2021 Tucumen Malbec, Mendoza, Argentina.

  • Drue Malbec
  • Distrikt Mendoza, Argentina
  • Årgang 2021
  • Vol. 0%
  • Pris 450,00 kr.

I slutningen af 1800-tallet emigrerede Abraham og Juana Buduguer fra Libanon-bjergene (i det osmanniske rige) til Tucumán, den største by i det nordvestlige Argentina. Familien begyndte at dyrke sukkerrør og endte, tre generationer senere, med at være den største producent af sukkerrør i Argentina. I 2005 købte Buduguer-familien 100 ha jord i Maipo, et vindistrikt i Mendoza-regionen, hvor de plantede vinstokke og ferskentræer. De første druer blev høstet i 2008. Senere fulgte 30 ha vinmarker lige syd for Mendoza, hvor familiens vineri blev etableret med kapacitet til at behandle 700 tons druer under høsten og lagre en mio. liter vin på tanke af cement og stål. Vinmarkerne ligger i knap 1.000 meters højde ved foden af Andesbjergene, hvor der kun falder omkring 200 mm regn om året. Vinstokkene er derfor afhængige af et drypvandingssystem, der henter vand fra floderne med smeltevand fra Andesbjergene. Mendozas tørre højslette, der uden kunstvanding ville være en ørken, byder på ideelle betingelser for dyrkning af vin takket være få problemer med plantesygdomme i det tørre klima, en stabil vandforsyning, garanti for strålende sol fra en skyfri himmel i vækstsæsonen samt lave temperaturer om natten, der beskytter niveauet af frugtsyre i druerne. Lave lønninger er med til at holde priserne på Mendozas vine i ave.

Vinen

Malbec kom til Argentina fra Bordeaux i 1868 og fandt hermed sit naturlige hjem som Argentinas signaturdrue. Malbec er en ret tyndskindet drue, der behøver mere sol og varme end mange andre druesorter for at modne optimalt. Det lykkedes ikke hvert år i Bordeaux, hvor Malbec mest blev brugt i blanding med andre druesorter. Når Malbec modner optimalt som i Mendoza giver den intense, frugtige vine og kan udvise både mineralitet, struktur og kompleksitet.  Den blå-violette Malbec i glasset dufter dejligt af blå blomme, hindbær og sort lakrids. Den karakterfulde smag af sorte bær har toner af krydderier og mørk chokolade med god fylde og en fast tanninstruktur i finalen. En ung, typerigtig argentinsk Malbec fra et godt vinhus.

Maden

Et glas Tucumen Malbec kræver kød på tallerkenen for at komme til sin ret og et oplagt valg vil være en argentinsk oksebøf med bagt kartoffel, bønnesalat og hvidløgssmør. Dansk oksekød kan også være med, f.eks. i form af en klassiker som peberbøf, hvor de krydrede peberkorn spiller perfekt sammen med det møre kød.

*indeholder sulfitter