Den Spanske

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 519,00 kr.

2020 Volver 4 Meses, Vino De La Tierra De Castilla, Spanien

Volver er et spansk verbum, der betyder "at vende tilbage", og det er netop den filosofi − at vende tilbage til lokale druesorter og lokale traditioner − som Bodega Volver bygger på. I glasset er Volver funklende violet med en delikat aroma af sort bærfrugt og diskrete fadtoner. Den intense smag af fuldmoden frugt er krydret med toner af  lakrids og mørk chokolade, som toner ud i en lang, skøn eftersmag.

 

2019 Arco del Castillo, Yecla DOP, Spanien

Ramón, Juan Pedro og Daniel Castaño har gennem årene opgraderet deres tekniske kunnen og talent for at lave vin til et niveau, hvor deres sortiment af rødvine er usvigeligt træfsikre med hensyn til god kvalitet for pengene. Efter have at mestret kunsten at lave vin med Monastrell har Castaño-brødrene med stort held udvidet deres repertoire med GSM-vine som Arco del Castillo, der er lavet på  Garnacha, Syrah og Monastrell. Den rubinrøde vin i glasset har en krydret duft af brombær og solbær og en kraftig, ganske kompleks smag af sort bærfrugt, mørk chokolade og et drys julekagekrydderier, som balancerer fint med vinens alkohol og en lang eftersmag. Et mønstereksempel på spansk vin.  

 

2017 Beltenebros Bobal, Bodegas Albero, Ribero del Júcar, Spanien

Bobal er den vigtigste drue i Utiel-Requena, det førende vindistrikt i Valencia-regionen, og er dyrket siden det 15. Århundrede. Beltenebros er en enkeltmarksvin fra Ribera del Júcar på den castilianske højslette mellem Utiel-Requena mod øst og La Mancha mod vest.

I glasset fremstår Beltenebros med en mørk, rubinrød farve. Vinens fadkrydrede duft præges af røde bær, og den rige smagspalets frugtsødme har elementer af kaffe og chokolade med viskøs fylde fra 14,0 %  plus lidt vanilje fra egefadet. Den lange, behagelige eftersmag slutter med en fløjlsblød tanninfinale.

 

2021 Bosc de Carlac, D.O. Costers Del Segre, Spanien.

Bosc de Carlac er lavet på Tempranillo, Garnacha tinto og Syrah. Den unge vin lagres i fire måneder på brugte fade af fransk og amerikansk eg for at give vinen en let fadkrydring. Den intense smag af røde og sorte skovbær forener moden frugtsødme med en diskret fadtone og frisk frugtsyre, der slutter af i en lang eftersmag med fløjlsbløde tanniner. Vi jove am bòta, agradable i fresc lyder den catalonske bedømmelse af vinen ─ ung, behagelig og frisk ─ med et catalonsk temperament, der har en legende lethed i sit væsen.

*indeholder sulfitter