2021 Cardilla Frappato, Cantine Pellegrino, Terre Siciliane, Italien

  • Drue Frappato
  • Distrikt Cantine Pellegrino, Terre Siciliane, Italien
  • Årgang 2021
  • Vol. 13%
  • Pris 450,00 kr.

Pellegrino-familien har lavet vin på Sicilien siden 1880, og de har gennem syv generationer opsamlet erfaring med de forskellige druesorter og vinområder på den vestlige del af Sicilien, hvor Cantine Pellegrino har sine vinmarker. Landskabet her er karakteriseret ved særdeles varierede jordbundsforhold og klimazoner, og erfaringerne fra de mange års drift af vingården anvendes til at plante de bedst egnede, lokale druesorter på de mest velegnede vinmarker i den gyldne trekant mellem Agrigento, Trapani og Palermo. Side om side med Cantine Pellegrinos vinmarker ligger olivenlunde, hvedemarker og frugtplantager, og alt dyrkes efter økologiske principper. Familien er også stolt af sine saltlaguner med maleriske vindmøller med store vingeblade ved kysten mellem Marsala og Trapani, hvor der stadig fremstilles det fineste havsalt med antikke metoder.

Vinen

Druesorten Frappato, der elsker egnens varme, tørre klima, har sine rødder solidt plantet i Siciliens historie. Frappato er beslægtet med den toskanske Sangiovese-drue, men den tyndskallede Frappato-druesort er særligt rig på aromatiske terpener, som giver en ret lys, velduftende rødvin. Druen dyrkes stort set kun på Sicilien, hvor den de senere år har haft fremgang takket være en tendens i vinmarkedet, der går i retning af lysere, lettere vine, der er karakteriseret ved friskhed frem for muskuløs styrke. Funklende rubinrød i glasset præsenterer Frappato sin blomstrende duftpalet med toner af violer, blåbær og kirsebær. Den saftige smag af rød bærfrugt er fyldt med aromatisk velsmag, let og frisk i munden, med en oplivende frugtsyre og en finale med meget diskrete tanniner. En siciliansk rødvin med drikkevenlig personlighed.

Maden

Cardilla Frappato er en vin, der favner bredt, men lette retter som salater, pizza og pasta ligger lige til højrebenet. Frappato kan noget helt særligt med tomater, så et forslag til en salat fra det italienske køkken kunne være en tomatsalat med mozzarella og basilikum.  Cardilla Frappato bør serveres let afkølet og drikkes i store slurke.
*indeholder sulfitter