2021 Domaine Guinand Chardonnay, Pays D’Oc IGP, Frankrig.

  • Drue Chardonnay
  • Distrikt Pays D’Oc IGP, Frankrig.
  • Årgang 2021
  • Vol. 13%
  • Før 414,00 kr. Nu kun 350,00 kr.

Familien Guinand har siden 1816 dyrket vin i distriktet mellem byerne Aix-en-Provence, Nîmes, Montpellier . I 2017 overtog ottende generation, Fabien og Sophie Guinand, ledelsen af domænet. Siden 2002 har vingården været tilsluttet ”Terra Vitis” ─ en organisation af vinproducenter der arbejder på at gøre deres vinavl bæredygtig via en produktion som ligger mellem økologisk og traditionel vinavl. Udover at bygge på de forudgående Guinand- generationers erfaringer med at dyrke druer i Saint-Cristol området arbejder Fabien og Sophie bevidst på at skabe autentiske vine, der afspejler det lokale terroir, og de sigter desuden mod at omlægge produktionen til en egentlig økologisk drift af domænet. Saint-Cristol-distriktet er begunstiget af et tørt, solrigt Middelhavsklima, hvor vinmarkerne ligger mellem 30 og 90 meter over havet. Jordbunden er stenet og mager af en type, der egner sig fortrinligt til vinavl og ikke til andre afgrøder. Efter høst af klaserne og skånsom presning af druerne, køles mosten ned, så gæringen foregår ved lav temperatur for at bevare vinens friske syre. Den unge vin hviler i ståltank på sit bundfald af druerester og døde gærceller i fire måneder med regelmæssig omrøring af bundfaldet for at give vinen mere dybde og kompleksitet.

Vinen

Det solrige, varme klima er med til at give den unge Chardonnay farve i kinderne og flere strenge på det aromatiske klaviatur. Vinen i glasset er strågul med gule glimt af smørblomster. Den forførende, aromatiske bouquet har toner af fersken, citrus, smør og mandler uden præg af egefad, som man kan møde i oversøiske Chardonnay-vine. Smagen har en rig palet af Reine Claude blommer, melon og nødder med en let cremet smagsfylde, god længde og en velbalanceret syre.

Maden

Domaine Guinand foreslår at servere den unge Chardonnay ved 12-14 °C, men man kan roligt skænke vinen direkte fra køleskab. Når vinen optager varmen fra de solvarme glas, når den hurtigt op den temperatur, som du foretrækker ─ hvad enten det er den kolde, svirpende friskhed eller den kølige, aromatiske kompleksitet. Der er flere muligheder for at servere vinen sammen med lokale retter lige fra den velkendte Salade niçoiseeller den lige så kendte fiskesuppe Bouillabaisse.

*indeholder sulfitter