Rosekasse 2021

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Før 569,00 kr. Nu kun 469,00 kr.

4x2 forskellige rosevine:

2020 La Minuette rosé, Domaine Gayda, Pays D’OC, Frankrig.

Hvilken vintype er vel mere knyttet til Occitanien end rosévinen? Frugten til La Minuette rosé er høstet i hjertet af Minervois. Den lyse, sart rosa vin i glasset har en blomstrede bouquet af hindbær og jordbær med toner af rosenduft − specielt duften af rosen ”La Minuette. Vinen er overraskende intens i sin delikate smag af hindbær, fersken og lime med en forfriskende mineralitet og en fin syre i afslutningen.

Norte Sur Rosado, Dominio De Punctum, Vino De La Tierra De Castilla, Spanien

Norte Sur Rosado er lavet på en blanding af Garnacha og den spanske druesort Bobal. Vinen i glasset er sart gammelrosa med en indbydende duft af hindbær og jordbær. Den krydrede smag af rød bærfrugt trækker den spanske rosado over mod rødvinens smagspalet, hvilket vil glæde mange vindrikkere. Smagsoplevelsen slutter med en frisk mineralitet og en sprød syre. Norte Sur Rosado er en rosé med personlighed, der giver alt hvad den har – og det er ikke så lidt!

2020 Dauvergne Ranvier, Vin Gourmand, Luberon rose, Bonnieux-Sannes, Frankrig

Den elegante Luberon Vin Gourmand rosé er lavet på egnens druesorter: Grenache, der giver vinen frugtsødme og alkoholstyrke, herudover Syrah og endelig Cinsault, en druesort kendt for at give vinen en næsten parfumeret duft og aromatisk frugtfylde. I glasset har Luberon Vin Gourmand en lys ”lakset” farvetone. Duften har en antydet parfumekarakter med indslag af jasmin, fersken og roser. I smagen opleves rød bærfrugt med en diskret let krydret kernebitterhed og en frisk frugtsyrefinale.

2020 Calalenta Merlot, Vini Fantini, Abruzzo, Italien.

Calalenta er lavet på Merlot, hvis saftige frugtfylde gør den velegnet til produktion af rosé. Vinmarkerne ligger mod syd i Abruzzo, hvor vækstsæsonens skiften mellem solrige sommerdage og kølige nætter giver sunde druer med god balance mellem aromastoffer og frugtsyre. I glasset har Calalenta Merlot en bleg laksefarve og en ganske intens duft af rosenblade, kirsebær og citrus med et strejf af passionsfrugt. Smagen af hindbær og moreller har en imponerende kraft og fylde, som slutter med et svirp af grapefrugt og slutter med en forfriskende syre.

*indeholder sulfitter