Rosekassen 2022

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Før 569,00 kr. Nu kun 469,00 kr.

2021 Corail Cabernet Franc Rosé, Atlantique IGT, Frankrig.

Rejsen til Atlanterhavets kyst skal med andre ord lede tankerne væk fra Sydfrankrig og hen mod Bordeaux, hvad klima og valg af druesorter angår. Når der skal laves rosé, gærer skallerne kun med i mosten nogle timer, hvilket er nok til at give vinen i glasset en sart rosa farve som passer fint med den røde koral, vinen bærer som navn og viser på sin etiket. Den røde bærfrugt i smagen, har en imponerende fylde og det rødvinagtige pift, der er med til at give Corail en tiltalende kant og karakter. Vinen slutter med en frisk syre og fremstår som en rosé, der vil appellere til rødvinselskere, der ikke holder af garvesyre.

 2021 Château De Paraza Cuvée Velvet Rosé, Minervois AOC, Frankrig

Paraza er en typisk sydfransk kanalby  i vindistriktet Minervois. I glasset fremstår vinen sart rosa med en delikat duft af ribs og hindbær. Smagen har let krydrede toner af hindbær og jordbær med harmonisk smagsfylde og en sprød, frisk syre i afslutningen. En på alle gode måder klassisk, sydfransk rosé. Cuvée Velvet Rosé har en frugtig smagsfylde, madvenlig tørhed og let drikkelig charme, som gør den til en oplagt ledsager til lette retter.

 2021 Le Pigeonnier Rosé, Costieres De Nîmes AOC, Rhône, Frankrig

Costières De Nîmes er et fladt og forblæst landskab, hvor solen brænder ubarmhjertigt fra en skyfri himmel. Det lyder barskt, men det er sådan druesorten Grenache foretrækker det. Den intense duft har toner af blomster, krydderier, hindbær og jordbær. I smagen træder det krydrede element tydeligt frem på en baggrund af saftig, rød bærfrugt med oplivende mineralitet, et friskt pift af citrus og en perfekt syre. En rosévin med høj klasse og alt det man forventer af en fransk rosé.

 2021 Jambe De Chien, Fonjoya, Saint-Guilhem-le-Desert IGP,  Frankrig.

Vinens etiket er ret vild startende med navnet Jambe De Chien, der betyder hundens ben, og en tegning af hunden, der står på ryggen af en ulv, der så igen er placeret på ryggen af et æsel. Tegningen illustrerer et gammelt ordsprog: ”For at leve i Saint-Guilhem-le-Desert skal du have en ryg som et æsel, tænder som en ulv og ben som en hund”. Roseen er lavet på Grenache Gris ─ en druesort få har hørt om og færre har smagt. Den let krydrede, aromatiske duft har toner af fersken og abrikos, og specielt fersken går igen i smagen sammen med friske mandler, melon og moreller. Vinen har en let cremet mundfylde, god længde og en fin syre i afslutningen. En vellykket rosé på en mindre kendt, lokal druesort.  En fantastisk aperitif.