2021 Corail Cabernet Franc Rosé, Atlantique IGT, Frankrig.

  • Drue Cabernet Franc
  • Distrikt Atlantique IGT, Frankrig.
  • Årgang 2021
  • Vol. 11,5%
  • Pris 393,00 kr.

“Lad tankerne og smagsløgene rejse til Atlanterhavets kyst” foreslår ”Couleurs D’Aquitaine” i Saint-Laurent-des-Vignes, der har lavet rosévinen Corail. Rejsen ud til Atlanterhavet er da også nærliggende for et besøg i vindistriktet Atlantique, der har status som IGP (Indication Géographique Protégée). Grænsen mod vest er Atlanterhavet, og mod øst afgrænses distriktet af Massif Central. En række floder, der har deres udspring i den lave bjergkæde, løber gennem distriktet Atlantique på deres vej mod havet. Det lyder som et stort område, og det er kæmpestort,  rent geografisk omfatter distriktet en række fornemme appellationer som Medoc og Saint-Emilion og mod syd ligger det store Cognac-distrikt, hvor druerne til den berømte, franske brændevin dyrkes. 

Vinen

Rejsen til Atlanterhavets kyst skal med andre ord lede tankerne væk fra Sydfrankrig og hen mod Bordeaux, hvad klima og valg af druesorter angår.  Solen skinner fint her, og vestenvinden fra havet holder sommerheden i skak og giver syre og friskhed til druemosten. Vinmarkerne ligger spredt i distriktet med rødderne plantet i flodernes grusbanker. Som nævnt er det Bordeaux druer som de blå sorter Cabernet Sauvignon og Merlot, og de grønne sorter Sémillon og Sauvignon Blanc, man vil finde i distriktets vine. Her er det dog Cabernet Sauvignons fætter, Cabernet Franc, der lægger navn til vinen.. Når der skal laves rosé, gærer skallerne kun med i mosten nogle timer, hvilket er nok til at give vinen i glasset en sart rosa farve som passer fint med den røde koral, vinen bærer som navn og viser på sin etiket. Duften er fyldt med røde bær sammen med lidt fersken og et strejf citrus. Den røde bærfrugt går igen i smagen, som har en imponerende fylde og det rødvinagtige pift, der er med til at give Corail en tiltalende kant og karakter. Vinen slutter med en frisk syre og fremstår som en rosé, der vil appellere til rødvinselskere, der ikke holder af garvesyre.

Maden

Corail i glasset og fisk eller skaldyr på tallerkenen lyder som en god kombination. Vinen er robust nok til at ledsage grillet fisk, eller den vil være i sit es skænket op til hønsefrikassé ─ en skøn klassisk sommerret serveret med nye kartofler.

*indeholder sulfitter