Forside

Lokale vingårde

Vi handler direkte med lokale vinproducenter. Vi finder spændende vine til gode priser og får dem hjem til dig uden fordyrende mellemled.

8 flasker vin

Hver måned sammensætter vi en kasse med 4 x 2 rødvine. Du kan også vælge 4 x 2 hvidvine. Du kan altid læse om vinene inden du bestiller.

Leveret til døren

Du får din månedskasse leveret til døren. Med leveringen medfølger historien bag vinene og spændende madopskrifter.

Rødvinskasse

Se denne måneds abonnements kasse med 4 x 2 nye rødvine

Hvidvinskasse

Se denne måned abonnementskasse med 4 x 2 nye hvidvine

Gode tilbud

Vi har lidt for meget vin på lager, derfor har du mulighed for at gøre en god handel her.
Partierne er begrænsede, så det er efter først til mølle princippet.

J & G
Goedverwacht

Drue: Cabernet Sauvignon
Distrikt: Robertson, Sydafrika
Årgang: 2016
Vol: 13,5

Goedverwacht Wine Estate ligger ved den nordlige bred af Breede River nogle kilometer vest for byen Bonnievale, som skylder dalens naturskønhed sit navn. Vingården blev etableret i 1960'erne af Gabriël Hendrik du Toit, en civilingeniør der fulgte sin drøm om en tilværelse som vinbonde ved at købe to vingårde og slå dem sammen til Goedverwacht. Tredje de Toit-generation, Gawie, gik i 2013 med i gårdens drift efter at have bestået eksamen som vinmager ved Stellenbosch Universitet. Jan og Gawie satser også på miljøbevidsthed (BEE certfikat) og etik (WIETA akkreditering) i vinproduktionen. De gyldne silhuetter af tre flyvende fugle symboliserer den blå trane, der tidligere var et hyppigt syn i dalen. En morgen fandt du Toit-familien en skadet traneunge på farmen; pasning og pleje bragte den til hægterne igen, og tranen kunne flyve tilbage til naturen, mens dens minde lever videre i det flotte symbol på etiketten.
Vinen:
Cabernet Sauvignon, trives godt i bakkerne med Karoo lermuld. Det tørre, varme klima kræver kunstvanding fra Breede River, men mindsker til gengæld risikoen for angreb af svampesygdom. Druerne høstes tidligt om morgenen og ligger til udblødning et døgn i en ståltank ved 15 °C. Gæringen, der er overstået på fire døgn, følges af malolaktisk eftergæring de følgende 4-6 uger for at runde vinen af. Til slut modner vinen på nye fade (300 liter) af fransk eg i 12 måneder. Farven i glasset er violet med lys kant. Duften byder på violer, brombær, våd muld og tobak. Den kraftige smag domineres af sorte bær og mørk chokolade med mineralske toner, krydring med vanilje fra egefadet og en rank tanninstruktur som afslutning.
Maden:
J & G Cabernet Sauvignon er vin med masser af smag, der vil stå sig godt sammen med en mørbradbøf med bløde løg og champignoner eller en kraftig gryderet til kolde dage som en paprikakrydret ungarsk gullasch serveret med kartoffelmos.

Domaine du Grézas

Drue: Syrah, Grenache
Distrikt: Côtes-Du-Rhône, Frankrig
Årgang: 2017 Drue
Vol: 15%

