Lagasca Viognier, Vino De La Tierra De Castilla, Spanien

  • Drue Viognier
  • Distrikt Vino De La Tierra De Castilla, Spanien
  • Årgang 2021
  • Vol. 13%
  • Pris 414,00 kr.

Vinhuset Dominio de Punctum er lidenskabeligt optaget af såvel økologi som biodynamik, og hvidvinen Lagasca Viognier er lavet med fuld anvendelse af begge metoder. Det personlige engagement fra vingårdens ejere får god hjælp og støtte i det forhold, at Dominio de Punctums vinmarker ligger 800 meter over havets overflade midt på den castilianske højslette. Her er den vedholdende, tørre blæst med til at fordrive fugt og beskytte mod angreb fra skimmel og kraftig vækst af ukrudt. Det gør det lettere at opfylde økologiens krav om nul sprøjtemidler og nul ukrudtsmidler ved pleje af vinstokkene. Så vidt så godt og til at forstå, men Dominio de Punctum er også Demeter-certificeret for sin biodynamiske drift, der med afsæt i økologiens kompost og jordpleje supplerer reglerne for driften med krav om brug af en række homøopatiske præparater, der ”dynamiseres” ved en times omrøring af en vandig opløsning, skiftevis den ene og den anden vej, for at skabe kaos i vandmolekylernes struktur, så ”vandet bliver modtageligt for præparatets energi”. Biodynamisk dyrkning bygger på Rudolf Steiners teori, hvor alt foregår i en overordnet, universel balance styret af kosmiske kræfter og astral indflydelse fra måne og planeter. Endelig har Dominio de Punctum VEGAN-certificering, hvilket vil sige at vinifikationen foregår uden brug af organiske klaringsmidler fra dyreriget. Vinen kan derfor uden videre drikkes af veganere.

Vinen

Viognier er en meget spændende hvidvinsdrue, som kun dyrkes i beskedne mængder, da den er svær for vinbonden at have med at gøre. Den lille, ovale drue har en dybde i farven, der giver de fleste Viognier-vine en gylden glød, som er meget tydelig i vinen i glasset. Den aromatiske bouquet har toner af jasmin, pære, fersken og mango. Vinen har en blød, næsten cremet tekstur med en frugtsødme, der folder sig ud i munden som en påfuglehale. Mange Viognier-vine har et lavt syreindhold med tendens til oxidation, men det er ikke tilfældet for Lagasca. Om vi så skal takke Rudolf Steiner eller ej, så er her et strålende spansk bud på en god Viognier-vin.

Maden

Lagasca Viognier har en skøn frugtsødme, der vil gøre den velegnet som ledsager til krydrede, asiatiske retter og til sur-søde retter fra det kinesiske køkken.

*indeholder sulfitter