2023 Attrapez-moi si tu peux, Chenin Blanc, Pays D’Oc IGP, Frankrig.

  • Drue Chenin Blanc
  • Distrikt Pays D’Oc IGP, Frankrig.
  • Årgang 2023
  • Vol. 12,5%
  • Pris 450,00 kr.

”Fang mig hvis du kan”, siger den vakse kanin på scooteren om hvidvinen, der er lavet på 100% Chenin Blanc og 200% passion! Det familieejede vinfirma Les Domaines Auriol, har vingårde i forskellige distrikter i Sydfrankrig og er i dag en af de største spillere i Languedoc-Roussillon regionens stigende satsning på økologiske og biodynamiske vine. Chenin Blanc vinstokkene er plantet på en syd, sydøst-vendt skråning 250 m over havet. Der er masser af sol til at modne druerne og kølige vinde fra Pyrenæerne til at holde drueklaserne sund og fri for skimmelsygdom, hvilket letter arbejdet med økologisk dyrkning af frugten. Jordbunden består af sediment skyllet ned fra Pyrenæerne afvekslende med kalkrige aflejringer fra gammel havbund, som er med til at give vinen finesse.

Vinen

Chenin Blanc blomstrer tidligt og modner sent, og det giver en lang vækstsæson, som er afgørende for, at den modnes ordentligt, og druen trives bedst i et varmt, solrigt klima som man typisk finder i Sydfrankrig. Ud over sin generøse smagsfylde er Chenin Blanc kendetegnet ved mostens naturligt høje syreindhold, som er med til at give vinen rygrad og karakter. Drueklaserne høstes om natten for at bevare mostens syre og aromastoffer intakt. Efter en skånsom presning af druerne gæres vinen ved lav temperatur (14 °C). Et ophold i ståltank sammen med bundfaldet af druerester og døde gærceller er med til at øge vinens aromatiske kompleksitet. Den unge vin i glasset har en funklende grøn tone og en indbydende duft af Reine Claude blommer og honningmelon. Den let cremede mundfylde har en smagspalet med fersken, melon. kvæde og lime som slutter af med en frisk frugtsyre. En herlig vin der kombinerer behagelig frugtfylde med madvenlig tørhed.

Maden

Den scooter, som den lille kanin sider på, skal symbolisere vinens smidighed, når det drejer sig om hvilke retter vinen kan ledsage. Les Domaines Auriol har tre forslag til hvilke retter Chenin Blanc kan ”tage til ægte”. Mariage de raison:  fornufts-ægteskabet udgøres af retter med hvidt kød eller lækre tærter. Mariage de Saison: det årstids-relaterede ægteskab fremhæver asparges som mulighed. Mariage de volupté: det vellystige ægteskab frådser i alt godt fra havet eller gode gedeoste.

*indeholder sulfitter