Rhone er kendt for vine med saft og kraft, aromatiske, lækkert krydrede med stor farvedybde og gedigen alkoholstyrke. Côtes du Rhône vine skuffer sjældent, de er drikkevenlige og skabt af dalens vinbønder til at blive nydt sammen med enkle, kraftige retter.
Bouchon-familien, der ejer Domaine du Grézas, har i generationer ernæret sig som vinbønder i Saint-Marcel ’d’Ardèche. Vi er på Rhôneflodens højre bred, lidt syd for Montelimar og 55 km nord for Avignon. Vingården ligger ved Ardèchefloden, der skærer sig gennem et landskab med kalkklipper og dybe kløfter. Jordbunden består af hårde lag kalksten dækket med sten og grus; kun vinstokken kan finde næring her. Det er hårdt arbejde at pleje de 30 ha vinmarker, men Eric og Cyril Bouchon luger gerne græs og ukrudt i stedet for at sprøjte. Markerne med Syrah og Grenache ligger på østvendte bakkeskråninger. Det giver en langsom morgen-opvarmning og en lige så langsom afkøling når solen går ned. Brødrene mener, at den gradvise opvarmning/afkøling stresser druerne mindre.

Vinen:
Høsten i 2017 startede i slutningen af august, hvilket er 2-3 uger tidligere end normalt. Kvantiteten var lav, men druernes kvalitet var exceptionel, hvilket afspejler sig i Domaine du Grézas dybe, violette farve og indbydende duft af violer og forskellige skovbær: brombær, hindbær og jordbær. Den fløjlsbløde smag med Grenache-druens generøse frugt får fornøden kant af Syrah-druens ranke tanninstruktur. En alkoholstyrke på 15,0 vol.% giver vinen er nærmest portvinsagtig duft- og smagsfylde.

Maden:
Det er svært at gøre noget galt med valget af mad til denne bredt anvendelige vin, men brødrene Bouchon foreslår en god bøf med ratatouille eller et fad med forskellige patéer serveret med salat og flutes.

I Monili

Drue: Primitivo
Distrikt: Tarantino, Apulien, Italien
Årgang: 2017
Vol: 13,5

En produktion på 42,5 millioner hektoliter vin bragte i 2017 Italien i spidsen som verdens førende vinproducent foran Frankrig og Spanien.
Mange vinelskere vil forbinde Italien med berømte vine som Amarone fra Veneto, Barolo fra Piemonte og Brunello di Montalcino fra Toscana. Men Italiens styrke som vinland er i virkeligheden ikke udvalget af celebre kultvine til velbeslåede feinsmeckere, men evnen til at levere madvenlige vine med god værdi for pengene i mange forskellige udgaver. For langt de fleste af os er disse vine, de vigtigste vine i vores liv med vin, -dem vi drikker for at forhøje nydelsen af hverdagen og samvær med venner og familie.
Felline er en familieejet vingård i hjertet af Mandurien mellem Brindisi og Tarantino. I Mandurien er primitivo vinstokkene ofte gamle små ”bush-wines”, som giver et lavere udbytte og en højere kvalitet. Felline har 118 ha tilplantet med vinstokke. Jorden i området er ekstrem frugtbar med et kalkholdigt stenlag, der sikrer gode betingelser for, den for området, så klassiske Primitvo drue.
Da den nuværende ejer, Gregory, overtog vindriften fra sin far besluttede han at tappe vinen selv frem for sælge bulk, han ville have mere kontrol over kvaliteten. Det var en god beslutning, og han er i høj grad lykkedes med at lave vine, der præmieres for deres elegante stil. Metoderne er biologiske, men Felline er ikke certificeret.

Vinen:
Druerne til I Monili Primitivo stammer primært fra Apuliens Manduria-distrikt, som er kendt for sine kraftige, fyldige rødvine. I glasset afspejler I Monili områdets kvalitetsniveau med sin mørke, violette farvetone og sin generøse duft af sorte kirsebær, brombær og krydderier. I munden udmærker vinen sig ved en god balance mellem sin sødmefulde smag af sorte skovbær med god fylde og længde, en moderat alkoholstyrke på 13,5 vol.% og en oplivende friskhed, der slutter med en fløjlsblød tanninfinale.

Maden:
Vinens saftige frugttone og venlige tanninstruktur gør den velegnet til at kunne nydes både som aperitif og som et glas i ”utide”. Men som langt de fleste, italienske vine er I Monili Primitivo en madvin per excellence, hvor servering til et fad Lasagne vil være et perfekt match.

