2021 Les Parcelles Sauvignon Blanc, Réthoré Davy, Val de Loire, Frankrig.

  • Drue Sauvignon Blanc
  • Distrikt Réthoré Davy, Val de Loire, Frankrig.
  • Årgang 2021
  • Vol. 12,5%
  • Pris 393,00 kr.

Sydvest for Paris finder man Loiredalen – et skønt område, elsket af renæssancens franske konger, der byggede det ene smukke jagtslot efter det andet – hele 22 berømte slotte blev det til, som har været med til at give Loiredalen UNESCO verdensarv status. Dalen kaldes også Frankrigs have − her dyrkes frugt, nødder og svampe i det milde klima. Loire er Frankrigs længste flod, der på sin 1000 km lange vej fra Ardeche i øst til Atlanterhavet i vest løber gennem en lang række landskaber og vindistrikter. Vi skal besøge Vignoble Réthoré Davy, hvor Christophe and Martine Réthoré dyrker vin på Mauges-plateauet ved byen Saint Remy-En-Mauges, ikke langt fra byen Nantes og flodens udløb i Atlanterhavet. Terra Vitis etiketten på flasken signalerer at Vignoble Réthoré Davy har forpligtet sig til bæredygtig vinavl. Her plejes jordens liv og struktur kun med grøn gødning, og man bruger ingen pesticider.

Vinen

De elegante hvidvine på druen Sauvignon Blanc er efter de flestes mening referencepunktet for druen på verdensplan og har i høj grad været med til at give Loire et godt navn blandt verdens vinelskere. Generelt laves denne vintype uden fadlagring, og det er også tilfældet for Réthoré Davys Sauvignon Blanc. Efter høsten gennemgår druerne 12 timers ”macération pelliculaire” – en fase med udblødning uden adgang for luftens ilt for at fremme dannelsen af aromastoffer. Efter presning får mosten seks dages kuldestabilisering før gæringen, og under den efterfølgende lagring i ståltank røres der regelmæssigt rundt i bundfaldet af døde gærceller for at give vinen en mere kompleks smag. Den strågule vin i glasset har grønne glimt og præsenterer en behagelig udgave af Sauvignon Blanc druens karakteristiske duft af hyldeblomst med toner af citrus og grønne urter. I smagen træder stikkelsbær, fersken og grapefrugt frem i skøn forening og god balance med forfriskende mineralitet og en fin syre. En velplejet, typerigtig Loire Sauvignon Blanc.

Maden

En vin på Sauvignon Blanc klarer sig godt i selskab med alle slags fisk og skaldyr. Den er også en god ledsager til salater og andre kolde hors d’oeuvres, og ingen bør snyde sig selv for at prøve et glas kølig Sauvignon Blanc til et stykke af Loires berømte gedeost Crottin de Chavignol i en ung og frisk udgave.

*indeholder sulfitter