2021 Château Bélingard, Bergerac Sec AOC, Frankrig.

  • Drue Sauvignon Blanc, Semillion
  • Distrikt Bergerac Sec AOC, Frankrig.
  • Årgang 2021
  • Vol. 13%
  • Pris 393,00 kr.

Bergerac er det største vindistrikt i det sydvestlige område af Frankrig. Her i det smukke, bakkede landskab langs floden Dordogne har Bergerac det til fælles med en række mindre nabo-distrikter at de laver interessante og karakterfulde vine, som sjældent ses på hylderne i danske supermarkeder og vinhandler. Det enorme vindistrikt mod øst -Bordeaux ─ suger al opmærksomhed til sig som vinverdenens svar på nutidens superstjerner. Vinproducenterne i Bergerac lever op til rollen som flittige bønder, der passer deres arbejde og laver vin som deres familie har gjort det gennem generationer. Klimaet her i Dordognes bagland er mindre tempereret og maritimt end i Bordeaux. Vinmarkerne ligger på bakkeskråninger med sydvestvendt placering, hvor vinstokkene er optimalt eksponeret i forhold til sol og vind. Den sandede jordbund har et højt indhold af kalksten og kisel med god vandbindingsevne. I 2021 bød foråret og sommeren på flere udfordringer i form af tidlig nattefrost og lange perioder med regn, men slutningen af høsten fandt sted i strålende sol og vinklasernes druer havde, trods det omskiftelige vejr, opnået fuld modenhed. Vinbønderne i Bergerac bruger langt hen ad vejen samme druesorter som kollegerne i Bordeaux, hvilket for de grønne druers vedkommende vil sige Sauvignon Blanc og Sémillon. 

Vinen

Den hvide Château Bélingard har appellationen Bergerac Sec, hvilket vil sige en tør hvidvin, fordi der i Bergerac også produceres en sent høstet, sød version af hvidvinen, som benævnes Moelleux. Château Bélingard er lavet på 65% Sauvignon Blanc, 30% Sémillon og 5% Muscadelle. Kombinationen af den aromatiske Sauvignon Blanc, med sin umiskendelige duft af hyld og solbærblade, og den mere fyldige Sémillon, med duft af gule blommer og honning, har opnået sit ry som en klassisk hvidvin takket være glansen fra Graves-distriktet i Bordeaux. Den strågule vin i glasset lyser op med grønne glimt, og den intense duft af hyldeblomst, passionsfrugt og citrus har en floral dimension takket være det lille tilskud af Muscadelle. Smagen bæres frem af den udtalte citrustone, som er karakteristisk for Sauvignon Blanc, mens Sémillons bidrag af gul stenfrugt er med til at give bredde og dybde i smagen.    

Maden

Château Bélingard er en meget frisk og livlig hvidvin, som vil gøre god fyldest ved et frokostbord med grønne salater og grøntsager, som f.eks. bønner, marineret i olie og eddike eller citron. Vinen har også kraft og fylde til at ledsage fiskeretter med beurre blanc sauce og lette retter med kylling.

*indeholder sulfitter