Finca Los Olmos

Drue: Bonarda
Distrikt: Mendoza, Argentina
Årgang: 2018
Vol: 13%

Bonarda, vil klinge nyt for mange af os. Druesorten Bonarda er nemlig kendt af de færreste danske vindrikkere, men ikke desto mindre er Bonarda med sine 18.000 ha vinmarker faktisk den næst mest plantede druesort i Mendoza efter sorten Malbec, som breder sig over 25.000 ha, og som de fleste ikke blot kender, men også har smagt. Det ville være meget naturligt at antage, at druetypen Bonarda fra Mendoza var identisk med den italienske druesort Bonarda Piemontese, men, som det så ofte er tilfældet i vinens verden, er det mere kompliceret end som så. Nutidens DNA-analyser har vist, at den argentinske Bonarda er identisk med Douce Noire, en druesort med historiske rødder i Savoyen. Druen stammer dermed oprindelig fra den vestlige del af alperne i grænselandet mellem Frankrig og Italien.

Under de rette betingelser ─ en varm vækstsæson med masser af sol samt begrænsning af høstudbyttet ─ rummer Bonarda potentiale til en vintype med mange kvaliteter. Specielt har den saftige, runde frugtfylde, der går hånd i hånd med fløjlsbløde tanniner, gjort nutidens Bonarda-vine meget populære i Argentina. Internationalt spiller Bonarda godt op til en moderne trend med drikkevenlighed, en blid tanninstruktur og en alkoholstyrke i den lavere ende,

Vinen:
Druerne til Finca Los Olmos Bonarda høstes fra marker i Barrancas ─ et område med vinmarker syd for Maipu. Druerne gærer i syv dage, hvor mosten dagligt pumpes over laget af drueskaller øverst i karret. Efterfølgende gennemgår den unge vin en malolaktisk gæring, hvor den mere skarpe æblesyre omdannes til en blødere mælkesyre. Kun 30% af den unge vin modner på fade af fransk eg, mens 70% lagres i store tanke af cement. Før aftapning blandes vinen fra egefade og cementkar og den lagrer nu tre måneder på flaske, før den frigives til salg. I glasset udmærker Bonarda sig ved en dyb purpurfarve med rubinrød kant. Den liflige, krydrede duft af røde skovbær har et pikant strejf af eukalyptus. I munden garneres den saftige frugtfylde med diskrete fadtoner, en oplivende syre, en behageligt alkoholstyrke (13,0 vol.%) og glatte, runde tanniner.

Maden:
Bonarda er vine til enkle, lette retter som en god kålsalat eller en tærte .

Vesevo Falanghina

Drue: Falanghina
Distrikt: Beneventano, Italien
Årgang: 2017
Vol: 13 %
Vesevo, det historiske navn for Vesuv, minder os om Campaniens dramatiske historie, hvor befolkningen i århundreder har levet med vulkanen som nabo på godt og på ondt. Vesuv har været i udbrud mange gange og sendt skyer af mineralsk aske ind over land. De små, porøse vulkansten suger vand til sig, når det regner, og askelagene er gode til at holde på vandet i lang tid, mens de langsomt forvitrer og gøder jorden med kalium og fosfor.
Fortællingen om Vesuv rummer derfor også historien om frugtbar landbrugsjord, hvor der bl.a. har været dyrket vin siden romertiden. Her er Vitis vinifera, den frodige, løvfældende lian, hvis bær kaldes vindruer og den gærede frugtsaft for vin, for alvor på hjemmebane. Det italienske landbrugsministerium har dokumenteret og autoriseret over 350 forskellige druesorter, hvortil kommer godt 500 andre sorter, som har været dyrket lokalt rundt omkring i støvlelandet fra gammel tid. Falanghina er en af de mindre kendte, grønne druesorter fra Campanien, der som sjældne fisk svømmer rundt i det italienske vindruehav.
Vinen:
Druerne er gæret ved 12-14 °C og lagret nogen tid på ståltank sammen med bundfaldet under jævnlig omrøring (batonnage) for at berige vinen med aroma og smagsstoffer fra de døde gærceller. Vinen i glasset er strågul med en rig duft af æble, melon, kvæde og kaprifolium. I munden har vinen god tyngde og smagsfylde med præg af gule stenfrugter og friske mandler. Smagsoplevelsen slutter med en fin syre og en diskret kernebitterhed.
Maden:
Beneventano Falanghina går fint sammen med fisk og skaldyr, og den hører også hjemme i glasset til lyse kødretter. Drik vinen ung og kølig til en Spaghetti alle Vongole ─ den lækre, italienske pastaret, hvor pastaen er vendt i hvidvinsdampede hjertemuslinger.

