2021 Mola, Bodega Casas De Moyo, Valencia, Spanien

  • Drue Merseguera, Gewurztraminer, Moscatel
  • Distrikt Bodega Casas De Moyo, Valencia, Spanien
  • Årgang 2021
  • Vol. 13%
  • Pris 393,00 kr.

Kan man lave en kølig, hvid vin i et varmt, tørt klima? I gamle dage ville svaret have været nej. Men de lokale vinbønder har i længere tid haft styr på kunsten at lave gode, friske hvidvine, og Yves og Sofie Laurijssen, en belgisk familie der flyttede til Spanien og etablerede vingården Bodega Casas De Moya, viser med Mola hvad distriktet formår på den front i vore dage. Dybt inde i baglandets bjerge ligger bodegaens marker i 800-1050 meters højde med landsbyen Casas De Moya i nabolaget. Frugten til Mola kommer fra vinstokke mere end 1000 meter over havet, hvilket til dels forklarer Molas friskhed og vitalitet. Den næste finesse ligger i høsten af druerne. Druerne plukkes meget tidligt om morgenenog transporteres hjem til vineriet og køles ned til 4 °C i 24 timer, hvorefter mosten udblødes sammen med skallerne i det følgende døgn. Gæringen foregår i rustfri ståltanke med et indbygget rørsystem, hvor cirkulerende koldt vand sikrer at gæringen kan foregå ved en temperatur under 15 °C.

Vinen

Mola er lavet på 70% Merseguera, 20% Gewürztraminer og 10% Moscatel. De færreste har hørt om, endsige smagt, vine lavet på Merseguera ─ en ret ukendt lokal druesort, der dyrkes mod sydøst i Spanien, hvor den er specielt udbredt i Valencia regionen. Merseguera trives godt i et varmt, tørt klima. Merseguera er en ret neutral drue der mest bruges som bagtæppe i blandinger med andre druesorter ─ i Molas tilfælde Gewürztraminer og Moscatel ─ som dominerer den færdige vins duft- og smagspalet. Vinen i glasset er ganske lys med et svagt, grønligt skær. Molas let parfumerede duft af roser og tropisk frugt stammer fra Gewürztraminer-druerne, der sammen med Moscatel, bidrager til den aromatiske smagspalet sat sammen af druesødme, pære, fersken og banan med et pikant strejf af pomeransskal bitterhed. En vin med kompleksitet og fylde, der slutter med en præcis syrefinale.

Maden

Valencia, Spaniens ris-hovedstad, er byen hvor retten Paella så dagens lys, og til denne risret med kylling og rejer vil Mola være en glimrende ledsager. Til en uformel sommerfest ved stranden vil Valencianerne servere grillede sardiner eller grillstegte kæmperejer.

*indeholder sulfitter