalmatien. Starten på Zinfandels rejse over Atlanten skal søges i Østrig, der i 1797 havde overtaget herredømmet over Dalmatien . Zinfandel kom til George Gibbs’ planteskole i Long Island i starten af 1820’erne i en sending stiklinger fra den kejserlige planteskole i Schönbrunn, der havde vinstokke med alle de druesorter, der på det tidspunkt blev dyrket i det Habsburgske kejserrige. En forveksling med den østrigske drue Zierfandler førte til navnet ”Zenfandel”. Da driftige vinfolk, så en mulighed for at sælge vin til tørstige guldgravere i 1850’erne var Zinfandel-stiklingernes rejse nået til ende og Californien havde fået sin signaturdrue.
Zinfandel dyrkes i hele Californien, men Lodi AVA (American Viticultural Area), et vindistrikt i det nordlige Central Valley, står for over 40% af den samlede, californiske Zinfandel produktion. Lodi-distriktet er også hjemsted for nogle af de ældste Zinfandel-vinstokke ─ så byen Lodi har med en vis ret udråbt sig selv som “Zinfandel-hovedstad. Druerne til Backwoods er høstet fra Lodi-parceller med en høj andel af gamle vinstokke, hvilket er med til at understrege den varmblodige stil. Reserve-prædikatet er forbeholdt vine, der er særlig kælet for i mark og kælder med seks måneder på amerikansk eg som punktum.
Vinen:
I glasset fremtræder vinen med en mørk, blå tone og en überlækker duft af brombær, eukalyptus og vanilje – næsten som at stikke næsen i et glas syltetøj. Den saftige sødme fra fuldmodne, sorte bær er tilsat en passende dosis fadkrydderier, alkoholstyrkens 14,0 vol.% er pakket ind i mange lag frugt og smagens festfyrværkeri slutter med fløjlsbløde, modne tanniner.
Maden:
Zinfandel kendt for at have meget af alting, og med så meget smæk for skillingen i glasset, skal der kraftig kost på tallerkenen som modspil.

Vesevo Falanghina

Drue: Falanghina
Distrikt: Beneventano, Italien
Årgang: 2017
Vol: 13 %
Vesevo, det historiske navn for Vesuv, minder os om Campaniens dramatiske historie, hvor befolkningen i århundreder har levet med vulkanen som nabo på godt og på ondt. Vesuv har været i udbrud mange gange og sendt skyer af mineralsk aske ind over land. De små, porøse vulkansten suger vand til sig, når det regner, og askelagene er gode til at holde på vandet i lang tid, mens de langsomt forvitrer og gøder jorden med kalium og fosfor.
Fortællingen om Vesuv rummer derfor også historien om frugtbar landbrugsjord, hvor der bl.a. har været dyrket vin siden romertiden. Her er Vitis vinifera, den frodige, løvfældende lian, hvis bær kaldes vindruer og den gærede frugtsaft for vin, for alvor på hjemmebane. Det italienske landbrugsministerium har dokumenteret og autoriseret over 350 forskellige druesorter, hvortil kommer godt 500 andre sorter, som har været dyrket lokalt rundt omkring i støvlelandet fra gammel tid. Falanghina er en af de mindre kendte, grønne druesorter fra Campanien, der som sjældne fisk svømmer rundt i det italienske vindruehav.
Vinen:
Druerne er gæret ved 12-14 °C og lagret nogen tid på ståltank sammen med bundfaldet under jævnlig omrøring (batonnage) for at berige vinen med aroma og smagsstoffer fra de døde gærceller. Vinen i glasset er strågul med en rig duft af æble, melon, kvæde og kaprifolium. I munden har vinen god tyngde og smagsfylde med præg af gule stenfrugter og friske mandler. Smagsoplevelsen slutter med en fin syre og en diskret kernebitterhed.
Maden:
Beneventano Falanghina går fint sammen med fisk og skaldyr, og den hører også hjemme i glasset til lyse kødretter. Drik vinen ung og kølig til en Spaghetti alle Vongole ─ den lækre, italienske pastaret, hvor pastaen er vendt i hvidvinsdampede hjertemuslinger.

San Rocchetto

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Drue: Verdicchio
Distrikt: Castelli di Jesi, Marche, Italien
Årgang: 2017
Vol: 12,5 %
Marche ligger langt oppe i Italiens støvle omkring byen Ancona med ryggen mod Appenninerne mod vest og med en 170 km lang kystlinje ud til Adriaterhavet mod øst. Distriktet Verdicchio dei Castelli di Jesi har vundet anerkendelse for en markant kvalitetsforbedring gennem de senere år; vinen med det flotte navn står som eksponent for en alsidig hvidvin med kompleks smagsfylde. Distriktet er også blevet kendt for sin grønne flaske med en karakteristisk facon inspireret af de gamle græske og romerske lerkrukker, amforaer, der i antikken blev brugt til transport af vin og olivenolie.
Verdicchio dyrkes i et lille område af Marche vest for Ancona, hvor byen Jesi har givet navn til distriktet: Castelli di Jesi. Det bakkede landskab har et mildt Middelhavsklima, der i druernes vækstsæson nyder godt af en konstant brise fra Adriaterhavet, der holder druerne tørre og sunde med optimale modningsforhold. Selv om de bedste vine på Verdicchio har potentiale for lagring og udvikling på flaske, er den typiske hvidvin tappet på amforaflaske skabt til at blive drukket inden for 1-3 år fra høståret. Vinens styrke er en oplivende friskhed og en spændstig struktur.
Vinen:
I glasset er vinen strågul med grønne glimt. Duften er meget aromatisk med toner af æble, fersken, grøn te og lime. I munden imponerer vinen med sin struktur og smagsfylde, der er sat sammen af friske mandler, tropisk frugt og Reine Claude blommer med diskret frugtsødme samt toner af citrus med en sprød syre i afslutningen.
Maden:
Verdicchio er sat i verden for at blive drukket til de lokale produkter fra Marche såvel til lands (pasta, fjerkræ, trøfler og vellagrede oste) som til vands (fisk og skaldyr) og i luften (fuglevildt). Vinens robuste smagsfylde gør den meget alsidig, men mange vil alligevel mene, at dens sande mission i glasset er som ledsager til en smagfuld fiskeret.