San Rocchetto

Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico

Drue: Verdicchio
Distrikt: Castelli di Jesi, Marche, Italien
Årgang: 2017
Vol: 12,5 %
Marche ligger langt oppe i Italiens støvle omkring byen Ancona med ryggen mod Appenninerne mod vest og med en 170 km lang kystlinje ud til Adriaterhavet mod øst. Distriktet Verdicchio dei Castelli di Jesi har vundet anerkendelse for en markant kvalitetsforbedring gennem de senere år; vinen med det flotte navn står som eksponent for en alsidig hvidvin med kompleks smagsfylde. Distriktet er også blevet kendt for sin grønne flaske med en karakteristisk facon inspireret af de gamle græske og romerske lerkrukker, amforaer, der i antikken blev brugt til transport af vin og olivenolie.
Verdicchio dyrkes i et lille område af Marche vest for Ancona, hvor byen Jesi har givet navn til distriktet: Castelli di Jesi. Det bakkede landskab har et mildt Middelhavsklima, der i druernes vækstsæson nyder godt af en konstant brise fra Adriaterhavet, der holder druerne tørre og sunde med optimale modningsforhold. Selv om de bedste vine på Verdicchio har potentiale for lagring og udvikling på flaske, er den typiske hvidvin tappet på amforaflaske skabt til at blive drukket inden for 1-3 år fra høståret. Vinens styrke er en oplivende friskhed og en spændstig struktur.
Vinen:
I glasset er vinen strågul med grønne glimt. Duften er meget aromatisk med toner af æble, fersken, grøn te og lime. I munden imponerer vinen med sin struktur og smagsfylde, der er sat sammen af friske mandler, tropisk frugt og Reine Claude blommer med diskret frugtsødme samt toner af citrus med en sprød syre i afslutningen.
Maden:
Verdicchio er sat i verden for at blive drukket til de lokale produkter fra Marche såvel til lands (pasta, fjerkræ, trøfler og vellagrede oste) som til vands (fisk og skaldyr) og i luften (fuglevildt). Vinens robuste smagsfylde gør den meget alsidig, men mange vil alligevel mene, at dens sande mission i glasset er som ledsager til en smagfuld fiskeret.

