El Paular Tempranillo, Vino De La Tierra De Castilla, Spanien

  • Drue Tempranillo
  • Distrikt La Tierra De Castilla, Spanien
  • Årgang 2021
  • Vol. 13,5%
  • Pris 414,00 kr.

El Paular har fået sit navn efter det spanske munkekloster El Paular fra det 14. århundrede. Klosteret ligger i Sierrra de Guadarrama, nordvest for Madrid. Vinen kommer fra marker midt på den castilianske højslette mellem Madrid og Valencia. Markerne ligger på et plateau 800 meter over havets overflade, hvilket giver intensitet i dagens solstråler samt kølige nætter – en kontrast, der befordrer druernes modning og balancen mellem indholdet af sukker og syre. Jordbunden består af ler og kalksten, som har en god evne til at binde vinterens nedbør til gavn for vinstokkens mulighed for at suge vand fra undergrunden om sommeren. Vinhuset Dominio de Punctum er grundlagt af tre søskende, Jesús, Ruth og Christina Fernandéz, der i årevis arbejdede på at etablere en økologisk drevet vingård. Den varme, tørre blæst på højsletten holder råd og svamp borte. Det skaber ideelle forhold for økologisk pleje af vinstokkene i marken uden brug af sprøjtemidler.

Vinen

Driften er også Demeter-certificeret biodynamisk med afsæt i økologiens kompost og jordpleje suppleret med homøopatiske præparater. Endelig har de tre søskende taget skridtet videre ved at lade vinifikationen foregå uden tilsætning af nogen form for kemikalier eller organiske klaringsmidler. Det betyder at vinen kan opnå VEGAN-certificering og dermed kan drikkes uden problemer af veganere. Sommerfuglene på vinens etiket skal illustrere vineriets engagement i naturen og forpligtelsen på økologisk drift. Den violette vin i glasset lavet på 100% Tempranillo med en rig duft af kirsebær og krydderier. Den eksemplarisk rene, fyldige smag af brombær har en lækker frugtsødme men er samtidig let og frisk i munden med en god syre og fløjlsbløde tanniner. En både drikkemoden og drikkevenlig udgave af den spanske signaturdrue Tempranillo.

Maden

Server vinen til tapas, foreslår Dominio de Punctum, med chorizopølse og Manchego ost som nogle af de mange mulige valg.  Med Tortilla de Patatas, en spansk omelet lavet med æg, løg og kartofler, er du et skridt nærmere ved et let måltid. Med respekt for sommerfuglene og naturen bør denne øko-bio-vin serveres sammen med retter lavet på økologiske råvarer, så måltidet går op i en højere økologisk enhed.

*indeholder sulfitter