Den Økologiske

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 519,00 kr.

2020 Château de Luc, Corbières DOP, Frankrig.

Vinen er lavet på fire af de karakteristiske blå sorter fra Corbières – Syrah, Carignan, Grenache og Mourvedre. Den økologiske Château de Luc byder med sin mørke purpurfarve og sin krydrede duft af sort bærfrugt med et strejf af hvid peber på det bedste af begge verdener. I smagen forenes den saftige, sorte frugt med krydring fra vilde urter, sort lakrids og en rygrad af faste tanniner. En vin som både har karakter og glider let ned.                                                                                                                                                                                    Château de Luc er et godt eksempel på de røde Corbières-vines fortrin som bredt anvendelige madvine.

 

El Paular Tempranillo, Vino De La Tierra De Castilla, Spanien

Den violette vin i glasset lavet på 100% Tempranillo med en rig duft af kirsebær og krydderier. Den eksemplarisk rene, fyldige smag af brombær har en lækker frugtsødme men er samtidig let og frisk i munden med en god syre og fløjlsbløde tanniner. En både drikkemoden og drikkevenlig udgave af den spanske signaturdrue Tempranillo.

 

2019 Amá Primitivo, Puglia IGT, Italien

Arbejdet i vinmarkerne foregår efter økologiske principper uden brug af sprøjtemidler. Et glas Amá Primitivo vil få solen til at skinne over danske efterårsretter som en flæskesteg af svinekam med sprød svær og brun sovs. Den tilhørende rødkål har en kombination af syre og sødme, der er en udfordring for mange vine. En tør vin ville slet ikke kunne klare mosten, men Amá Primitivo har den balance mellem druesødme og frugtsyre, der vil være lige i skabet som ledsager til den sprøde svær og den røde kål. Lækker og let drikkelig Primitivo med et strejf af syltede kirsebær i eftersmagen.

 

2020 Organic Wine By Sophie Germanier, Voor-Paardeberg, Sydafrika.

En delikate duft af sort bærfrugt, diskrete toner af vanilje og en krydret smag af perfekt moden frugt, mørk chokolade og et strejf af sød tobak ,-en  vin i virkelig god balance. To mærkater på flaskens hals fortæller om velfortjente guldmedaljer. Det handler ikke kun om at avle vin uden syntetiske sprøjtemidler; det er en holistisk tilgang med fokus på at reducere vingårdens CO2-aftryk, at lave vin med så få indgreb som muligt og at give sine arbejdere en god behandling og en fair løn.

*indeholder sulfitter