J & G
Goedverwacht

Drue: Chardonnay
Distrikt:, Robertson, Sydafrika
Årgang: 2017
Vol: 13,5 %

Vindistriktet Robertson ligger i Breede River Valley, 160 km øst for Cape Town. Robertson har for længst slået sit navn fast som producent af hvidvine med høj kvalitet, specielt på druesorten Chardonnay. Robertson, en charmerende by med et centrum med victoriansk arkitektur og gader flankeret af jacaranda-træer, har givet dalen sit navn. Lokalt er Robertson kendt som ”dalen med vin og roser”, men fra det 19. århundrede har Robertson udover vingårde også været kendt som hjemsted for studsefarme og hestestutterier.
De meget forskellige jordbundstyper i Robertson-distriktet giver vinbønderne gode muligheder for at vælge netop det terroir, der passer den enkelte druesort bedst. Chardonnay holder meget af en kalkholdig jordbund, og markerne med Chardonnay er fortrinsvis plantet på de lommer af kalkjord, der findes hist og her i den fremherskende, lerholdige muldjord. De gyldne fuglesilhuetter på etiketten symboliserer distriktets nationalfugl ─ den blå trane.
Vinen:
Druerne til J & G Chardonnay er høstet fra 18 år gamle vinstokke, hvor en varm, tør vækstsæson sikrer perfekt modning af druerne. For at beskytte de nyplukkede druer mod oxidering finder høsten sted fra kl. to om natten til kl. 11 om formiddagen. Gæringen finder sted i tanke af rustfrit stål ved 16 °C, hvorefter vinen lagrer i to måneder på sit bundfald. Under gæringen tilsættes små blokke af fransk egetræ (1,5 g/liter French Oak Viniblocks), der giver vinen en harmonisk fadkrydring. Den strågule vin i glasset imponerer med en rig duft af tropisk frugt med toner af ristede nødder, smør og egefad. Vinen har en frisk smag af fersken, melon og grapefrugt med god længde, diskret kernebitterhed og en velafstemt frugtsyre.
Maden:
J & G Chardonnay kan, takket være kombinationen af cremet frugtfylde og citrus-friskhed, ledsage så forskellige retter som en krydret indisk tandoori kylling med krydret yoghurt marinade og løse ris til en pandestegt dansk rødspætte med persillesovs.

Finca Los Olmos

Drue: Sauvignon Blanc,
Distrikt: Mendoza, Argentina
Årgang: 2018
Vol: 13%

Olmo er det spanske ord for elm, så Los Olmos, med elmetræets savtakkede blad på etiketten, er en hyldest til elmetræerne og deres betydning for Mendozas landskab og lokalmiljø. I Mendoza er elmetræets løv værdsat for sin glansfulde, grønne farve om sommeren og sine skønne gul-gyldne efterårsfarver.

En byvandring gennem Mendozas grønne parker leder ikke tankerne hen på det faktum, at Mendoza-distriktet faktisk er en halvørken, hvilket vil sige et ørkenagtigt område med spredt vækst af tørketålende buske. Kilden til alt det grønne i byen er smeltevand fra Andesbjergene, som når Mendozas højslette via den brusende Rio Mendoza. Huarpa-folket, landets oprindelige indbyggere, havde etableret et labyrintisk netværk af vandingskanaler, acequias, som de spanske erobrere overtog og byggede videre på.
Det er de selvsamme acequias, der muliggør Mendoza-distriktets frodige vinmarker på trods af den sparsomme, årlige nedbør. Agostino-familiens vinmarker ligger i 850 meters højde, hvilket skaber en ideel balance mellem solrige, varme dage og kølige nætter i druernes vækstperiode. Det tørre klima beskytter druerne mod svampeangreb og minimerer behovet for sprøjtemidler.

Vinen:
Druerne til Finca Los Olmos Sauvignon Blanc høstes fra marker i Barrancas ─ et område med vinmarker syd for byen Maipu. Før den skånsomme presning udblødes druemosten først sammen med skallerne ved lav temperatur i seks timer. Gæringen fortsætter ved den lave temperatur, hvilket, sammen med beskyttelse mod iltning og hurtigt aftapning på flaske, bidrager til at bevare Sauvignon Blanc-druernes naturlige aroma og friske syre. I glasset er vinen strågul med gylden tone. Duften er rig på tropisk frugt, og i smagen dukker mango op sammen med grapefrugt, ristede nødder, et strejf af urter og en sprød syre. En ”hot climate” Sauvignon Blanc med en rig smagsfylde.
Maden:
Som vintype passer Sauvignon Blanc med sin fremtrædende frugtsyre godt til en latinamerikansk ret som ceviche: friske skiver fisk marineret med chili, koriander, rødløg, limesaft og grapefrugtsaft .