J & G
Goedverwacht

Drue: Chardonnay
Distrikt:, Robertson, Sydafrika
Årgang: 2017
Vol: 13,5 %

Vindistriktet Robertson ligger i Breede River Valley, 160 km øst for Cape Town. Robertson har for længst slået sit navn fast som producent af hvidvine med høj kvalitet, specielt på druesorten Chardonnay. Robertson, en charmerende by med et centrum med victoriansk arkitektur og gader flankeret af jacaranda-træer, har givet dalen sit navn. Lokalt er Robertson kendt som ”dalen med vin og roser”, men fra det 19. århundrede har Robertson udover vingårde også været kendt som hjemsted for studsefarme og hestestutterier.
De meget forskellige jordbundstyper i Robertson-distriktet giver vinbønderne gode muligheder for at vælge netop det terroir, der passer den enkelte druesort bedst. Chardonnay holder meget af en kalkholdig jordbund, og markerne med Chardonnay er fortrinsvis plantet på de lommer af kalkjord, der findes hist og her i den fremherskende, lerholdige muldjord. De gyldne fuglesilhuetter på etiketten symboliserer distriktets nationalfugl ─ den blå trane.
Vinen:
Druerne til J & G Chardonnay er høstet fra 18 år gamle vinstokke, hvor en varm, tør vækstsæson sikrer perfekt modning af druerne. For at beskytte de nyplukkede druer mod oxidering finder høsten sted fra kl. to om natten til kl. 11 om formiddagen. Gæringen finder sted i tanke af rustfrit stål ved 16 °C, hvorefter vinen lagrer i to måneder på sit bundfald. Under gæringen tilsættes små blokke af fransk egetræ (1,5 g/liter French Oak Viniblocks), der giver vinen en harmonisk fadkrydring. Den strågule vin i glasset imponerer med en rig duft af tropisk frugt med toner af ristede nødder, smør og egefad. Vinen har en frisk smag af fersken, melon og grapefrugt med god længde, diskret kernebitterhed og en velafstemt frugtsyre.
Maden:
J & G Chardonnay kan, takket være kombinationen af cremet frugtfylde og citrus-friskhed, ledsage så forskellige retter som en krydret indisk tandoori kylling med krydret yoghurt marinade og løse ris til en pandestegt dansk rødspætte med persillesovs.

Finca Los Olmos

Drue: Sauvignon Blanc,
Distrikt: Mendoza, Argentina
Årgang: 2018
Vol: 13%

Olmo er det spanske ord for elm, så Los Olmos, med elmetræets savtakkede blad på etiketten, er en hyldest til elmetræerne og deres betydning for Mendozas landskab og lokalmiljø. I Mendoza er elmetræets løv værdsat for sin glansfulde, grønne farve om sommeren og sine skønne gul-gyldne efterårsfarver.

En byvandring gennem Mendozas grønne parker leder ikke tankerne hen på det faktum, at Mendoza-distriktet faktisk er en halvørken, hvilket vil sige et ørkenagtigt område med spredt vækst af tørketålende buske. Kilden til alt det grønne i byen er smeltevand fra Andesbjergene, som når Mendozas højslette via den brusende Rio Mendoza. Huarpa-folket, landets oprindelige indbyggere, havde etableret et labyrintisk netværk af vandingskanaler, acequias, som de spanske erobrere overtog og byggede videre på.
Det er de selvsamme acequias, der muliggør Mendoza-distriktets frodige vinmarker på trods af den sparsomme, årlige nedbør. Agostino-familiens vinmarker ligger i 850 meters højde, hvilket skaber en ideel balance mellem solrige, varme dage og kølige nætter i druernes vækstperiode. Det tørre klima beskytter druerne mod svampeangreb og minimerer behovet for sprøjtemidler.

Vinen:
Druerne til Finca Los Olmos Sauvignon Blanc høstes fra marker i Barrancas ─ et område med vinmarker syd for byen Maipu. Før den skånsomme presning udblødes druemosten først sammen med skallerne ved lav temperatur i seks timer. Gæringen fortsætter ved den lave temperatur, hvilket, sammen med beskyttelse mod iltning og hurtigt aftapning på flaske, bidrager til at bevare Sauvignon Blanc-druernes naturlige aroma og friske syre. I glasset er vinen strågul med gylden tone. Duften er rig på tropisk frugt, og i smagen dukker mango op sammen med grapefrugt, ristede nødder, et strejf af urter og en sprød syre. En ”hot climate” Sauvignon Blanc med en rig smagsfylde.
Maden:
Som vintype passer Sauvignon Blanc med sin fremtrædende frugtsyre godt til en latinamerikansk ret som ceviche: friske skiver fisk marineret med chili, koriander, rødløg, limesaft og grapefrugtsaft .