Den italienske

  • Drue
  • Distrikt
  • Årgang 0
  • Vol. 0%
  • Pris 519,00 kr.

2019 Passimora Nero D’Avola, Cantine Pellegrino, Sicilia DOC, Italien

Passimora er ”da uve con leggero appassimente”, hvilket vil sige, at druerne til vinen har fået lov at tørre lidt i solen, så noget af druesaftens vand fordamper og druemosten derfor bliver mere koncentreret og rig på druesukker og duft- og smagsstoffer. Vinen i glasset har en lysende violet farvetone og en intens duft af violer, blå blommer og tørret frugt. Smagspaletten domineres af en behagelig frugtsødme fra skovbær og mørk chokolade, en fin syre og fløjlsbløde tanniner. Pellegrino er lykkedes godt med balancen mellem frugtens sødme og en struktur med tilpas kant.

2020 Terre Del Buontalenti, Toscana Rosso IGT, Italien

”Bruneo, Settimo og Franco er vinbønder, hvis dygtige håndværk i vinmarken gør at jeg elsker mit arbejde”, skriver Alberto Antonini på flaskens bagetiket. Alberto regnes for en af de førende vineksperter med en placering i top-5 på verdensplan. Frugten til Buontalenti-projektets vine høstes fra vinmarker i Toscana. Meningen er at kombinere mange toskanske vinbønder, der kun har få ha vinmarker, med Antoninis ekspertise, formålet er at søge tilbage til det gode håndværk i vinmark og vinkælder, for at skabe rene, brillante vine, let genkendelige for deres friskhed og vitalitet. Godt håndværk fra gode talenter!   

2018 Maniero Rosso, Puglia IGT, Italien

Maniero Rosso Puglia er lavet på to lokale druesorter: Nero di Troia og Montepulciano. Nero betyder sort på italiensk, og begge druer har en tyk, mørkfarvet drueskal til fælles. Montepulciano er kendt for at give robuste, dybfarvede vine takket være en tyk drueskal rig på farvestoffer og tanniner. Maniero stammer fra Puglias højdedrag. Efter høst og gæring lagrer Maniero seks måneder i cementtanke og derefter seks måneder i store træfade hvilket har modnet vinen så den, trods de tykke drueskaller, fremstår rubinrød i glasset med en lys kant. Kirsebær og solbær træder frem i vinens duft sammen med et strejf af vanilje fra fadlagringen. I munden opleves smagen af syrlige, sorte kirsebær med en oplivende friskhed og en fast tanninstruktur

2020 Gropello, Brolo, Riviera Del Garda Classico, Italien

Blandt Gardakystens vinøse trumfkort finder man lette, friske rødvine, der er som skabt til at ledsage en lækker omgang pasta. Druen Gropello, fra distriktet vest for søen, vil nok være et nyt bekendtskab for de fleste, da den stort set kun dyrkes i Lombardiet.  I glasset har Gropello en rubinrød farve med lys kant. Den delikate duft af kirsebær og blåbær skærper lysten til en smagsprøve, der med sin saftige, let syrlige smag af røde bær er både frisk og læskende. Her er ikke meget garvesyre; det er den livlige, sprøde frugtsyre, der hersker i munden, og som sammen med den friske frugt skaber den ukomplicerede lethed i smagsindtrykket, som man alt for sjældent møder i vore dage. Det føles som vinen nærmest danser på tungen.

*indeholder sulfitter